kamien Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 tak tylko dodam do wypowiedzi wyzej ze pma 250 non-se tez jest zacny a nawet slyszalem ze lepszy od se. 1200813[/snapback] pma250se ma wieksza moc, mniej miesisty bas, gra bardziej sucho i troszke szybciej... ze tak powiem mniej przyjemnie bo szorstko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam pytanko, jaki wzmacniacz mi polecicie do 500 zL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Co sądzicie o wzmacniaczu NAD 3020? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 do 500zl denon pma-250/pma-250se/pma-255, a ten nad jest niezly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 NAD to dobry wybór, i jak wygląda(mi się przynajmniej podoba ten surowy design.Jeszcze napisz jak możesz gdzie go widziałeś :rolleyes: Wunat gratuluję awansu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 dziekuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Co bedzie lepszym wyborem NAD 3020 czy Denon PMA 255 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No wiec mam dylemat. mam neizbyt duzo kaski na rozbudowe audio. W tej chwili mam denona 2x50 i tonsile fenix. Mysle nad nowym wzmacniaczem Kwiecien mi poleca http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38896650 a Wunat http://shop.deck.pl/product_info.php/cPath.../products_id/91 Do tego jakis sub do jakiegos 500-600pln. Slucham Punk Rock'a i troche z tego denona i tych tonsilow zbyt malo basow i zycia leci. Mysle ze gdyby kupic lepszy wzmacnacz i sub to by te tonsile piknie graly. Do wysokich i srednich tonow zastrzezen nie mam. Poradzcie mi cos. Aha jako zrodlo ma byc komp wiec mam pytanie czy zmienic Live! na Audigy? Duzą poprawe to mi da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 karte wymien na pcmke na usb, a pomysl suba za 500-600 PLN juz Ci wybijalem z glowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 pcmke? A sub Magnat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Za 500zł masz fajną Kodę SW850. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39143903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 koda sw850 IMO sie w ogole nie sprawdza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 a czy ten reloop to nie wzmak dla DJ do pubu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jezeli chodzi o moc i o rodowod firmy to tak, ale gra imo jak za ta cene wybitnie, zreszta rusz sie gdzies i go przesluchaj :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Musialbym miec sklep w ktorym maja tonsile i ten wzmak :] A co do pcmki to jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jezeli chodzi o moc i o rodowod firmy to tak, ale gra imo jak za ta cene wybitnie, zreszta rusz sie gdzies i go przesluchaj :> 1210106[/snapback] Ale za to ten NAD ma lampy w przedwzmacniaczu jeśli się nie mylę ;) Zresztą ja bym nie porównywał NAD'a do Reloopa ;) Chociaż kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 no ok i po co ta lampa do punka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A to tylko taka ciekawostka :) Mimo że ma lampę gra niezwykle dynamicznie, zresztą wystarczy poczytać opinie na necie i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ja sie nie bede klocil :> swoj typ podalem i juz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Poczytalem troche o tym reloopie i muszepowiedziec ze jestem zadowolony z opinii ludzi. Mysle ze to bedzie dobry wybor. Jeszcze tylko suba musze wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No, sądząć po opiniach ten Reloop to prawdziwy wyczes :) Zwracam honor. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Tak więc birit :> Tylko jeszcze sprawa suba. ;) Poczekac i pozbierac czy kupowac cos za 500? I czy taki sub za 700 i ten reloop za 700 do tych tonsilow za 700 nie będą jak silnik bmw do zastawy? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ta lampa ma takie znaczenie jak kolor lakieru mniej więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jeśli możesz - poczekaj aż natrafi się Luxman L-410/L-430. Dzisiaj miałem okazję posłuchać i wrażenia są bardzo pozytywne. Taki tani a prezentuje wysoki poziom. Wolę, co prawda, "kremowe" brzmienie mojego Marantza - szczególnie średnicę. Za to Luxman jest bardziej uniwersalny i ma lepszą przestrzeń. NAD to nie ten poziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 3240PE nie wyszedl nadowi, dziek nie wyrazny, malo szczegolowy - takie cieple kluchy, jak cos to 3020-3220 albo cos z serii 312-314 wtedy maja odpowiednia rozdzielczosc i jakosc dzwieku dzwieku i spora wydajnosc pradowa co do porownania denona pma-25x do nada 3020 to denon ma mniej szczegolowe wysokie tony, srednica przyjemniejsza i bardziej miesisty basik - nad ma krotszy i troche lepiej kontrolowany... ogolnie klasa brzmienia podobna ale ja sklanialbym sie ku denonowi @Sz@tynbury nie mozna tak mowic ze marantz to oh i ah a nad to beee, bo akurat wiekszosc modeli nada gra dobrze a tylko niektore marantze graja dobrze... (nad s300 to jaki poziom ?? ;] ) luxmany graja fajnie, delikatnie i przyjemnie... ale wg. mnie za cienko.. jak trzeba zagrzmiec i przywalic z impetem fala dzwieku w sluchacza one to robia tak ostroznie i sucho (mowie o paru modelach luxmana z poczatku lat '90 ktore sluchalem) co do tego reloopa to sie nie wypowiem, bo w zyciu nie widzialem i nie slyszalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mój wzmacniacz nie ma nic wspólnego z kaszaną jaką ta zasłużona firma teraz wykonuje. To jest model należący do topowej linii z przełomu lat 70/80. Luxman od połowy lat 80 to już nie to. Taka jest powszechna opinia. L-410 to stary klocek ze "złotego okresu" tej firmy. Nie powiedziałem konkretnie, że S300 jest gorszy. To chyba naturalne, że porównuję wzmacniacze z tej samej grupie cenowej. Chociaż czytałem niejedną opinię, że dźwięk S300 nie jest wart swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mój wzmacniacz nie ma nic wspólnego z kaszaną jaką ta zasłużona firma teraz wykonuje. To jest model należący do topowej linii z przełomu lat 70/80. Luxman od połowy lat 80 to już nie to. Taka jest powszechna opinia. L-410 to stary klocek ze "złotego okresu" tej firmy. 1210623[/snapback] o i wszystko jasne :) z tym sie zgodze w 100% co napisales Nie powiedziałem konkretnie, że S300 jest gorszy. To chyba naturalne, że porównuję wzmacniacze z tej samej grupie cenowej. Chociaż czytałem niejedną opinię, że dźwięk S300 nie jest wart swojej ceny. 1210623[/snapback] no patrzac z dzisiejszej perspektywy: teraz wzmacniacze marantza to sieczka kapletna - moze poza jednym modelem - co ma przelacznik klasa A / AB, modelu nie pamietam, ale gral fajnie co do NADa to uwazam ze ostatnia jego seria jest wyjatkowo udana - tak wogole to od czasow 3020 to NAD bardzo rzadko sie potyka i wiekszosc jego konstrukcji byla conajmniej dobra, a S300..... hmmm mialem w domu... naprawialem... sluchalem pare dni - super i zebym mial kase to bylby to glowy pretendent kwalifikujacy sie do zakupu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Kamien a Ty co sądzisz o tym reloopie Ha200? Nadawac on sie bedzie do tych tonsili? I jaki bys mi polecal sub? Tak do 800pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 o reloopnie nic nie sadze bo nie slyszalem go nigdy, kolega sluchal to mowi ze poza poteznym basem reszta raczej srednia, co do suba to tylko i wylacznie koda sw1000 pasuje do tej ceny, nie inwestuj w nic gorszego, bo zes juz zainwestowal w fenixy i to chyba niezla nauczka na przyszlosc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 :] Spoko spoko. Fenixy dają rade. Tylko mocniejszego basu mi potrzeba :) Ok wiec wezme tą kode. Ciekawe jak to zagra. I jeszcze tego PCM'a na usb zakupie :) Update Napisze bo dzisiaj w wawie bylem i zapomanielm powiedziec bo mi powiedzieli w sklepach. No wiec powiedzieli ze ludzie przerabiają te kolumny na otwarte dzieki tego poprawia się bas, ale podobno trza miec jakis program ktory wylicza gdzie się tą dziure zrobic powinno. Powiedzieli mi tez ze subwoofer to raczej do kina do mowego a nie do dzwieku. Ale to juz ja zdecyduje jak kupie reloopa, to pojade do sklepu gdzie maja suby i moje fenixyz moim wzmakiem wsiade w fure i sobei poslucham ile daje mi ten sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...