Emotsetung Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Mam problem po wykreceniu GF4 Creative TI 4200 64MB z 250/513 @ 315/620 wszystko chodzi ladnie ale 3Dmark 2001 mi sie wiesza niech ktos mi powie w czym problem pamiatki nie sa nawet gorace mam Zalmana 80C-HP + ZM-OP1 wiatraczek na grafie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Mam problem po wykreceniu GF4 Creative TI 4200 64MB z 250/513 @ 315/620 wszystko chodzi ladnie ale 3Dmark 2001 mi sie wiesza niech ktos mi powie w czym problem pamiatki nie sa nawet gorace mam Zalmana 80C-HP + ZM-OP1 wiatraczek na grafie :?: wlasnie dlatego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 315 to za duzo dla rdzenia - nwet chlodzonego Zalmanem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 dzieki za szybka odpowiedz myslicie skrecic rdzen(zalman jest zimny ) a pamiatki ile radzicie pojechac ja myslalem ze to pamiatki i pamiatki skrecalem ale to nic ni dalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 szok. normalka że jak bez o/c chodzi dobrze a po o/c zaczyna się wieszać to odkręca się i najpierw podkręca się pamięci a później rdzeń lub odwrotnie. nie widzę w podpisie jaki masz zasilacz więc raczej nie masz chieftec'a czy anteca bo być napisał :D może zasilaczyk juz nie może i dlatego komp się wykłada ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Zasilacz mam 350 megabajt :D nie wiem co to orginalny od obudowki radzisz zmienic zasilke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Zasilacz mam 350 megabajt :D nie wiem co to orginalny od obudowki radzisz zmienic zasilke Zasilacz moze byc czesciowo odpowiedzialny za te zwisy, choc mmoze zalman juz nie wyrabia, ale jak mowisz ze zbytnio cieply nie jest to coz... Proponowałby ci abys kupil nowa zasilke :) W koncu ten megabajt to nic nadzwyczajnego, ciesz sie ze jeszcze zyje. Ja mam nie mile doswiadczenia z zasilaczami typu codegen i megabajt. Gdy kupilem epoxa 8rda+ usmiercil on pojednym z codeszajsa i megabajta ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Jest dobrze zdjolem troche z cora pojechalem pamiatki 250/513 @ 290/625 jest okej przestal sie wieszac 3dmark ale dlaczego na core 315 mark sie wieszal a grac moglem i z 6 godza i nic to mnie ciekawi ? A zasilke dzieki za rade masz racje trzeba sie wzmocnic zamierzam krecic proca teraz z 2,0 na jakies 2,6 na poczatek :D czekam na zalmana 7000 mam nadzieje ze da rade :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 315 to za duzo dla rdzenia - nwet chlodzonego Zalmanem. za dużo ja jeszcze nie zmianiałem chłodzenia na gpu na pamiechach jeszcze w ogóle nie ma radiatorków a a mam 336 na 680 fajnie że tak kręcisz w końcu bede miał konkurencje. Jak bedziesz już miał jakiś wynik bardziej ostateczny to pochwal sie :http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47149 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Okej tylko powiedz jakiego masz tego gf 64 czy 128 i te taktowanie co podales to 3dmark czy system chodzi na tym :?: Bo roznica z tego co widze po swoim kompie jest duża aha jeszcze ile markow wyciskasz teraz :?: ze swojej maszyny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Okej tylko powiedz jakiego masz tego gf 64 czy 128 i te taktowanie co podales to 3dmark czy system chodzi na tym :?: Bo roznica z tego co widze po swoim kompie jest duża aha jeszcze ile markow wyciskasz teraz :?: ze swojej maszyny :D 64mb to co podałem to prwawda na codzień tak ine pracuje ale pograłęm sobie godzinke w rally chalange i wszysko śmigało jak chcesz to wypowiedz sie i zabaw sie w rekord w 3dm http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=569301#569301 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Dobre jestem pod wrazeniem 8O 8O to bardzo dobry wynik moje uznanie :D ja wyciagam troche ponad polowe tego co ty ale ruszylem grafe tylko mam slabsze pamieci 266 ale mysle ze da sie to zrobic mam wyzwanie :D .Pytanko przy ponad 630 pamiatki mi na 3dmarku daja ciapy i kreski od czasu do czasu jak myslicie czego to wina jest .Jak to zlekwidowac . Czy moze poscic je na 630 i poczekac az troche pochodza .Ile czasu ciagnoles grafe ?? i czym jakim programem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 315 to za duzo dla rdzenia - nwet chlodzonego Zalmanem. za dużo ja jeszcze nie zmianiałem chłodzenia na gpu na pamiechach jeszcze w ogóle nie ma radiatorków a a mam 336 na 680 fajnie że tak kręcisz w końcu bede miał konkurencje. Jak bedziesz już miał jakiś wynik bardziej ostateczny to pochwal sie :http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47149 Nie zmieniales chloddzenia :?: A co masz na avatarku :?: :wink: Potestuj przy takich ustawieniach jak piszesz 3DMarkiem w petli przez 2~3 godziny z AAx4 :arrow: wtedy bedziesz mogl cokolwiek powiedziec o stabilnosci :idea: Czemu w podpisie masz GF3 Ti200 :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelppp Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 cześć ja mam taką kartę i chodzi na 250/513@295/635 3dmark01 12170 3dmark03 1590 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 315 to za duzo dla rdzenia - nwet chlodzonego Zalmanem. za dużo ja jeszcze nie zmianiałem chłodzenia na gpu na pamiechach jeszcze w ogóle nie ma radiatorków a a mam 336 na 680 fajnie że tak kręcisz w końcu bede miał konkurencje. Jak bedziesz już miał jakiś wynik bardziej ostateczny to pochwal sie :http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47149 Nie zmieniales chloddzenia :?: A co masz na avatarku :?: :wink: Potestuj przy takich ustawieniach jak piszesz 3DMarkiem w petli przez 2~3 godziny z AAx4 :arrow: wtedy bedziesz mogl cokolwiek powiedziec o stabilnosci :idea: Czemu w podpisie masz GF3 Ti200 :?: 8O Napisałem ze karta jest stabilna a nie że jest na 100% stabilna jak skała nie miałem okazji ani czasu tak jeje testować nie miałem jeszcze czasu przebić 16k a mowa o testowaniu 100% stabilności w podpisie mam jeszcze gf3 bo jeszcze go mam tylko musze go sprzedać a tez ładnie chodzić max nie stabilnei ale 3dm przeszła to 275 na 585 ale proc był tylko 2500+ i nie było rekoordu a pewnie by ładnie sypneło cyferkami w 3dm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 cześć ja mam taką kartę i chodzi na 250/513@295/635 3dmark01 12170 3dmark03 1590 Też mam dokładnie taką kartę ;) Jeśli chodzi o wyniki podkręcania to: 250/513@280/620 Pamięci więcej nie próbowałem, a rdzeń jak ustawię na 285 to się 3dmark wiesza :( Nie wiem czy karta już nie wyrabia (radiator po kilku godzinach jest ciepły, ale do gorąca to mu jeszcze daleko, więc to chyba nie to), czy to może zasilacz już klęka (to chyba coś w stylu Codegena). Za to proc mimo że kręcony to stabilny jak skała, więc już sam nie wiem jak to jest z tym zasilaczem. Mój wynik: 3dmark01 12666 3dmark03 jeszcze nie testowałem bo nie mam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Teraz moja stoi 305/635 [rdzen dawalem juz na 330 :D] i ciapy powoli znikaja sa mniejsze niz 2 dni temu :D podciagaj co kilka hercow moze co jakis czas rdzen a mi sie 3d mark wieszal dopuki pamiatki nie zmniejszylem a dale wiecej na rdzen .Ale ogolnie tendencja jest taka ze z dnia na dzien idzie dalej :D i dalej proca jeszcze nie ciagnolem bo przy zalmanie na grafie jak zamkne obudowe to mi temperatura skacze o 10 stopni prawie na mobo :( wiec jade po wiatraki jutro 2x zalman oczywiscie i wierce dziury w budzie jak opanuje temperature to zabiore sie powoli za proca :D A jeszcze jedno czym ciagacie karty bo ja RIVA TUNER sa jakies lepsze programy Kurcze wciaz jestem zielony w te klocki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 riva tuner jest najlepszy. IMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ja tam nie mam żadnych problemów jedyny to chłodzenie ale ten jest prosty tylko jednej zeczy na razie brak: $ może ktois sie zmieży: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47149&start=30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 No i zatrzymala sie .Jestem Nie pocieszony :evil: .305/635 full stable i teraz przy 648 bo na tyle moge pojechac dalej tak daje RIVA TUNER dziwne nic pomiedzy nie mozna tylko odrazu 648 na pamiatki moze ktos wie dlaczego tak jest , mam artefakty w Direct 3D np Freedom Fighters a w UFO Aftermatch jest okej moge pojechac 315/650 ,320/650 lipa co robic nie mam jeszcze radiatorow na pamiec mam pamiatki HYNIX na grafie .Chce wyjechac z tym koksem jakies 360/680 :twisted: musi sie dac najwyzej sie zjara niech sie tylko nie zwiesza bo tego nie zniose :D pomozcie co robic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 riva tuner jest najlepszy. IMOa krecicie przez hardware oc czy driver oc? czy moze nie ma róznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...