Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

w sklepie najprawdopodobniej m2 juz nie dostaniesz bo nie prdukuja.

1375300[/snapback]

Ktoś pisał że jeszcze w Media Markt chyba są, wie ktoś coś o tym?

Edit:

Panowie, kurde zastanawiem sie nad tym wzmakiem, naprawde za te cene warto?

Edytowane przez Konrad_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tannoyi m2 nigdzie nowych nie dostaniesz, w mediamarkt to je 2 lata temu sprzedawali :) - zostalo kupic uzywane

wzmacniacz jest ok i cena przystepna

1375398[/snapback]

Kamien sorki że tak marudze, ale ten sam gościu za te sama cene ma jeszcze takie coś co o tym sądzisz? lepsze od tego co podałeś wcześniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok biore tego wzmaka:) Powiedzćie jakim kablem połączyć tego wzmaka z kompem, nie musi być to cudo za 50zł, szukam czegoś niedrogiego ale dobrego, nie jestem audiofilem jeśli ma to jakieś znaczenie :wink:

Edit przy tym wzmaku pisze:

5 WEJŚC ŹRÓDŁOWYCH - AUX/VIDEO1; PHONO; CD ; TUNER ; AUX/VIDEO2

czyli co oprócz kolumn moge do niego podłączyć?

Edytowane przez Konrad_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów audiofili :)

Zakupiłem już sobie wzmak i cd marantza (szukam jeszce tunera, ale znaleźć nie moge :( ). Do tego kabelki wypasione i wszystko pięknie, z tym, że mam kolumny od jakiejś starej wieży sony i nie sądze by były jakies najwyższej klasy :] Co myślicie o tym ?

http://www.polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=av51f

Wiecej niz 600zł nie bardzo mi sie widzi wydać na kolumny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien, pochwalilbys sie lepiej nowym super sprzetem, bo widze, ze opis sie zmienil ;)

1375934[/snapback]

a no okazja byla to sie zmienilo sprzet... znajomy na stale do usa wyjezdza za 3 dni i chcial sie pozbyc sprzetu dosc szybko - to i cena byla promocyjna... powiem tyle ze za wzmak + kolumny w stanie idealnym zaplacilem troszke mniej niz same kolumny kosztuja ;).... tak wiec do interesu npraktycznie nic nie dolozylem a zmiana ze ho ho

wzmacniac gra bajecznie... normalnie chyba mu nic nie brakuje... moze odrobinke za cieply jest ale to chyba mi sie tak wydaje z powodu jego fenomenalnej muzykalnosci... ogolnie wzmak pod kazdym aspektem brzmieniowy jest bardzo dobry

kolumny moze nie maja takiego wykopu jak paradigmy (chodzi o glosnosc) bo basisko maja solidny, ale za to kultura brzmienia, jego prawdziwosc jest swietna

a tak oglnie wzmak + kolumny czaruja dzwiekiem... mozna sie zasiedziec tak jak w tym momecie wlasnie zasiedzialem sie przy tym jak eric johnson czaruje swa gitara ;)

--> Adasi

zamiast tych koda wez lepiej

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47607081

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te jamo slyszalem, wysokie tony i srednice maja w miare porzadna, basik tez niczego sobie, zagrac glosno tez potrafia, prezentuja calkiem porzadny dzwiek w przystepnej cenie... ogolnie polecam

a o kodach nic nie powiem bo niewiadomo co to tak naprawde jest ;)

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien-pogratulowac nowego sprzetu :) Az sie rozmarzylem ;)

PS

Jeszcze dwa pytania ze zdecydowanie nizszych stref dzwiekowych.

Czy warto do tuningu brac te scr

http://arton.info/catalog/product_info.php...products_id/162

zamiast tych jantzenow ?

http://arton.info/catalog/product_info.php...products_id/144

Roznica w cenie nie jest jakas kolosalna,ale jezeli brzmieniowo sa podobne,to po co przeplacac. W tej chwili kolumny graja na czyms opisanym jako hongyuang ;)

I czy bawic sie w wymiane cewek oraz przewodow w samej zwrotnicy? Z tym pierwszym bylby pewien klopot bo nie za bardzo mam pomysl jak pomierzyc,to co siedzi tam teraz. Czytalem,ze lepiej w zwrotnicach spisuja sie cewki powietrzne (o ile sie nie myle,to obecnie jedna jest powietrzna,a druga rdzeniowa) o srednicy drutu 1,4mm.

W tej chwili wyglada to tak:

zdjecie1

zdjecie2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien, dzieki za typy co do tych wzmacniaczy do Paradigm. Chyba się posłucham i wybiorę tańsze Titany. Problem w tym, że w całym Olsztynie ich nie ma :-(, a chciałbym je jeszcze odsłuchać przed zakupem, no ale to sie jakoś załatwi, jak trzeba to się wybire na wycieczkę autem do jakiegoś bardziej "cywilizowanego miasta" :-P Mam pytanko. Wiem , że denon to dobra firma , ale c PMA 250SE ma tylko 30 W na kanał przy 8 Ohm. A ta druga Yamaha ma już po 60 W na kanał. Czy Yamaha AX 396- zagra z tymi głosniczkami lepiej niż AX-392, a jeżeli tak to na czym będzie polegać różnica...

Dzięki za rady i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość :razz:

Edytowane przez AMIHoO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wygrzebałem z garażu takie coś:

Unitra Stereo Tuner T8045

Wzmacniacz Unitra Stereo PW 8040

Przedstawia takie coś jakąkolwiek wartość?

P.S Sprzet jest raczej sprawny.

1377054[/snapback]

Kamien a Ty orientujesz się co to za sprzęt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien, dzieki za typy co do tych wzmacniaczy do Paradigm. Chyba się posłucham i wybiorę tańsze Titany. Problem w tym, że w całym Olsztynie ich nie ma :-(, a chciałbym je jeszcze odsłuchać przed zakupem, no ale to sie jakoś załatwi, jak trzeba to się wybire na wycieczkę autem do jakiegoś bardziej "cywilizowanego miasta"  :-P Mam pytanko. Wiem , że denon to dobra firma , ale c PMA 250SE  ma  tylko 30 W na kanał przy 8 Ohm. A ta druga Yamaha ma już po 60 W na kanał. Czy Yamaha AX 396- zagra z tymi głosniczkami lepiej niż AX-392, a jeżeli tak to na czym będzie polegać różnica...

Dzięki za rady i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość  :razz:

1378684[/snapback]

30W na 8omach to jest juz normalna moc i napewno wsytarczy do dobrego wysterowania paradigmow.. ktore tak btw sa latwym obciazeniem dla wzmacniaczy

co do yamahy to faktycznie ma wieksza moc ale kunsztem brzmienia znacznie odbiega od pma-250se....roznice miedzy AX392 a 396 sa nieduze... 396 to poprostu to samo w nowszym wydaniu z paroma ulepszeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamien a Ty orientujesz się co to za sprzęt?

1378773[/snapback]

kiedys widzialem, w srodku identyczne jak pw8010, tylko obudowa jakas inna, wzmak taki sobie... zreszta jak wszystkie stare polskie wzmaki z lat 70-80... skompliowana, zamotana budowa i zamulone, malo angazujace brzmienie

tak moim zdaniem to ten wzmak ma wieksza wartosc sentymentalna i zabytkowa niz dzwiekowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kolega postanowil kupic wieze. Przejzelismy kilka recenzji i forow i na polu walki ostaly sie dwa modele:

JVC EX-A1

vs

Yamaha Pianocraft e-600

O Pianocrafcie zlej opinie nie udalo mi sie przeczytac, natomiast o JVC opinii jest raczej niewiele, moze z wyjatkiem nagrody EISA.

Pomozecie?

pozdrawiam

komisarz

ps. Zapomnialbym - ceny nalezy uznac za zblizone.

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi