Kwiecień Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Ja żadnych zacieków nie mam, zresztą nie patrze na wygląd tylko na to jak grają ;) Dzisiaj oglądam Biker Boys 2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Jak dla mnie dwiek przestrzenny to tylko pic , kiedys zachwycalem sie efektami w bardzo dobrym kinie w berlinie , kiedy jeszcze tam mieszkalem. Zapomnialem dokladnej nazwy ale w kazdym badza razie dysponowalo jednym znajwiekszych ekranow w europie i jednym z najlebszych systemow dzwiekow... I mimo ze to bylo kilka lat temu to w zadnym kinie nei w pol nie widzialem jeszcze czegos takiego... Jednak teraz to na to zlewam i nie robi to na mnie_zadnego wrazenia_ glownie ze wzgledu na to ,ze filmy ktore preferuje naprawde takiego dzwieku nie wymagaja... Ale jesli ktos lubie dzwiek-przestrzenny. To mu nie bronie. Zreszta w domu w salonie tez mam calkiem dobry system 5.1 taki prawdziwy. I od roku chyba nei widzialem zadnego filmu z przestrzennym dzwiekiem:PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Powiem tyle że poczytałem trochę recek tych Geniusów i obejrzałem fotki. Wydaje mi się że jeżeli już kupować głosniki komputerowe (które generalnie są :cry: :cry: :cry: :cry: takiej jakości) to tylko takie geniuski :) No i przy okazji się creativa podgryzie ;) Co do porównania z tannoyami... no cóż, niech będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Jak dla mnie dwiek przestrzenny to tylko pic , kiedys zachwycalem sie efektami w bardzo dobrym kinie w berlinie , kiedy jeszcze tam mieszkalem. Zapomnialem dokladnej nazwy ale w kazdym badza razie dysponowalo jednym znajwiekszych ekranow w europie i jednym z najlebszych systemow dzwiekow... I mimo ze to bylo kilka lat temu to w zadnym kinie nei w pol nie widzialem jeszcze czegos takiego... Jednak teraz to na to zlewam i nie robi to na mnie_zadnego wrazenia_ glownie ze wzgledu na to ,ze filmy ktore preferuje naprawde takiego dzwieku nie wymagaja... Ale jesli ktos lubie dzwiek-przestrzenny. To mu nie bronie. Zreszta w domu w salonie tez mam calkiem dobry system 5.1 taki prawdziwy. I od roku chyba nei widzialem zadnego filmu z przestrzennym dzwiekiem:PP podzielam Twoje zdanie... ja nawet filmow za bardzo nie lubie ogladac w systemie kina domowego.... jakos mi to nie pasuje..... w koncu obraz widze przed soba, takze bohaterow wiec dzwiek dla mnie tez powinien dobiegac z przodu.... podobnie w muzyce, nie lubie jak scena dzwiekowa mnie otacza, wole slyszec wsyztko z przodu, zreszta w dobrym stereo scena dzwiekowa jakby wychodzila, odrywala sie od kolumn... i to jest dla mnie najleprzy efekt :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 RS bo troche nie rozumiem:) piszesz ze nie lubisz jak scena dzwiekowa Cie otacza ,a pozniej piszesz ze w dobrym stereo scena dzwiekowa wychodzi i odrywa sie od kolumn i to jets dla Ciebie najleprzy efekt. Jak mam rozumiec?:)) btw u mnie scena na Tannoyach m2 nie odrywa sie za bardzo... jest bardziej z przodu a chcialbym mimo wszyskto zeby troche mnie otoczyla:) no cuz;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 RS bo troche nie rozumiem:) piszesz ze nie lubisz jak scena dzwiekowa Cie otacza ,a pozniej piszesz ze w dobrym stereo scena dzwiekowa wychodzi i odrywa sie od kolumn i to jets dla Ciebie najleprzy efekt. Jak mam rozumiec?:)) btw u mnie scena na Tannoyach m2 nie odrywa sie za bardzo... jest bardziej z przodu a chcialbym mimo wszyskto zeby troche mnie otoczyla:) no cuz;] he i tu mnie masz, troche nie precyzyjnie sie wyrazilem. mioalem na mysli to ze w stereo czasem ma sie wrazenie ze cala scena dzwiekowa nas otacza, a w 5.1 jakos tak dziwnie niektore instruementy slychac powiedzmy gdzies z tylu inne z przodu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 u mnie scena na Tannoyach m2 nie odrywa sie za bardzo... jest bardziej z przodu a chcialbym mimo wszyskto zeby troche mnie otoczyla:) no cuz;] no to albo masz slaby wzmacniacz, albo tak fatalne ustawienie kolumn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Denon pma-250 , 63cm , 20kg drewaniane stendy. ( chyba dobrze ustawione) zrodlo dzwieku: pioneer pd-5700. ustawienie ich chyba jest dobre:) ale to tez zalezy jaka puszcze muzyke i jak glosno. pokoj 13m^2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 hmmm to wzmacniacz masz bardzo przyzwoity... sproboj wymienic operacyjny w nim z tego co tam siedzi mitsubishi na OPA2604 albo OPA2134 powinno pomoc... chodz w tym wypadku najslabszym ogniwem jest chyba odtwarzacz cd... no albo za wiele od sprzetu oczekujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Denon pma-250 , 63cm , 20kg drewaniane stendy. ( chyba dobrze ustawione) zrodlo dzwieku: pioneer pd-5700. ustawienie ich chyba jest dobre:) ale to tez zalezy jaka puszcze muzyke i jak glosno. pokoj 13m^2. No i was załatwił. :) Hehe zaraz ktoś napisze żebyś wymienił kabelki ;) Kamien pamiętaj że "scena" to jest wyrażenie abstrakcyjne i mocno subiektywne, a co za tym idzie każdy rozumie ją troche inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Denon pma-250 , 63cm , 20kg drewaniane stendy. ( chyba dobrze ustawione) zrodlo dzwieku: pioneer pd-5700. ustawienie ich chyba jest dobre:) ale to tez zalezy jaka puszcze muzyke i jak glosno. pokoj 13m^2. Gdzie kupiłeś standy, bo ostatnio szukam czegoś pod moje kolumienki, a ceny w sklepach są brane z Księżyca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 no wlasnie napisalem ze wymiana opampa we wzmacniaczu duzo by dala, bo kabelki raczej nie.... moze byc rowniez ze Vengeance za duzo wymaga od sprzetu ;) bo tak jak napisalas scena to jest wrazenie odbierane dosc subiektywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 KapitanGąska - robilem sam wybralem sie raz do castoramamy kupilem deseczki ladnie mi wszystko docieli itp koszt = 100zl oto zdjecia: http://zeus.polsl.gliwice.pl/~pitt/Vengeance/1.jpg http://zeus.polsl.gliwice.pl/~pitt/Vengeance/2.jpg http://zeus.polsl.gliwice.pl/~pitt/Vengeance/3.jpg jeszcze wymiary: slup = 15cmx15cm wysokosc 60cm podstawy 30cmx30cm grubosc 1.8cm czyli calosc wychodzi ~64cm Kamien nie wiem wydaje mi sie ze mylisz denona 250SE od non SE ( roznica w wgladzie dosc duza ale jaka w srodku to nie mam pojecia:) i jeszcze jak namierzyc ten ukladzik operacyjny? bo z elektronika to tak troche na bakier:))) i skad dorwac ten ukladzik:). Thnx za helpa;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 A Kamień mam zdjeica swojego wzmaka rozebranego i w calosci podaj maila wysle ci i mi pokazesz co i jak:) hmm czy za duzo wymagam - byc moze :) w kazdym badz razie od momentu kiedy kupilem sobie wszystko do audio z czasem kazde najmniejsze niedociagniecia mnie irytuja:ppp takie na ktore na poczatku nie zwracalem uwagi to teraz czasem mnie strasznie wkurzaja:) no ale nie moge dac sei zwariowac bo strace majatek TT update: zdaje sie ze namierzylem ten ukladzik:) nawet na swoich zdjeciach wow;]] zaraz moze otworze obudowe i zobacze co to dokladnie jest:p Mitsubishi ( nie jest napisane , tylko znaczek jest :) 5218 7801 - to numerki ktore sa napisane wyglada to tak: * 5281 7801 gdzie * to znaczek mistubishi;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 No i jeszcze ten malutki ukladzik naprawde jest w stanie zmienic jakosc dzwieku?;]No i jeszcze ten malutki ukladzik naprawde jest w stanie zmienic jakosc dzwieku?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Hmm bo czytalem teraz na audio lukar troche o tych ukladzikach i niektorzy moduja nimi tez CD... to tym samym ukladem da sie modowac cd i wzmaka?:P? ( wybaczcie za lamerstwo^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 <naprawiam temat> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 no to hakuna matata go faktycznie naprawiles ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Venegeance co ty paliłeś? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 :arrow: Vengeance masz PMA-250SE czy PMA-250?? jak masz wersje non-se to nie masz co zmieniac bo tam siedza bardzo dobre i dobrze grajace NEC'i uPC1225H a te mitsubishi to jest wzmacniacz gramofonowy, tak btw to PMA-250 to jest bardzo dobry wzmacniacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 no mam non-se. to mnie troche zawiodles bo myslalem ze cos sobie poprawie TT. czyli nie ma co zmieniac?:P? O jakim necu i tych innych czesciach mowisz? Jak to wyglada? i gdzie to znalezc?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 http://www.51c51.com/800/813.htm -- tutaj masz obrazek tego NECa tak btw to jest on drozszy od OPA2604 ;) neci sa dwa tak na srodku plytki mniej wiecej, a ten mitsubishi blizej gniazd wejsciowych a szczegoleni phono i jest to przedzmacniacz gramofonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 29 lutego napisałem w tym temacie: Vengeance słyszałes o takim przycisku jak "Zmień"? Jak jeszcze raz napiszesz coś bez sensu jak w 2 ostatnich postach to nie bedziesz miał mozliwości napisania niczego więcej. Masz tydzień na przeczytanie regulaminu i zapamiętanie do czego słuzy przycisk zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Witam Kiedys juz tutaj piasalem ze chce sobie kino zakupic ale doszedlem do wniosku ze zakup kina w cenie od 1500-2000 raczej mija sie z celem wliczajac w to jeszcze amplituner :? No wiec uwazam (bo musze miec cos grajcaego :evil: )ze najlepiej chyba bedzie kupic jakies moniotrki (czy jakos tak , nie znam sie na tmy wiec wybaczcie :P ,ale troche o tym tutaj poczytalem i widze ze je sobie chwalicie ) i do tego jakis amplituner tak zeby razem to wyszlo okolo 1500 (nie wiecej :( ) pokoj mam 24m2 za wszelkie rady dzieki 8) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Witam Kiedys juz tutaj piasalem ze chce sobie kino zakupic ale doszedlem do wniosku ze zakup kina w cenie od 1500-2000 raczej mija sie z celem wliczajac w to jeszcze amplituner :? No wiec uwazam (bo musze miec cos grajcaego :evil: )ze najlepiej chyba bedzie kupic jakies moniotrki (czy jakos tak , nie znam sie na tmy wiec wybaczcie :P ,ale troche o tym tutaj poczytalem i widze ze je sobie chwalicie ) i do tego jakis amplituner tak zeby razem to wyszlo okolo 1500 (nie wiecej :( ) pokoj mam 24m2 za wszelkie rady dzieki 8) pozdro mysle ze mowiac monitorki masz na mysli Paradigm Monitor 3, jednaj mam zla wiadomosc, same te kolumny kosztuja ponad 1500zl :? to majac 1500zl na zestaw stereo to radzie ci tak: poluj na jakis wzmacniacz w cenie okolo 500zl na allegro, a za 1000zl co ci zostanie kup kolumny Paradigm Titan, Tannoy Mercury M2 albo Eltax Liberty 3+ i do tego kabelki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 kamień--> Jezeli chodzi o wzmacniacz to jakbys mogl podac jakies proopozycje ,tak zeby pasowaly do podanych przez ciebie kolumienek, bo z tym to jest chyba najtrudniejszy wybor . Tak wlasnie myslalem ze na wzmacniacz przeznacze okolo 500 zl a reszte na kolumny ( postaram sie wiecej na te kolumny dozbierac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Za ~500zł to kupuj Luxman'a LV-112 :D Słyszałem i mnie zatkało. Bardzo ciepły środek, scena przeszeroka jedyne do czego można się doczepić to bas. Nie jest on bardzo głęboki ale kontrole ma dobrą zresztą jak 90% wzmacniaczy z tamtych lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 co do wzmacniacza do skladnialbym sie ku harmanowi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25066359 ewentualnie denon http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25355807 luxmanem tez interesujacy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25384155 ale najberdziej polecam harmana-kardona, sa to solidne wzmacniacze dobrze brzmiace i grajace pelnym basem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ten pierwszy jest rzeczywiscie interesujacy. przynajmniej teraz wie w czym grzebac :D . A jezeli chodzi o kolumny to mam takie male pytanie : czy dzwiek nie bedzie z nich jakis tkai strasznie piskliwy , nie potrzeba do tego jakiegos woofera( dobrze gdyby troche basu bylo), chcialbym miec ten zestaw do kompa podlaczonego i zeby do filmow sie nadal i do muzyki (chociaz to pewnie ciezko pogodzic ze soba).i jeszcze jedno czy taki zestawik jak juz bym go zlozyl to bedzie lepije grac niz naprzyklad jakis mega works 5.1 ?? domyslam sie ze trudno jest powiedziec czy bedzie lepiej gral no ale co doradzacie?? inwestowac w 2 kolumny plus ampli czy jakis zestaw 5.1 ?? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Elviss no przy PARADIGMACH TITANACH to na brak basu napewno nie bedziesz narzekal (jezeli nie sluchales poprzednio sprzetu z wyzszej polki to jak titany uslyszysz i jak operuja one basem to sie napewno bardzo mocno zdziwiwsz... tak na plus) :D a jeszcze napedzane Harmanem to bedzie ze tak powiem wymiatac, porownanie do mega worksow zostawie bez komentarza bo nie ma co porownywac ;) (creative nawet do piet nie dorasta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...