wunat Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Aha, właśnie, nie mam jeszcze całego sprzętu, ale mam pytanie - jakiego kabelka będę potrzebował żeby podłączyć wzmaka do kompa? Wystarczy jakiś jack + rozgałezienie na cinch, czy trzeba coś innnego? a Ty nie masz dzwiekowki na PCM`ce z proaudio ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endy Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 cze.caly czas szukam "swoich" kolumienek.oprocz tych podanych powyzej znalazalem jeszcze nastepujace: 1.mirage frx 1 2.monitor audio broznze 1 hi end 3.infinity alpha 10 4.eltax liberty 1+ 5.gale 3020 6.mission 701 7.wharfedale diamond 7.2 i 8.1 oczywiscie rozwazam tez tannoye m1 i m2 ktore z nich sa najlepsze przy tym rodzaju muzyki i wielkosci pokoju (cena tez ma oczywiscie znaczenie).bede wdzeczne za wszelkie uwagi.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 monitor audio bronze 1 - najbardziej audiofilskie sposrod tych kolumn eltax liberty 1+ - najbardziej uniwersalne mission 701 - nadajace sie najbardziej do techno/rocka diamondy 8.1 - najgrzeczniej i naslodziej grajace tannoye m1/m2 - najbardziej muzykalne musisz napisac jeszcze na czym zalezy tobie w tym co sluchasz, czy jazz ma miec porzadna stope basowa, czy lubisz piekna srednice z grzeczna gora, czy raczej detalicznosc bardziej pasuje, napisz pare slow to wybor bedzie wg. bardzo prosty.... aha i napisz ile masz pieniedzy do wydania na te kolumny pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Aha, właśnie, nie mam jeszcze całego sprzętu, ale mam pytanie - jakiego kabelka będę potrzebował żeby podłączyć wzmaka do kompa? Wystarczy jakiś jack + rozgałezienie na cinch, czy trzeba coś innnego? a Ty nie masz dzwiekowki na PCM`ce z proaudio ? Ano mam, ale i tak mam przejściówkę na jacka (do słuchawek kupiłem), więc chyba tak sobie podłączę, żeby nie szukać potem jakbym chciał je podłączyć ;) No chyba, że mogę stracić na jakości przez takie połączenia...? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Aha, właśnie, nie mam jeszcze całego sprzętu, ale mam pytanie - jakiego kabelka będę potrzebował żeby podłączyć wzmaka do kompa? Wystarczy jakiś jack + rozgałezienie na cinch, czy trzeba coś innnego? a Ty nie masz dzwiekowki na PCM`ce z proaudio ? Ano mam, ale i tak mam przejściówkę na jacka (do słuchawek kupiłem), więc chyba tak sobie podłączę, żeby nie szukać potem jakbym chciał je podłączyć ;) No chyba, że mogę stracić na jakości przez takie połączenia...? :) Z zasady im mniej przejsciowek tym lepiej;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=31727596 - patrzcie jaka cena:ppp Tylko ze to jest ten model SE ktory podobno jest gorszy od tego bez SE ciekawe ile by byl wart pma-250 =]]] A jeszcze niedawno wzmaki z tej serii mozna bylo kupic za smieszne pieniadze;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 pma-se jest lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=31727596 - patrzcie jaka cena:ppp Tylko ze to jest ten model SE ktory podobno jest gorszy od tego bez SE ciekawe ile by byl wart pma-250 =]]] A jeszcze niedawno wzmaki z tej serii mozna bylo kupic za smieszne pieniadze;) Racja, już 300zł to sporo. Jak się dobrze poszuka to za niewiele więcej niż 450zł można wyrwać coś o kilka klas lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 napewno sie roznia wygladem... stylu tez moze byc cos napisane.No właśnie się nie różnią i nic nie jest napisane... Zna ktoś maila do jakiegoś przedstawiciela Creative w Polsce? Wyglądają one tak: A może wszystkie 3 przednie mają 20W, a tylko tylne 8? Sam już nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 pma-se jest lepszy ;) a z ktorej planety przyleciales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 pandi a nie mozesz zrobic jakis testow? kanalow? napewno gdzies jesttaka opcja;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=31727596 - patrzcie jaka cena:ppp Tylko ze to jest ten model SE ktory podobno jest gorszy od tego bez SE ciekawe ile by byl wart pma-250 =]]] A jeszcze niedawno wzmaki z tej serii mozna bylo kupic za smieszne pieniadze;) Własnie... cholera wie co się stało... czy Wunat nie kupil swojego za 150zł? Chyba nie docenialismy siły przebicia Tweaka, wzmak byl też polecany na audio lukar... i takie są efekty :( Wystarczy popatrzeć co się porobiło z cenami tannoyów m1 na allegro, dochodzą do 550 złotych, co jest już zdecydowaną przesadą jak na używane kolumny ( za 600 można dostać m2). Obłęd :evil: Sam się kurczę przymierzałem do tego Denona, ale ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 ja kupilem non-se za 150PLN to prawda a Tannoye M2 za 550PLN :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 ja kupilem non-se za 150PLN to prawda a Tannoye M2 za 550PLN :> Jeszcze rok temu chodziły po 400-450... jak na używane kolumny to troche dziwne zmiany cen :) a ten pma se doszedł do 500 prawie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 :o :o :o Spójrzcie po ile ten Denon poszedł.... wunat - ty nic nie mów, bo ja białej gorączki dostanę :P M1 za 550zł, tego Denona przemilczę. Ale z drugiej strony niedawno M2 poszły na Allegro za 600zł, a M3 za nieco ponad 700. Co ciekawe miałem nawet ofertę para M1, para M4 i centralny MC za 1600zł - 2 letnie w idealnym stanie. Szkoda, ze kasy nie miałem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Ja kupilem nowki Tannoy m2 koloru normalnego drewanianego;) w MM za 700zl a Denonika pma-250 przywiozl mi ojciec z niemczech tam tez kupil go gdzies za smieszne pieniadze:ppp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Pomóżcie zupełnemu laikowi. Potrzebuje kolumn i wzmacniacza. Finanse: ok 2000pln. Pokoj 15m^2. Muzyka: głownie rap, czasami jazz, czasami the prodigy, itp. źródło: na razie sblive! może później coś dokupie... wzmacniasz chyba na allegro, a kolumny gdzie (nowe, uzywane)?? Fajnie jak by od czasu do casu można było przenieść do 2*wiekszego pokoju i zrobic imprezkę, tak żeby nie było słychać sąsiadów pukających w rury od kaloryfera ;) ;) ;) Proszę doradźcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 A ja mam pytanie do hm tych co sie znaja :) co powiecie o Denonie PMA-500V (muzyka trance itp, raczej umc umc tak zwane :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Dzisiaj na to trafiłem W sumie nie wiem czy ktoś to już czytał, ale poza literówkami i tam takimi ;) to w przystępny sposób w niewielkiej ilości tekstu jest sporo ciekawych info o tym na co zwrócić uwagę przy zakupie wzmacniacza, kolumn i o kilku problemach bliżej z tym związanymi. http://republika.pl/sonus/index.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 czy wogóle ktoś buduje na własną rekę kolumny interesuje mnie konstrukcja typu linia transmisyjna chciałem wymienić się doświadczeniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Dzisiaj na to trafiłem W sumie nie wiem czy ktoś to już czytał, ale poza literówkami i tam takimi ;) to w przystępny sposób w niewielkiej ilości tekstu jest sporo ciekawych info o tym na co zwrócić uwagę przy zakupie wzmacniacza, kolumn i o kilku problemach bliżej z tym związanymi. http://republika.pl/sonus/index.html Pozdrawiam no dla mnie to wybitnie poradnik zalatuje sprzetem estradowym, ktory jednak za duzo wspolnego z domowym nie ma, wytlumaczone sa podstawu i na tyle... jezeli ktos szuka dobrego, domowego dzwieku to niestety chyba za bardo mu nie pomoze to opracowanie :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Dzisiaj na to trafiłem W sumie nie wiem czy ktoś to już czytał, ale poza literówkami i tam takimi ;) to w przystępny sposób w niewielkiej ilości tekstu jest sporo ciekawych info o tym na co zwrócić uwagę przy zakupie wzmacniacza, kolumn i o kilku problemach bliżej z tym związanymi. http://republika.pl/sonus/index.html Pozdrawiam Polecałbym raczej to http://republika.pl/audioton/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ale przecież ta strona tworzy pełniejszy obraz pewnych problemów które wynikają z tego, że trzeba podać i jakoś odsłuchać muzę. Nawet w tym wątku pare razy chodziło na granie typu prywatka czy dyskoteka i nie wiadomo kiedy może się przydać tych kilka info gdy komuś przyjdzie ochota pracować przy DISCOPOLO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 co sądzicie o tych wzmacniaczach: :arrow: 1, :arrow: 2, :arrow: 3. Który licytować? a może jakiś inny? do tego kupił bym chyba tannoy fusion 3 lub 4 w MM, zobacze jak będzie z kasą. czy w ogóle jest sens kupować tak drogie głośniki mając 99% muzyki na kompie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a jaka masz karte dzwiekowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 sb live!, ale to nie znaczy że nie da się jej zmienić :) byle nie na coś dziwnego żeby mi bez problemów pod linuxem działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 co sądzicie o tych wzmacniaczach: :arrow: 1, :arrow: 2, :arrow: 3. Który licytować? a może jakiś inny? do tego kupił bym chyba tannoy fusion 3 lub 4 w MM, zobacze jak będzie z kasą. czy w ogóle jest sens kupować tak drogie głośniki mając 99% muzyki na kompie :cry: http://allegro.pl/show_item.php?item=32919286 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 mniam :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Czy nie pomyliłeś go z 921 ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 graja praktycznie tak samo, wygladaja tez identycznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...