Tygrysiek Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Witam wszsytkich Mianowicie chodzi mi o porade w sprawie wyboru plyty glownej...glownym kryterium jest chipset nForce 2 z obsluga Dual DDR i FSB 400MHz oraz Mem 400MHz do 400 zeta..plyta z zalozenia rownierz ma nie posiadac zadnych wodotryskow w postaci Firewire/BT/SATA/RAID(no moz ejedynie dzwiek i ewentualnie LAN) Dodatkowym kryterium niech bedzie fakt ze musi ona miec wszystko co potrzebne do podkrecania czyli: regulacja FSB, Vmem,Vcore,(Vchipseta wskazane) i jak sie uda to jeszcze taktowanie AGP i PCI ustawione na sztywno i wszystko to ustawiane z poziomu biosu. No coz moze to troszke duze wymagania ale zobaczymy co da sie zrobic :) Mam juz swoje 3 typy: 1) Gigabyte GA-7N400 (NVIDIA nForce2 Ultra 400 / NVIDIA MCP) 2) Epox 8RDA3 (Nvidia Nforce2 SPP Chipset) 3) Abit NF7 v. 2.0 ((Nvidia Nforce2 SPP Chipset)) Oki no to mamy juz jakies podstawy..teraz kwestia wyjasnienia watpliwosci :) Co do plyty Gigabayt-a to nie mam watpliwosci ze jest to DualDDR i max 400MHz FSB....nie wiem tylko czy mozna wszystko w biosie poustawiac odnosnie podkrecania Co do Abit-a i Epox-a to raz na jednej stronie http://www.pcprojekt.pl/index.php?c=katalo...uktow&v=d&i=343 http://www.abit-usa.com/products/mb/produc...ories=1&model=8 a raz na drugiej http://sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis.php?id=2823 pisza ze one obsluguja FSB tylko do 333 a na innej ze do 400 bo DualDDR to na pewno obsluguja i mozna w nich wszystko w biosie poustawiac prosze was o rozwianie moich watpliwosci i doradzenie co bedzie lepsze stabilniejsze i bardziej podkrecalne no i oczywiscie opinie uzytkownikow mile widziane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 jakbyś tylko poczytał tematy przyklejone w tym dziale, odrazu byś znał odpowiedz; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 jakbyś tylko poczytał tematy przyklejone w tym dziale, odrazu byś znał odpowiedz; no tak przeczytalem ten temat http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30376 i teraz wiem ze Abit NF7 2.0 pojdzie na 400 MHZ FSB...czekan jeszcze tylko na opinie uzytkownikow odnosnie epoxa i gigabayt-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Pomarańcze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Abit - to moj typ. Na Gigabycie nie pokrecisz za bardzo, tak samo na 8rda3+. Poza tym ten Epox ma kichowaty dzwiek i jest drozszy. A tak wogole to SZUKAJ bylo miliony razy !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 ABIT synku ABIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 "Abit - to moj typ. Na Gigabycie nie pokrecisz za bardzo, tak samo na 8rda3+" wow...no to teraz rzes zborzyl moje wyobrazenie o epoxie...czyzby tylko abit i abit...w podpisie widze ze masz abit-a wiec nie ma co sie dziwic twojej wypowiedzi...ale jestem ciekaw czy podzielalby twoje zdanie epoxowiec hmm... no dobra opinie abitowcow sa mi juz znane..w koncu ten watek przyklejony nt abita juz prawie przeczytalem..ale nadal brakuje mi wypowiedzi kogos od epox-a i gigabajta...still waiting Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 jakbys był spostrzegawczy jesli o mnie chodzi to bys zauwazył ze "jadę" zarówno na abicie jak i epoxie obie płyty sa swietne (8rda+ i nf7-s) tylko ze 8rda+ nie dostaniesz juz a 8rda3 nie ma ss wiec odpada gb -to dobre mobo ale jak sobie to nazywam -dla emerytów- w miare wydajne , stabilne ale...... no własnie słabiytkie o/c i kilka pomysłow "by gigabyte" dyskwalifikujące je (typu zmiana mnozika poprzez switche - tyczy sie to poprzednich na kt333 i 400, słabiutki bios )itd ale kup sobie co chcesz-poza tym widzę ze na forum siedzisz ponad półtora roku wiec powinienes wiedziec o co w tym chodzi i nie zadawac takich pytan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 no zeczywiscie teraz widze z emasz obie plytki...a na forum jestem zarejestrowany od 1.5 roku ale nie oznacza to ze siedze tutaj codzien i odpisuje na kazde posty...po prostu przyszla pora na zmiane sprzetu a ze dawno kompami si enie zajmowalem wiec pomyslalem ze najlepiej bedzie jak zapytam tutaj kogos co i jak.. jeszcze jedno pytanko...co to jest to "ss" co ma 8rda+ a czego nie ma 8rda3 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 soundstorm - czyli przezajebicho dzwięk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...