arturjan Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Hi Czy można w jakikolwiek sposób uniknąc kary za zerwanie umowyz TPSA o SDI. Jest to kwota ok 430zł,a więc nie tak mało Czy można coś z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Hi Czy można w jakikolwiek sposób uniknąc kary za zerwanie umowyz TPSA o SDI. Jest to kwota ok 430zł,a więc nie tak mało Czy można coś z tym zrobić ? Hmm, to zależy czy masz umowe podpisanana czas nieokreślony czy nie, jeśli na nieokreślony no to nic nie powinieneś zabulić, co do określonego no to wiem, żę coś trzeba płacić, i zapewne jesteś w tej umowie terminowej na 2 lata podpisanej: Rozdział 6 Rozwiazanie umowy: Paragraf 25 pkt. 9: W przypadku rozwiązania Umowy zawartej na czas określony przed upływem terminu wygaśnięcia Umowy, Abonent obowiązany jest do uiszczenia opłaty karnej w wysokości trzykrotnej opłaty abonamentowej (brutto), według cen obowiązujàcych w dniu zawarcia Umowy na czas określony. Więcej o SDI --> czytaj więcej >>> Najczęściej zadawane pytania >>> Rezygnacja 52. W jaki sposób można zrezygnować z usługi SDI? Klient może rozwiązać umowę w każdym czasie za 30 dniowym wypowiedzeniem, składając pisemne oświadczenia w jednostce, w której ta umowa została zawarta. Okres wypowiedzenia jest liczony od następnego dnia po wpłynięciu do jednostki wypowiedzenia. W przypadku podpisania umowy na 24 miesiące i rezygnacji z usługi przed upływem tego terminu abonent zobowiązany jest uiścić opłatę karną opisaną w § 25. pkt. 9. "Regulaminu świadczenia usługi SDI". W przypadku rozwiązania umowy Klient zobowiązany jest w ciągu 7 dni roboczych zwrócić Telekomunikacji Polskiej kompletny terminal SDI. Wydaje mi się, iż na to już nic nie poradzisz... :( Chyba, że przejdziesz na NEO co też się zbytnio nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 a moze przejsc na neo i wtedy zzrezygnowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 a moze przejsc na neo i wtedy zzrezygnowac ?tak tez można.MOżna na przykłąd jak siema SDI przejsć na neo za 1zł netto ale neo brać na rok.I wtedy ma się szybki net a po roku koniec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 a moze przejsc na neo i wtedy zzrezygnowac ?tak tez można.MOżna na przykłąd jak siema SDI przejsć na neo za 1zł netto ale neo brać na rok.I wtedy ma się szybki net a po roku koniec :DTaki szybki to on nie jest... wyciagasz w granicach 16kB/s tylko przez pierwszy miesiąc dają ci przepustowość jakieś 80kB/s żebyś zamówił na rok. Przynajmniej znam takie przypadki, gdzie po miesiacu za 1zł tak właśnie wyglądała różnica w transferze danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Allen3 pewnie Twoi kumple tak mieli :P Nie wierz w takie brednie zazdrosnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Allen3 pewnie Twoi kumple tak mieli :P Nie wierz w takie brednie zazdrosnikow. Akurat to nie są moi qmple :P Nom ale sam wiesz, że różnica pomiędzy 16 a 80 to jednak za dużo, o wiele za dużo. Z resztą z tego co wyczytałem to na SDI teoretycznie nie masz ograniczenia przepustowości, poza tą, która jest zainicjowana w terminalu, który masz w domku. Tak wiec jak juz kiedyś była o tym mowa można sobie podkręcić modem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ta i pewnie pod port midi podlaczyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Z resztą z tego co wyczytałem to na SDI teoretycznie nie masz ograniczenia przepustowości, poza tą, która jest zainicjowana w terminalu, który masz w domku. Tak wiec jak juz kiedyś była o tym mowa można sobie podkręcić modem ;) ograniczona :) 160kbps miedzy centrala a Tobą ale i tak nie przeskoczysz ograniczen RS-232 czyli 115.2kbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 A ja mam pytanko o migracją sdi>dsl w regulaminie promocji jest coś takiego "W promocji mogą uczestniczyć Abonenci, którzy: 1) nie zalegają z opłatami na rzecz TP S.A., 2) rozwiążą Umowę o świadczenie Usługi SDI przez TP S.A. i zawrą w okresie trwania promocji Umowę o świadczenie usługi Dostęp do Internetu DSL przez TP S.A., zwaną dalej "Umową"." Mam umowę na 2 lata /i jeszcze się nie skończyły/ i będę musiał zabulić za rozwiązanie umowy o sdi? Ktoś już migrował z sdi na dsl-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Mam umowę na 2 lata /i jeszcze się nie skończyły/ i będę musiał zabulić za rozwiązanie umowy o sdi? Ktoś już migrował z sdi na dsl-a?Niestety, ale będziesz musiał zabulić, w regulaminie o SDi na kontrakcie na 2 lata jest taki puknt, który mówi, iż jeśli zerwiesz taką dwuletnia umowę to płacisz jakąs tam sumę grzywny za zerwanie umowy. Brutalne, ale jak na razie nic na to nie poradzimy. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 No tak tylko pytanie czy przy przejściu na dsl-a umowa za sdi nie jest automatycznie zrywana.. /tak chyba jest przy przechodzeniu na neo+/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Teraz Twoja firma możne uzyskać jeszcze szybszy i bezpieczniejszy dostęp do Internetu płacąc jedynie 149 PLN +VAT opłaty instalacyjnej. Jeśli do 31 grudnia 2003 r. Abonenci Usługi SDI wybiorą jedną z 2 dostępnych opcji dostępu do Internetu DSL TP (DSL 512 lub DSL 1) i zdecydują się na podpisanie umowy na świadczenie usługi, rozwiązując jednocześnie umowę na świadczenie usługi SDI, to opłata instalacyjna zostanie obniżona do 149 PLN +VAT. W ramach usługi dostęp do Internetu DSL TP wykorzystuje się linię telefoniczną do jednoczesnego połączenia z Internetem, prowadzenia rozmów telefonicznych i wysyłania faksów. Ponadto każda z opcji dostępu do Internetu DSL TP posiada wiele dodatkowych cech, między innymi stały adres IP, pakiet e-security, pakiet bezpieczeństwa sieciowego, przestrzeń dyskową, opcję NAT. Wszelkich dodatkowych informacji na temat oferty promocyjnej TP udzielają nasi konsultanci pod numerem telefonu 0 800 100 000. Internet DSL TP za SDI Regulamin promocji dla Abonentów usługi SDI Promocja polega na obniżeniu ceny za opłatę instalacyjną dla Abonentów, którzy korzystają z usługi SDI i zdecydują się na korzystanie z usługi Dostęp do Internetu DSL. Promocja dotyczy wyłącznie lokalizacji określonej w dotychczasowej Umowie o świadczenie Usługi SDI przez TP S.A.. W Promocji mogą uczestniczyć Abonenci, którzy: nie zalegają z opłatami na rzecz TP S.A., rozwiążą Umowę o świadczenie Usługi SDI przez TP S.A. i zawrą w okresie trwania Promocji Umowę o świadczenie Usługi Dostęp do Internetu DSL przez TP S.A., zwaną dalej "Umową". Warunkiem skorzystania z Promocji jest: złożenie zamówienia na Usługę Dostęp do Internetu DSL przed zawarciem "Umowy", stwierdzenie przez służby TP S.A. możliwości technicznych realizacji usługi. Promocja trwa od 12.11.2002 roku do 31.12.2003 roku. Promocyjna cena opłaty instalacyjnej dla Abonentów Usługi SDI wynosi 149 zł + VAT. TP S.A. zastrzega, iż w czasie trwania Umowy na warunkach Promocji w miejsce Abonenta nie może wstąpić osoba trzecia. Abonent korzystający z Promocji ma prawo w tym samym czasie korzystać z innej promocji TP S.A. Do świadczenia usługi Dostęp do Internetu DSL w ramach Umów zawartych na warunkach Promocji zastosowanie mają postanowienia zawarte w Cenniku usługi Dostęp do Internetu DSL oraz Regulaminie korzystania z usługi Dostęp do Internetu DSL świadczonej przez TP S.A., o ile niniejszy Regulamin nie stanowi inaczej. z Pogrubionego textu nie wynika jednoznacznie, jak to faktycznie jest z tym przejsciem podczas promocji DSLa, tak więc wydaje mi się, iż lepiej by było zadzwonić [i słuchać muzyczki 8) a potem usłyszeć przykro nam, ale osoby odpowiedzialnej za sprawę nie ma :lol: ] lub wysłać im maila, bądź pójść do siedziby TP S.A. i się dowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Na maila nie odpisali jak dotąd - jutro będę się dopytywał.. Nikt nie zmieniał sdi na dsl-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 ta i pewnie pod port midi podlaczyc ;) hahaha, dokladnie! the best! :wink: Allen nie wiem skad masz takie doswiadczenia z tymi 16 kb/s ja mam staly transfer NON STOP od kilkunastu miesiecy w granicach 64 KB/s, w ciągu doby jestem w stanie przekroczyć 5 GB to wcale nie jest mało i moim zdaniem przesadzasz tutaj tak z 16 kb/s jak i z 80 kb/s bo tyle raczej tez nie bedzie... Przez okres roku zdarzyla sie jedna, moze dwie awarie na 10-15 minut. W Promocji mogą uczestniczyć Abonenci, którzy: nie zalegają z opłatami na rzecz TP S.A., rozwiążą Umowę o świadczenie Usługi SDI przez TP S.A. i zawrą w okresie trwania Promocji Umowę o świadczenie Usługi Dostęp do Internetu DSL przez TP S.A., zwaną dalej "Umową". po pierwsze mowa o przejsciu na neo+, usluga dsl to zupelnie inna usluga! wiec nie wiem po co o tym tutaj piszesz? 8O :lol: po drugie nie wiem czy znajdzie sie ktos kto przejdzie z sdi za 139 brutto na dsl za 266 brutto, majac do wyboru neo+ za 199 czy nawet za 149, wiec co to za wariant?... z Pogrubionego textu nie wynika jednoznacznie, jak to faktycznie jest z tym przejsciem podczas promocji DSLa znowu zapominacie o kolejnej rzeczy, bo mowimy o zaplacie za rezygnacje, nazwijmy to inaczej, instalacja SDI na czas nieokreslony kosztuje 399 a na czas okreslony 99 wiec on tak na prawde nie jest stratny - i nie bedzie ani grosza jesli dobrze to zagra :wink: , zmiana umowy z okreslonej na czas nieokreslony kosztuje 300 zlotych brutto, z ktorej pozniej rezygnujesz bezplatnie, natomiast zrezygnowanie z umowy na czas okreslony trzykrotnosc abonamentu... ktory wariant wybieracie? :lol: :lol: :lol: :wink: Jak wiec widzicie tu jest haczyk na inteligentnych inaczej :lol: :lol: :lol: to nawet nie jest doplata lecz ZWROT ZAOSZCZĘDZONYCH wczesniej pieniedzy do umowy na czas nieokreslony... Otrzymales RABAT 300 zlotych (wg obecnego cennika) przy instalacji za to ze zobowiazales sie korzystac przez 2 lata... Czy można w jakikolwiek sposób uniknąc kary za zerwanie umowyz TPSA o SDI. Jest to kwota ok 430zł,a więc nie tak mało Dokladnie 139,1 x 3 co daje 417,3 Jesli zmienisz umowe z 2-letniej na czas nieokreslony doplacajac 300 zlotych i przejdziesz pozniej na neo, zaplacisz: 300 + 1,07 za aktywacje + 149 (lub 199 na czas nieokreslony) oczywiscie to musi byc wykonane w dwoch krokach - 1. przejscie z umowy 2-letniej na czas nieokreslony, 2. przejscie na neo+ razem 450,07... Lub mozesz po prostu zmienic umowe na czas nieokreslony doplacajac 300 zlotych i po miesiacu zrezygnowac, wyniesie Cie to zaoszczedzone wczesniej 300 zlotych... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 W Promocji mogą uczestniczyć Abonenci, którzy: nie zalegają z opłatami na rzecz TP S.A., rozwiążą Umowę o świadczenie Usługi SDI przez TP S.A. i zawrą w okresie trwania Promocji Umowę o świadczenie Usługi Dostęp do Internetu DSL przez TP S.A., zwaną dalej "Umową". po pierwsze mowa o przejsciu na neo+, usluga dsl to zupelnie inna usluga! wiec nie wiem po co o tym tutaj piszesz? 8O :lol: Temat jest "Zerwanie umowy z TPSA" więc nie wiem co on ma bespośrednio wspólnego z neo po drugie nie wiem czy znajdzie sie ktos kto przejdzie z sdi za 139 brutto na dsl za 266 brutto, majac do wyboru neo+ za 199 czy nawet za 149, wiec co to za wariant?... Ja się znalazłem... z Pogrubionego textu nie wynika jednoznacznie, jak to faktycznie jest z tym przejsciem podczas promocji DSLa znowu zapominacie o kolejnej rzeczy, bo mowimy o zaplacie za rezygnacje, nazwijmy to inaczej, instalacja SDI na czas nieokreslony kosztuje 399 a na czas okreslony 99 wiec on tak na prawde nie jest stratny - i nie bedzie ani grosza jesli dobrze to zagra :wink: , zmiana umowy z okreslonej na czas nieokreslony kosztuje 300 zlotych brutto, z ktorej pozniej rezygnujesz bezplatnie, natomiast zrezygnowanie z umowy na czas okreslony trzykrotnosc abonamentu... ktory wariant wybieracie? :lol: :lol: :lol: :wink: Jak wiec widzicie tu jest haczyk na inteligentnych inaczej :lol: :lol: :lol: to nawet nie jest doplata lecz ZWROT ZAOSZCZĘDZONYCH wczesniej pieniedzy do umowy na czas nieokreslony... Otrzymales RABAT 300 zlotych (wg obecnego cennika) przy instalacji za to ze zobowiazales sie korzystac przez 2 lata... Czy można w jakikolwiek sposób uniknąc kary za zerwanie umowyz TPSA o SDI. Jest to kwota ok 430zł,a więc nie tak mało Dokladnie 139,1 x 3 co daje 417,3 Jesli zmienisz umowe z 2-letniej na czas nieokreslony doplacajac 300 zlotych i przejdziesz pozniej na neo, zaplacisz: 300 + 1,07 za aktywacje + 149 (lub 199 na czas nieokreslony) oczywiscie to musi byc wykonane w dwoch krokach - 1. przejscie z umowy 2-letniej na czas nieokreslony, 2. przejscie na neo+ razem 450,07... Lub mozesz po prostu zmienic umowe na czas nieokreslony doplacajac 300 zlotych i po miesiacu zrezygnowac, wyniesie Cie to zaoszczedzone wczesniej 300 zlotych... :wink: Ja za sdi zabuliłem przeszło 500zł 2 lata kończą mi się gdzieś w lutym, nadal będę kombinował jak zrobić by nie płacić tych 300 zł.. Myślę, że mi się uda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Temat jest "Zerwanie umowy z TPSA" więc nie wiem co on ma bespośrednio wspólnego z neo Wnioskuje ze nie przeczytales nawet zdania mojego postu nie mowiac o calosci tematu, wnioskuje to z tego co piszesz bo chyba nawet nie wiesz co piszesz i w jakim celu... wystarczy chocby RAZ przeczytac zamiast glupio sie wcinac i juz bedzie wiadomo kto pisal nie na temat. A nawet jesli temat jest Zerwanie umowy z TPSA to nie jest to to samo co Zerwanie umowy z TPSA z pominieciem konsekwencji tej umowy o czym piszesz dalej... Ja się znalazłem... Nic na to nie poradze ze jestes inny... Ja za sdi zabuliłem przeszło 500zł 2 lata kończą mi się gdzieś w lutym, nadal będę kombinował jak zrobić by nie płacić tych 300 zł.. Myślę, że mi się uda... Jestes chyba dorosly, chyba - bo z tekstu to nie wynika, to byl Twoj swiadomy wybor, ja za nagrywarke 2x8x zaplacilem 1300 sprzedalem za 50 kogo to obchodzi? bo piszesz tu jakbys mial do mnie pretensje facet ze zabuliles 500... po co sie chwalisz tym co zabuliles a co nie? kombinuj, mozesz kombinowac jak nie placic podatkow, zyc wiecznie na haju, w totalnym chaosie, cokolwiek It's your life, not mine - powodzenia szerokiej drogi - skutecznego i uwaznego czytania postow zanim sie wyskoczy zlosliwie jakbym to ja byl Ci cos winien i zycze rowniez uwaznego czytania umow ktore sie podpisuje, bo sam ja podpisales i nagle przestala Ci sie podobac... pozniej nie ma klopotow, nie ma zalu, nie ma pretensji, nie ma postow pt. "Zerwanie umowy z TPSA"... pretensje mozna miec tylko do siebie... Uczciwie doradzilem chlopakowi jak zaoszczedzic 117 zlotych w sposob legalny i uczciwy, a Tobie nie pasuje... Ja tego problemu nie mam, masz go Ty co szczerze mowiac z takim podejsciem zupelnie mnie nie dziwi... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 A potem "kupowanie w Polsce ...", "nie ma tego w Polsce", "dostać to w Polsce jest niemożliwe", "trzeba zwiewać z tego p...go kraju". Też bym niczego nie sprzedawał w kraju, gdzie klienci kombinują, jak obejść i przeskoczyć umowy zrozumiałe nawet dla siedmiolatka. Czytam tutaj, że SDI można podkręcić. Jakże to, spytam ze zdumieniem w kaprawych ślepkach, sprzedawać "ołwerklokerskie" łącze? Nie godzi się! :> Ty ich wychędożysz na 300 pln, oni ciebie wydoją na 30000 za procesy i takie tam, nawet jeśli twój szwagier/tatuś/wujek jest najlepszym na świecie prawnikiem och och. I po jakiego wała ci to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Wnioskuje ze nie przeczytales nawet zdania mojego postu nie mowiac o calosci tematu, wnioskuje to z tego co piszesz bo chyba nawet nie wiesz co piszesz i w jakim celu... wystarczy chocby RAZ przeczytac zamiast glupio sie wcinac i juz bedzie wiadomo kto pisal nie na temat. A nawet jesli temat jest Zerwanie umowy z TPSA to nie jest to to samo co Zerwanie umowy z TPSA z pominieciem konsekwencji tej umowy o czym piszesz dalej... Cały temat jest o pominięciu opłaty przy rezygnacji z sdi nie denerwuj mnie zarzucając mi ot jeżeli sam zacząłeś czytać temat od połowy Ja się znalazłem... Nic na to nie poradze ze jestes inny... A moze mam inne powody i ta opcj jest znacznie lepsza dla mnie niż sdi - zresztą sporo osób już znalazłem które zmieniały sdi na dsl-a - niestety w większości przypadków z umowy bezterminowej.. Ja za sdi zabuliłem przeszło 500zł 2 lata kończą mi się gdzieś w lutym, nadal będę kombinował jak zrobić by nie płacić tych 300 zł.. Myślę, że mi się uda... Jestes chyba dorosly, chyba - bo z tekstu to nie wynika, to byl Twoj swiadomy wybor, ja za nagrywarke 2x8x zaplacilem 1300 sprzedalem za 50 kogo to obchodzi? bo piszesz tu jakbys mial do mnie pretensje facet ze zabuliles 500... po co sie chwalisz tym co zabuliles a co nie? kombinuj, mozesz kombinowac jak nie placic podatkow, zyc wiecznie na haju, w totalnym chaosie, cokolwiek It's your life, not mine - powodzenia szerokiej drogi - skutecznego i uwaznego czytania postow zanim sie wyskoczy zlosliwie jakbym to ja byl Ci cos winien i zycze rowniez uwaznego czytania umow ktore sie podpisuje, bo sam ja podpisales i nagle przestala Ci sie podobac... pozniej nie ma klopotow, nie ma zalu, nie ma pretensji, nie ma postow pt. "Zerwanie umowy z TPSA"... pretensje mozna miec tylko do siebie... Uczciwie doradzilem chlopakowi jak zaoszczedzic 117 zlotych w sposob legalny i uczciwy, a Tobie nie pasuje... Ja tego problemu nie mam, masz go Ty co szczerze mowiac z takim podejsciem zupelnie mnie nie dziwi... :? Jeżeli uważasz że raz podpisanej umowy nie da się zmienić zwłaszcza, że na moim przejściu na dsl-a zyskuje zwłaszcza tpsa, to życzę Ci powodzenia na dalszej drodze życia. Tematy: zapłać bo to lepiej dla tpsa mnie nie interesują. j onas: Załóż fundację charytatywną na rzecz tpsa. Na pewno obniżą opłaty.. A moja sprawa nie dotyczy bezpośrednio regulaminu sdi a regulaminu promocji - a tam temat nie jest dokładnie wyjaśniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Męczyłem dziś banią w BOK i wyznała kilkukrotnie to powtarzając - nalegałem na to - iż przy zamianie z sdi na dsl-a nie płacę za rezygnację z sdi. Zobaczymy co przyjdzie na rachunku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...