kostek11 Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Czołem, Mam sobie ową płytkę, założyłem procek XP2800+, w obudowie wiatrak ssący, i co widzę ? Temp procka 60 stopni po 10 minutach w Windozie - "no stres", napięcie VCore 1,72 - 1,74V. Biorę telefon i dzwonie do Gigabyte Polska, tam obsługa techniczna mi powiedziała że nie ma się czym przejmować, napięcie jest nieważne, temperatura zależy od wielu czynników, temp.w obudowie (moja 38-40 stopni). Mam im wierzyć ??? Pasta srebrna, wiatrak Glacial Tech Silent Breeze II (miedź). Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GORY Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 mam to samo tylko na GA-7N400-L. z tego co dowiadywałem się w AMD to płyta odczytuje temp. z diody rdzenia procesora i max. dopuszczalny zakres temp. przy moim procku XP 2500+ wynosi 85-90 C. trochę mnie to uspokoiło bo również chciałem już wymieniać całe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 najprawdopodobniej plyta klamie z temperaturami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 najprawdopodobniej plyta klamie z temperaturami Słyszałem właśnie o tych przekłamaniach w odczycie temp. ale faktem jest że miedź cooler'a jest swoją drogą b.gorąca. Mam nadzieję że problem się rozwiąże, zaproponowano mi w sklepie wymiane, muszę tylko wybrać MSI K7N2 Delta-ILSR lub Asus A7N8X-Deluxe. Cóś wybrać musze... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 mozesz tez sprawdzic jak sie maja temperatury na innej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...