Skocz do zawartości
ryurayo

cooler master cp-5jd1b ol malo wydajny....

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mam ten cooler 2700rpm i teraz przy otwartej obudowie temperatura mojego procesora athlona 2000+ [epox 8dra3]

AXDA2000DKT3C

4114516270158

AIRGA 0234MPM

wynosi 52 stopnie... przy stresie oczywiscie skacze 3-5 stopni w gore...

no wiec zaczolem czytac o tym i na opiniach o tym coolerze na www.komputronik.pl napisano ze dobrze jest zmienic paste bo jest jej za duzo a najlepiej pomiedzy miedziana plytke i radiator zastosowac srebrna paste a pomiedzy procek a miedziana plytke dobra silikonowa - i tak tez zrobilem [pasta nakladana przez folie i na pewno nie ma jej za duzo] i temperatura w ogole nie spadla tak jak niektorzy napisali na tych opiniach....

i co na to powiecie? mam zasilacz 300w - moze to tez wimna zasilacza? [jest bez tego dodatkowego wejscia kwadratowego od zasilania]

jak obnizyc ta temperature? bo mimo wszystko jest troche za wyska jak na technologie 0,13 mikrona [np.teraz zamknolem obudowe i mam 56 stopni] czy pozostanie tylko zmiana coolera? u innych na tym samym coolerze temperatura nie przekracza 50 stopni w stresie ... dziwne...

czekam i licze na wasze opinie i wskazowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ty osiagasz takie temp na tym procu :?:

Na CP5-6J31C z podstawka miedziana mialem na 1700+ w stresie 36*C

Teraz 1700@2600+ 1,72v max load 52*C z zmamknieta obudowa...

Moze zle zalozyles cooler ??

sprobuj zalozyc go jeszcze ze dwa razy i sprawdz temp proca

Co do pasty to jesli lubisz lubisz swojego proca to nawet nie zartuj z sylikonowa :wink:

Wiecej madrych rzeczy powiedza ci ludzie, ktorzy sie na tym znaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamontowalem wiatrak z przodu... wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze.... jest jeszcze ten z tylu... no i nic... tzn ten z przodu obniza temperature mojego maxtora ale nic poza tym... procesora nie obniza za cholere... juz lepszy efekt raje otwarta ubudowa...

aha na plycie mam odczyt temperatury -9 stopni....speedfan temp 1... o co chodzi? temp procka 54 stopnie ciagle ... w spoczynku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowalem juz.... paluchemi to ewidentna wina coolera... przy procku jest goraco a cooler nie az taki cieply.. wiec slabo odprowadza temperature a zabiegi ze zmianami past nie pomagaly jak wiekszosc zapewniala [pewnie nigdy tego nie robili a gadaja] wiec nie wiem czy jest sens polerowania... pasta jest po to zeby likwidowac mikronierownosci miedzy dwoma powierzchniami... slaby cooler i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi