Skocz do zawartości
Karuzo

Strasznie potrzebuje pomocy z Windows XP i 2000

Rekomendowane odpowiedzi

No juz nie wiem co robic.Za kazdym razem,kiedy instaluje windowsa xp lub 2000 i obojetne w jaki sposob tzn. nie ma znaczenia czy najpierw robie format,czy wybieram opcje upgrade-u za kazdym razem pojawia mi sie ten sam komunikat,a mianowicie:

STOP: 0x0000007B (0xF2463848,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Z tych plytek instalowano windowsy juz kilka razy i nigdy nie bylo problemow.Ja juz probowalem wszystkiego co mi do glowy przyszlo,ale nie mam pojecia co z tym zrobic...moze ktos pomoze ?

Acha i jeszcze jedno,jak chce zainstalowac xp na czysty dysk to mi pisze ze nie mam zadnego dysku na ktorym mozna by zainstalowac system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to jest dysk z twojego podpisu to musisz zainstalować najpierw stery do SATA. W przeciwnym razie system nie będzie widział dysku. Stery instaluje sie na samym poczatku po odpaleniu instalatora. Wyswietla wtedy komunikat żeby nacisnąc klawisz ( chyba F6) aby zainstalować stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Dzieki.Zaraz poprobuje cos zrobic kierujac sie tymi odpowiedziami,ale milo by bylo jak by ktos jeszcze lopatologicznie opisal co zrobic,bo cos czuje ze moze mi wyjsc wilka kupa.

p.s. System chce zainstalowac na tym dysku z opisu i po fotmacie,tak wiec na czysty dysk.

p.s.2 Instaluje system z cd-romu wiec artykul sie nie zda na wiele,chyba ze jakos nie do konca zrozumialem o co w nim chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi