Skocz do zawartości
zajkos

Niedyskretne pytanie - po co to robicie?

Rekomendowane odpowiedzi

A po co ludzie tuninguja wyglad samochodow? Przeciez to te tylko pojazdy ;)

Wszystko zalezy od tego jak chcesz byc standardowy... chcesz miec bude taka jak kazdy dookola czy moze jakis fajny efekt ktory w dodatku osiagnales wlasnycmi rekami? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwi mnie to troichę, bo u niektóych komputery zaczynaja spełniac rolę domowego ołtarzyka

8O

a nie dziwi Ciebie np koles zbierajacy znaczki i wydajacy na nie wszytkie pieniadze :?:

wiesz co to HOBBY

kazdy ma inny zmysl estetyczny - jeden kupuje ladne meble do domu a innemu nie przeszkadza ze spi na steropianie a ciuchy trzyma w pudlach kartonowych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego to robie?

Biala, kanciasta, kwadratowa, nieoswietlona obudowa nie pasowala mi do niebieskich, oblych glosnikow, blekitno-fioletowej klawiatury, ciemnoniebieskiej myszy podswietlonej na czerwono i bordowego- wlasnorecznie robionego biurka.

Teraz jest niebieska, swieci na czerwono/niebiesko, przyciaga uwage znajomych (i nie tylko), a ja nauczylem sie kilku ciekawych rzeczy o komputerach, a takze o obrobce metali, drewna, tworzyw sztucznych, lakiernictwie, fizyce, chemii, matematyce, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żartuję:)

Już mu zrobiłeś? :>

Tak jak rozmowa w Fallout 2 z Haroldem o jego drzewie na głowie - "Just kiddin', his name's Bob".

Lepiej jak robią sobie ołtarzyki, wstawiają szybki i pracowicie wydrapują na nich czarodziejki z Księżyca i mają z tego uciechę jakby skwarkę lizali, niż gdyby mieli wystawać po bramach i kroić nieletnich z drobniaków, żeby na wino nie brakło. A że się komuś nie podobuwywuje - de gustibus cośtamdalejpołacinie, wiadomo o co chodzi. Jeżeli ktoś lubi kolorowe światełka/nalepki z diabełkami/zapachowe choinki/damską bieliznę/surowy minimalizm szarego pudełka, to chuć na jego trzody i płodność na uprawy, niech sobie rzeźbi i knuje, dopóki żadne dziecko, zwierzę ani emotikona na tym nie ucierpi.

Inna sprawa, że zrobił się już z tego prężny przemysł i łatwo popaść we wtórność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonas: jak zwykle gratuluje stylu wypowiedzi :) :!:

po co modowac.... hymm.... sam zaczalem kombinowac jeszcze za czasow 386 :D tzn zrobilem panel audio, full przelacznikow, gniazda ;) to bylo dawno temu i nawet moddingiem sie jeszcze nie zwalo :P lubie grzebac w kabelkach, kombinowac i przede wszystkim zmieniac :D

oczywiscie mozna miec szara, brudna, normalna bude, do tego glosna i goroca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tuning zew nie interesuje tak bardzo - chociaz mam swoje plany :) - bardziej bawi mnie konfiguracja i ulepszanie wnetrza - mniej widowiskowe - ale robie to glownie dla siebie, ciesze sie cisza i to jest dla mnie wazne a pozatym lubie grzebac sie w kabelkach, wiatraczkach, i kombinowac co by tu jeszcze ulepsyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja buda jest brzydka, nie estetyczna i mi to togle nie przeszkadza, tak samo mi nie przeszkadza jak to ze niektorzy przerabiaja , wycinaja lakieruja je ect ect.....

ten temat jest bez sensowny kazdy wie ze o gustach si enie dyskutuje, a moze to jakas mizerna prowokacja ?:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja buda jest brzydka, nie estetyczna i mi to togle nie przeszkadza, tak samo mi nie przeszkadza jak to ze niektorzy przerabiaja , wycinaja lakieruja je ect ect.....

ten temat jest bez sensowny kazdy wie ze o gustach si enie dyskutuje, a moze to jakas mizerna prowokacja ?:)

pozdrawiam

wyjołes mi to z ..obudowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robimy to dla własnej nienasyconej satysfakcyji...

...nio i troszkie na pokaz i że mamy za dużo kasy i że nie mamy za duzo zajeć oprócz tego że trza pracowac i uczyc się jednocześnie a kobieta narzeka na nas że za mało czsu z nia jestesmy mimo że jest się u niej prawie codzień...

...reasumując robimy to dla siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nas to jest wielka przyjemność. Bo:

1) Mamy się czym pochwalic przez znajomymi, jeżeli tego nie rozumieją twierdze że są z kosmosu

2) Żeby pochwalić się dziewczynie, i tak tego nie pojmie.

3) Satysfakcja po skończonej robocie. Po Faktach (jak jest już ciemno) wchodzisz sobie do pokoju, siadasz w wygodnie w fotelu, zamykasz oczy i odpalasz swoją maszyną. I w tym momencie widzisz coś w stylu z choinki. To jest przyżycie nie do opisania.

4) Wyróżniasz się w tłumie. Twój PC ma dusze, a nie jak te szarce/białe budy.

5) Ja nie mówią do mojej maszynki "komp" , tylko po imieniu.

Może te pkt. wydadzą sie komuś dzikie i nie normalne to niech żyje w swoim świecie. Ja swojego autystycznego świata nie zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nas to jest wielka przyjemność. Bo: 

1) Mamy się czym pochwalic przez znajomymi, jeżeli tego nie rozumieją twierdze że są z kosmosu

2) Żeby pochwalić się dziewczynie, i tak tego nie pojmie. 

3) Satysfakcja po skończonej robocie. Po Faktach (jak jest już ciemno) wchodzisz sobie do pokoju, siadasz w wygodnie w fotelu, zamykasz oczy i odpalasz swoją maszyną. I w tym momencie widzisz coś w stylu z choinki. To jest przyżycie nie do opisania. 

4) Wyróżniasz się w tłumie. Twój PC ma dusze, a nie jak te szarce/białe budy. 

5) Ja nie mówią do mojej maszynki "komp" , tylko po imieniu.   8O  :lol: 

Może te pkt. wydadzą sie komuś dzikie i nie normalne to niech żyje w swoim świecie. Ja swojego autystycznego świata nie zmienie.

A jakie to imię jesli mozna wiedziec :wink: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mówię mu po imieniu, mój nazywa się Antoś.

Kiedy wchodze do pokoju, siadam wygodnie po fotelu i pytam "Antoś, jak się dzisiaj czujesz?" - on na to odpowiada figlarnie "Biiip". Wtedy drapię go pieszczotliwie w okolicach cd-romu a on reaguje na to cichym mruczeniem twardego dysku.

Jak jest w dobrym nastroju to mruga też do mnie diodą hdd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwi mnie to troichę, bo u niektóych komputery zaczynaja spełniac rolę domowego ołtarzyka

8O

a nie dziwi Ciebie np koles zbierajacy znaczki i wydajacy na nie wszytkie pieniadze :?:

wiesz co to HOBBY

kazdy ma inny zmysl estetyczny - jeden kupuje ladne meble do domu a innemu nie przeszkadza ze spi na steropianie a ciuchy trzyma w pudlach kartonowych :P

Dokładnie o tym samym myślałem. Podpisuje się po tą wypowiedzią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... co do imion... kiedys instalujac winde wpisalam mu kompiq i tak juz zostalo... ale nie zwracam sie do komputera po imieniu typu "czesc kompiq jak sie czujesz"..

Buda komputera fajnie wyglada jak stoi sobie obok... kiedys byl pod biurkiem i jedyne co o nim wiedzialam to to ze z tylu sa kabelki, ktore podlacza sie do sprzetu lub do gniazdka... potem nauczylam sie troche o komputerach a obecnie jak jest na biurku nie pod i jak ma otwarta prawa sciane to widze te wszystkie wnetrznosci i musze powiedziec ze fascynuje mnie to... patrze na wiatrak ktory sie kreci, na kabelki i karty i cieszy mnie ze takie cos jest w stanie zrobic wszystko co mam na ekranie monitora.. jest to dla mnie tak niesamowite jak to ze czlowiek dziala mimo iz zlozony jest z roznych komorek, miesni, kosci itp :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]

(...) Ja nie mówią do mojej maszynki "komp" , tylko po imieniu.   8O  :lol: 

(...)

A jakie to imię jesli mozna wiedziec :wink: :?:

Bylo! Szukaj 8O

zreszta...ulatwie ci...

Ja tam sie nie wypowiadałem. Po prostu - Ali :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się, jaki jest sens instalowac te wszystkei świecidełka, gadżety i inne ustrojstwo w komputerze? Przecież to tylko komputer?

Co powoduje wami, że to robicie? Pytam poważnie:)

zeby fajnie wygladała :?: :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi