$migacz Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 dla mnie studencka cena to max 400zł nie wiem jak dla ciebie :D pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) dla mnie studencka cena to max 400zł nie wiem jak dla ciebie :D pozdrawiam :DDla mnie to trochę mniej :) Ponowię pytanie (wcześniej mogło zginąć w treści posta) : ten rezystor (w tłumiku dla gdwk) ma być na jakąś określoną moc ? (część elementów i Tesle są już w drodze - jak skończę postaram się wrzucić fotki całej konstrukcji - z zewnątrz jak i wewnątrz) Edytowane 3 Marca 2006 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiring Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ten rezystor (w tłumiku dla gdwk) ma być na jakąś określoną moc ?5 -10W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 to jak nikt mi nie podsunie zadnych pomyslow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 to jak nikt mi nie podsunie zadnych pomyslow ??jaka cena max bo studencka dla jednego to 100zl dla drugiego 400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 dla mnie studencka cena to max 400zł nie wiem jak dla ciebie :D pozdrawiam :D to do kolegi kamien'ia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ma może ktoś b&w 600? albo miał ktoś styczność? jakby takie kolumienki sie sprawdzały z maranztem pm35 mk2? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 jaka cena max bo studencka dla jednego to 100zl dla drugiego 400zlDla mnie okolice 250-300zł (przypominam, że teraz mam Unitrę WS-418 na BD911/912 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam mam kasy do 500zł na zestaw wzmacniacz + 2 kolumny. Sprzęt oczywiście używany z allegro. Wzmacniacz to Unitra a kolumny Tonsil\Altus. Tylko jaka moc? Mam pokój 20m kwadratowych, głośniki nie mogą być za słabe ano za mocne, wiem że na takim metrażu 2x150W się zadusi więc co byście polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Polecam lekture tego tematu (jakies 10-15 stron wstecz sporo Ci wyjasni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Witam co sądzicie o wzmacniaczu TECHNICS SU-A700 i czym różni się od TECHNICS SU-A700MK2. Czy tylko tym, że model MK2 ma pilot i wentylator czy może parametrami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 jak ma wentyl,to widocznie jest troche mocniejszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Ta, kolega dowiedział się, że robiłem "przegląd" rynku kolumn i męczy mnie coby mu coś doradzić. Ma zagracony regałami pokój 4x3 m2, słucha rocka, metalu (raczej ballad), czasami blusa, jazu - ogólnie tak jak ja (za wyjątkiem metalu). Ma na to jakieś 800zł. To co wiedziałem to przekazałem - wafle 9,2 - ładna góra i średnica, kiepsko z dołem - b&w 303 - dół i średnica dobre, góra ostra - jbl e30 - hmmm, nie - z opini kolegi genghiskhan - dali concept 2 - dobre z troche wycofanym dołem Prosiłbym o jakąś podpowiedź odnośnie Tannoy F2 oraz Paradigm Focus. W tego co piszą w testacho Focusach wynikałoby, że kolumienki by podeszły. Ale Tannoye M2,5 też mają niezłą opinie, ale jak wygląda sprawa z F2 ? Zakup przez internet - na miejscu ceny chore... Edytowane 5 Marca 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Conti - u mnie sytuacja wyglada niemal identycznie jak u kolegi i Tannoye 2.5 spisuja sie wysmienicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To co pisałeś o M2,5 to pamiętam, problem w tym, że nie ma już nowych M2,5. Zamiast nich są F2 - a o tych niec konkretnego nie znalazłem. W sumie to chyba pokieruje go w stronę Tannoy F2 i mam nadzieje, że nie będą gorsze. http://www.allegro.pl/item88181212_tannoy_..._warszawa_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 A co myslicie o wzmacniaczu Marantz PM-53 http://allegro.pl/item88734564_marantz_pm_...e_polecam_.html i do tego kolumienki Magnat Monitor 220 http://allegro.pl/item88371037_magnat_moni...tej_ziemi_.html Bedzie to dobrze gralo?? Moge dac gdzies 800 zl za kolumny i wzmacniacz. Pokoik mam maly 4x3 m2 wiec chyba cos takiego wystarczy. A zalezy mi bardzo na czystosci dzwieku i taki glebokim basie aby wyraziscie podkreslal dzwiek muzyki :D Prosze wiec o porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 wzmak calkiem dobry, za to kolumny fatalne - zainwestowalbym mniej we wzmacniacz, wiecej w kolumny http://allegro.pl/item90021042_dali_concep...02_03_2006.html http://allegro.pl/item89517796_tannoy_fusi...n_warszawa.html i do tego http://allegro.pl/item88082139_denon_pma_3...szampanski.html http://allegro.pl/item88553606_wzmacniacz_denon_pma_360.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Wybór padł na Tannoy F2 lub na Dali Concept2. W jego imieniu ostatnia prośba (szczególnie do Kamienia). Które z tych dwóch będą miały niższy / dynamiczniejszy bas, cieplejszą średnice i delikatniejsze wysokie ?? O F2 doczytałem, że mają bardziej natarczywe wysokie niż M2, natomiast Dali c2 mają mieć suche średnie i mniej zaznaczony bas - ale to wypowiedzi z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) O F2 doczytałem, że mają bardziej natarczywe wysokie niż M2, natomiast Dali c2 mają mieć suche średnie i mniej zaznaczony bas - ale to wypowiedzi z forum.tak F2 maja natarczywe wysokie, a o dali c2 to chyba jakies glupoty zes wyczytal ;) takich wysokich i srednicy to nie powstydzilyby sie kolumny z polki 2000zl, bas troche wycofany ale b.dobrej klasy, ogolnie w caloksztalcie dzwieku dali concept 2 prezentuja sie zdecydowanie lepiej od F2 (spytaj ghenghisa jak graja - on ostatnio sobie c2 sprawil) pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2006 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 tak F2 maja natarczywe wysokie, a o dali c2 to chyba jakies glupoty zes wyczytal ;) takich wysokich i srednicy to nie powstydzilyby sie kolumny z polki 2000zl, bas troche wycofany ale b.dobrej klasy, ogolnie w caloksztalcie dzwieku dali concept 2 prezentuja sie zdecydowanie lepiej od F2 (spytaj ghenghisa jak graja - on ostatnio sobie c2 sprawil) pozdrawiam potwierdzam jedynie mogly by miec wiecej basu (dali c2) reszta swietna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Tak sie ostatnio zastanawiam, czy sformułowanie szybki bas nie jest przypadkiem zbyt czesto uzywane do okreslania poprostu jego braku? Ja wiem, niskie czestotliwosci trudniejsze do odtworzenia, przez to cierpi na tym ich szybkosc i dynamika. Pomimo tego odnosze wrazenie, ze 'szybki, kontrolowany bas' jest okresleniem zbyt czesto uzywanym. Ludzie podciagaja pod to brak niskiego basu, czy sie moze mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Powiedzcie mi jeszcze jak graja Dali 1 tzn. jakie maja wysokie, srednie i niskie tony?? I czy np takie polaczenie bedzie dobre bo jednak cos tam wiecej pieniazkow sie wyskrobie :D A mowa o tym - http://allegro.pl/item90391088_denon_pma_500v_igielka_.html + http://allegro.pl/item90607589_dali_concep..._gwarancja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) mam taki zestawik 2x altus 140 :P jaki bedzie najlepszy wzmacniacz do nich?? bo mam continental edison pa-9207 trzeszcza w nim potencjometry i ogolnie starszy niz ja jest:P chce wymienic na cos fajniejszego :> mam na to ok 500zl 600 z duzym bolem :P i nie msuze wszystkiego wydawac [; jakies propozycje? edit: pilot musi byc :D Edytowane 6 Marca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szyme_k1 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Chcialbym zakupic kolumny , maja grac w pokoju ok 9 m2 Zastanawiam sie nad Tymi monitorkami Magnata. Maja robic jako kolumny przednie . Chcialem najpierw zainwestowac w DIY ale nie mam duzego pojecia w tym kieunku i najwarzniejszy aspekt nie mam czasu .. Moze cos doradzicie - czy te monitorki to dobry wybor ? Moze polecacie cos innego .. moze wiecie jak graja te .. Monitory maja sluzyc glownie do sluchania muzyki Trance, House, Progessiv, ogulnie techno :) .. czasam ogladana filmow , gry raczej odpadaja :) Prosze o porady Ps. Aha i jeszcze jedno , chcialbym kupic kolumny w przedziale cenowym do 400 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) thx Kierunek Dali Concept 2 Jak będzie mu za mało basu to podkręci sobie na wzmacniaczu .... A za 800zł to chyba nic lepszego nie znajdzie. genghiskhan Zdaje się, że dość atrakcyjnie kupiłeś te Dali. Może podzielisz się namiarami na pewne i atrakcyjne źródło? Szyme_k1 Kolumny są w sumie b. ważne jeśli nie najważniejsze. Nie opłaca się na siłę oszczędzać na nich. Zainwestuj w coś troche lepszego. Wafle 9.1, Dali concept1, Tannoy F1- to chyba takie minimum. Tak sie ostatnio zastanawiam, czy sformułowanie szybki bas nie jest przypadkiem zbyt czesto uzywane do okreslania poprostu jego braku? Ja wiem, niskie czestotliwosci trudniejsze do odtworzenia, przez to cierpi na tym ich szybkosc i dynamika. Pomimo tego odnosze wrazenie, ze 'szybki, kontrolowany bas' jest okresleniem zbyt czesto uzywanym. Ludzie podciagaja pod to brak niskiego basu, czy sie moze mylę? Z jednej strony tak - czasami jak piszą "szybki i kontrolowany bas" to mają na myśli -"chyba jest bo miernik coś wskazuje, ale czy to ktoś słyszy?" Z drugiej strony jak postawisz obok siebie i posłuchasz Wafle 9.4 i Avance Dana 503, jakiś jazz z ładnym kontrabasikiem to można od razu zrozumieć sens słów "niewyraźny, rozlazły, wolny" vs "szybki, dynamiczny, kontrolowany". Właśnie na Avancach po raz pierwszy usłyszałem szarpnięcie struny w kontrabasie i natychmiastowe jej wyciszenie, przy czym basik zszedł nisko. Coś pięknego. Edytowane 6 Marca 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 jaka cena max bo studencka dla jednego to 100zl dla drugiego 400zl Max 400 zł -> było juz napisane. Oczywiście może być mniej. :) Naprawde mocno prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 No wiec stalo sie :D Kupilem i mam nadzieje ze ani nie przeplacilem ani nie zrobilem bledu w wyborze. Wybor padl na http://allegro.pl/item90426908_wzmacniacz_denon_pma_720.html i http://allegro.pl/item90607589_dali_concep..._gwarancja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Co do kolumn to nie wiem ale za wzmaka chyba trochu przeplaciles...ostantio poszedl za 275. Co by nie mowic oby ladnie gralo :) Ja ciagle mysle i szukam po allegro jakiejs okazji :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A slyszales ten wzmacniacz jak gra z jakimis glosnikami?? Bo mam rozumiec ze nie gra ladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam! Podłazce sie do dyskusji. Ogólnie to potzrebuje rady. Szukam przednich głosników, ale takich zebym mogl pozniej sobie dobrac odpowiednie satelitki.Interesuja mnie tylko nowe. Allegro raczej odpada. Osobiscie myslalem o Tonsiloskich Mistralach i pozniej dokupic satelitki i centralny od Tonsilowskich Feniksow II. Maksymalnie moge wydac 700 na pare przednich. Co doradzicie?? Z góry dzieki za wszelka pomoc. Pozdrawiam. Ps: Wzmacniacz mam Onkyo TX-DX474. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...