ryurayo Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 wiec mam ten cooler 2700rpm i teraz przy otwartej obudowie temperatura mojego procesora athlona 2000+ [epox 8dra3] AXDA2000DKT3C 4114516270158 AIRGA 0234MPM wynosi 52 stopnie... przy stresie oczywiscie skacze 3-5 stopni w gore... no wiec zaczolem czytac o tym i na opiniach o tym coolerze na www.komputronik.pl napisano ze dobrze jest zmienic paste bo jest jej za duzo a najlepiej pomiedzy miedziana plytke i radiator zastosowac srebrna paste a pomiedzy procek a miedziana plytke dobra silikonowa - i tak tez zrobilem [pasta nakladana przez folie i na pewno nie ma jej za duzo] i temperatura w ogole nie spadla tak jak niektorzy napisali na tych opiniach.... i co na to powiecie? mam zasilacz 300w - moze to tez wimna zasilacza? [jest bez tego dodatkowego wejscia kwadratowego od zasilania] jak obnizyc ta temperature? bo mimo wszystko jest troche za wyska jak na technologie 0,13 mikrona [np.teraz zamknolem obudowe i mam 56 stopni] czy pozostanie tylko zmiana coolera? u innych na tym samym coolerze temperatura nie przekracza 50 stopni w stresie ... dziwne... czekam i licze na wasze opinie i wskazowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Jak ty osiagasz takie temp na tym procu :?: Na CP5-6J31C z podstawka miedziana mialem na 1700+ w stresie 36*C Teraz 1700@2600+ 1,72v max load 52*C z zmamknieta obudowa... Moze zle zalozyles cooler ?? sprobuj zalozyc go jeszcze ze dwa razy i sprawdz temp proca Co do pasty to jesli lubisz lubisz swojego proca to nawet nie zartuj z sylikonowa :wink: Wiecej madrych rzeczy powiedza ci ludzie, ktorzy sie na tym znaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 zamontowalem wiatrak z przodu... wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze.... jest jeszcze ten z tylu... no i nic... tzn ten z przodu obniza temperature mojego maxtora ale nic poza tym... procesora nie obniza za cholere... juz lepszy efekt raje otwarta ubudowa... aha na plycie mam odczyt temperatury -9 stopni....speedfan temp 1... o co chodzi? temp procka 54 stopnie ciagle ... w spoczynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 testowalem juz.... paluchemi to ewidentna wina coolera... przy procku jest goraco a cooler nie az taki cieply.. wiec slabo odprowadza temperature a zabiegi ze zmianami past nie pomagaly jak wiekszosc zapewniala [pewnie nigdy tego nie robili a gadaja] wiec nie wiem czy jest sens polerowania... pasta jest po to zeby likwidowac mikronierownosci miedzy dwoma powierzchniami... slaby cooler i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...