kamien Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 A chciales Logitechy kupowac :D :D 1240496[/snapback] heh przy paradigmach to logitecha :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 ta ale za to dalem ponad 2200 a za logitechy mialem dac 1200 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 2200 za wzmacniacz i Paradigmy, czy za same kolumny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 720 wzmak, kolumny 1100 (na allegro dorwalem taniej, w sklepie 1550) , kable 60+60=120, i pcmka 120. Razem? 2060. I jakies koszty przesylki wiec ponad 2100. zle policzylem ;] A nieee.. jeszcze standy 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 1100 za dwie ? Sorry ze tak sie dopytuje upierdliwie, ale widzialem na aukcji monitory v3 za 1200, ale za sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 O_O Nie no. 1100 za parke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 1100 za dwie ? Sorry ze tak sie dopytuje upierdliwie, ale widzialem na aukcji monitory v3 za 1200, ale za sztuke. 1241821[/snapback] cos Ci sie pomylilo albo to nie byly v3 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) hm, mozliwe, chodzilo mi o te na przyklad http://allegro.pl/show_item.php?item=40643796 - to chyba jest ten model prawda ? Probuje sie kontaktowac ze sprzedawca, zeby dowiedziec sie szczegolow - jak narazie zero informacji :) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 no sztuka jest rozumiana jako para Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Bralem od tego kolesia. Zdecydowanie polecam Edytowane 29 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Hehe - no faktycznie gość na aukcji napisał trochę mętnie i można się zastanawiać - ale na 100% "sztuka" w tym przypadku oznacza cały zestaw. Tak przy okazji - to jest właśnie ten sprzedawdca, którego podawałem kilka stron wcześniej - sprawdzony (kupowałem u niego już kilka razy - oczywiście poza allegro - typowo 100zł zaliczki na konto - reszta przy odbiorze. Żadnych problemów, szybka i miła transakcja). Dobry kontakt - zarówno tel jak i na GG. No i oczywiście 15% taniej niż w Polpaku na wszystkie produkty z ich stronki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 OKI, czyli jest lepiej, niz myslalem nawet ^_^ Teraz jeszcze jedna kwestia... Czy jest sens kupowania tych glosnikow i podpiecia do wzmaka Unitry PW9013 ? Martwi mnie to, czy taki tandem bedzie mial sens, bo paradigmy to nie diory, czy tonsile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 no to ja juz jestem po ponad tygodniowym odsluchu Eltaxow Monitor III i Denona PMA 250 :D co moge powiedziec? jest to naprawde udany zakup. Zestaw gra naprawde fajnie :) do naglosnienia pokoju 11m2 kwadratowych spokojnie wystrcza, a wydaje mi sie ze i w troche wiekszym daly by rade. Skok jaki zrobilem w dziedzinie audo jest naprawde ogromny, wczesniej jakeis pierdziele 2.1 (ktore udawaly, ze graja) a teraz normalne stereo :] nie ma tutaj raczej dominacji, dzwiek jest spojny. Jak narazie to zestaw podlaczony jest tak jak mowilem do zintegrowanej dzwiekowki, jak wpadnie troche kaski to wezme PCM-ke (mam nadzieje, ze nie trafie na jakis bubel :/). Glosniki stoja od siebie w odleglosci ok 60cm, co da sie odczuc przy wiekszej glosnosci. Jak narazie nie mam mozliwosci innego ich rozstawienia. Zauwazylem jednak, ze lewa kolumna troche szumi przy dialogach w filmach (w prawej tego nie stwierdzilem). Podejzewam, ze winny jest kabel od dzwiekowki do wzmacniacza (kabel homemade tymczasowy - prowizorka, do czasu jak sie przesiade na PCM-ke), ale w ten temat sie jak narazie nie zaglebialem :) ogolnie z zakupu jestem jak najbardziej zadowolony :D Dzieki Wam :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 OKI, czyli jest lepiej, niz myslalem nawet ^_^ Teraz jeszcze jedna kwestia... Czy jest sens kupowania tych glosnikow i podpiecia do wzmaka Unitry PW9013 ? Martwi mnie to, czy taki tandem bedzie mial sens, bo paradigmy to nie diory, czy tonsile... 1244215[/snapback] musisz ocenic czy w tym wypadku diora to bedzie przejsciowy wzmak czy po zakupie paradigmow dlugo dlugo nie bedziesz mial kasy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Szarpniecie sie na Paradigmy doprowadziloby do kilku miesiecznego bankuctwa... Ewentualne zakupy czegos rozsadnego, moglyby nastapic dopiero za 2-3 miesiace i to najwczesniej. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 czesc planuje zakupic Eltax Monitor 3 i nie wiem jakie wzmacniacz najlepszy bedzie do tych kolumn :) myslalem na DENONem PMA-260 ale jestem zielony w sprawach audio i prosba do Was o rade :) co najlepiej za nie duze pieniadze :) tak do 200 zl wiem ze to nie zbyt duzo ale niestety :) moze byc tez wiecej niz te 200 ale jak naj mniej :) dzieki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Szarpniecie sie na Paradigmy doprowadziloby do kilku miesiecznego bankuctwa... Ewentualne zakupy czegos rozsadnego, moglyby nastapic dopiero za 2-3 miesiace i to najwczesniej. 1245936[/snapback] ee przez 3 miesiace to i z diora moglbys sie pomeczyc swobodnie, pozniej kupisz cos lepszego i bedzie dobrze czesc planuje zakupic Eltax Monitor 3 i nie wiem jakie wzmacniacz najlepszy bedzie do tych kolumn :) myslalem na DENONem PMA-260 ale jestem zielony w sprawach audio i prosba do Was o rade :) co najlepiej za nie duze pieniadze :) tak do 200 zl wiem ze to nie zbyt duzo ale niestety :) moze byc tez wiecej niz te 200 ale jak naj mniej :) dzieki pozdro 1246065[/snapback] jak masz pma-260 do kupna za 200zl to sie nie zastanawiaj nawet i bierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 znaczy mam rozumiec ze za te kase nie znajde nic lepssego/porownywalnego ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tak, tak masz rozumiec ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tak, tak masz rozumiec ;] 1246156[/snapback] o toz to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr_r1 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam Mam wzmacniacz DIORA AMPLIFIER 354 A i mi się coś zepsuł. Gdy słucham muzyki to kolumny pierdzą jak się głośniej weźmie albo się basu doda. Jeden kanał to jak cicho gra też pierdzi drugi naszczęście lepiej. Co się mogło popsuć ?? Patrzyłem też u kumpla na jegop kolumnach to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth8 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam. Co mozecie mi powiedziec o KENWOOD KA-74 Slyszalem ze stare kenwoody calkiem przyjemnie graly moge go ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za 200zl napedzal by KODA 702 F Z gory dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 standardowe do bolu pytania. Kuburatura pokoju, rodzaj sluchanej muzyki, zrodlo, budzet calkowity, prosze podac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth8 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 OK OK tak wiec moze zaczne od poczatku. Jakis czas temu pisalem na forum (niestety mialem urwanie glowy przez ostatni miesiac i dopiero teraz finalizuje zakupy) i doradziliscie mi monitory (paradigm titan lub kode ex686) z tym ze wtedy kolumny mialy stac w pokoju 15m2 a teraz beda w 25m2 i obawiam sie ze monitrorki nie dadza rady ... wiec znow rozwazam zakup kody 702f na calosc mam 1000 zl tu nic sie nie zmienilo zrodlo narazie dzwiekowka w kompie ew tv powinno wystarczyc a jak nie to zainwestuje w pcmke :) rodzaj sluchanej muzyki hmm metal techno i wiekszosc jego odmian to chyba tyle POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 to kody 702 to do 25m bardzo dobry wybor za taka cene, zapodaj jakiegos linka do info o tym kenwoodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth8 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) http://allegro.pl/show_item.php?item=40623248 - tu lezy kenwood http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...&category=19688 tu cos po szwabsku Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Seth8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Hey od razu mówie iż w kwestaich audio to ni jestem zbyt dobry tak wieć prosze się nie śmiać z mego pytania jeżeli okarze się niedorzeczne A więc posiadam obecnie Altusy 110 po regeneracji podłączone do starego (również regenerowanego) amplitunera stereo Radmor 5412 (2*35W) i moje pytanko czy jest sens dokładać do tego jakiś sub aktywny czy też nie. jeżeli nie to dlaczego thx dla wszystkich którzy się udzielą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Subwoofer praktycznie zawsze możesz dołączyć (w zależności też od wielkości pomieszczenia - bo w małej klitce wystarczą na ogół odpowiednio dobrane kolumny). W kwestii rodzaju to oczywiście tylko i wyłącznie aktywny !. Zaleta - doda Ci to mocnej basowej podstawy (jakże miłej orzy oglądaniu filmów :)) i ogólnie dzwięk stanie się bardziej "mięsisty". Przestrzegam jednak przed kupnem byle czego - rożne wynalazki z allegro z kosmicznymi wartosciami watów radzę omijać z daleka. Będziesz miał z tym więcej problemów niż pożytku. Jeśli oczywiście masz możliwosć to zainwestuj w sprawdzony i dobry model (np Goky SW-1000) /~1000zł/ - będzie to naprawdę dobry zakup na przyszłość. Jednak szczerze mówiąc warto by było pomysleć nad wymianą duetu wzmacniacz/kolumny w pierwszej kolejności - bo i tak całość zagra jak najsłabszy element a niestety Altusy raczej zdecydowanie zaniżają poziom. Dobrze by było gdybyś również wskazał preferencje muzyczne i zasób gotówki. Bo tak to można sobie gdybać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 tak sobie mysle... ja na miejscu EsiuWWW to bym sobie moze w pierwszej kolejnosci posluchal porzadnych kolumn i wzmacniacza czy bedzie slyszal taka roznice, ktora wynagrodzi mu wydane pieniadze poprostu zeby nie bylo ze po zakupie siadzie, pomysli, dojdzie do wniosku ze sie jednak nie oplacalo moze nie wszystkim trzeba od razu minimum zestawu za 1,5k ja kupilem kody 737 za 400zł i denona pma-560 za 250zl (od kumpla) i czuje ze te pieniadze sie nie zmarnowaly.... slyszalem duzo lepsze zestawy i doszedlem do wniosku ze na moje potrzeby nie trzeba wydawac wiecej kasy tylko mnie nie zlinczujcie za to ze wyrazilem swoje zdanie, ale mozemy podyskutowac na ten temat, tylko na poziomie (zeby bylo bez klutni). druga sprawa ze jestem laikiem i wielu rzeczy nie wiem, nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Kasy nie mam zbyt wiele 600 do 800 max, ale z drugiej strony na gwałt nie jest mi to potrzbne tak wieć mogę się wstrzymać jakiś czas, preferencje głównie ostrzejszy rock metal, no a jeżeli chodzi o kolumny to w najbliższym czasie nie planuje zmian mimio ich jakości Edytowane 3 Lutego 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...