Skocz do zawartości
Paweł

Problem z .....Coolerem

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie :

kupiłem se Sillent Boosta i juz ściągam stary cooler ( podniecony) [nigdy wcześniej tego nie robiłem ale według instrukcji to było spox ] az do czasu gdy ...... wszystkie zaczepy juz odczepiłem ale cooler nadal sie trzyma ... ciągne ( oczywiście lekko rzeby czegoś nie zwalic ) ale nadal sie trzyma :evil: :evil: .

Czy to mozliwe ze gostek <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> to robił uzył KLEJU ???? :cry:

A jeśli uzył , to co trzeba zrobić zeby go usunąć ???

A moze poprost jest za duzo pasty i sie przykleił ????? :( :( :(

moze musze mocniej ciągnąć ???

PROSZE POMUZCIE MI COŚ MUSZE ZROBIĆ !!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówicie poobkręcaj ale przeciesz tylko ta jedna zapinka jest odczepiona ( ta wazniejsza co sie śrubokrętem robi) a ta druga ciągle jest do socketu , przeciesz wiadomo ze jak sie sie śrubokrętem tą pierwszą to potem powinno sie podnieść cooler i dopiero wtedy druga, nie ?

A tak na marginesie to jak sie usuwa paste z procka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej włączyćkompa bez włączania wiatraka żeby się nagrzał do 60*C - pasta zmięknie i łatwiej będzie odczepić. a ja pastę ściągałem ręcznikiem papierowym lub sraj-taśmą a do czysta bardzo ładnie schodziło gumką do ścierania :D procesor będzie idealnie czysty (początkowo się ślizga po paścia ale jak już kawałek się wytrze do czysta to samo schodzi :D ).

ci "fachowcy" w sklepach sąpo prostu genialni. jakoddawałem procka do serwisu na testy do oddałem czysty a wrócił cały wyciapany srebrną pastą. w sumie mogłem chcieć nowy procek bo AMD nie zaleca stosowania past ze srebrem :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to samo miałem!! Procek się poprostu zaparzył!!

Jak ściągłem radiator to miał on podspodem jakąś warstwe grafitową i ona była przyczyną zaparzenia, noi kolesie ze sklepu pasty to mi tyle naje...li że ledwo ją dostrzegłem!!!

..pozdro..:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...