Skocz do zawartości
lopik_

Przesiadka na Freeware ;) ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jeżeli taki temat już był to <b>PRZEPRASZAM</b> i prosze o linka do niego. Postanowiłem przeżucić się na programy <b>Free</b> i w związku z tym poszukuje najlepszych programów tylko i wyłącznie <b>Freeware:</b>

- do kompresowania plików (żeby miał możliwość kompresji ZIP i RAR)

- do ściągania plików z netu

- do oglądania filmów

- do FTP

- do pożądków w XP

no narazie tyle jak coś sobie przypomnę to dam znać

a i jeszcze jedno jeżeli na płycie dołączonej do jakiejś gazety np. CHIP ,ENTER itp. jest program w pełnej wersji to można z niego legalnie korzystać ???

Za wszystko wielkie dzięki

POZDRAWIAM

ŁUKASZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, jeżeli taki temat już był to <b>PRZEPRASZAM</b> i prosze o linka do niego. Postanowiłem przeżucić się na programy <b>Free</b> i w związku z tym poszukuje najlepszych programów tylko i wyłącznie <b>Freeware:</b>

- do kompresowania plików (żeby miał możliwość kompresji ZIP i RAR) 

- do ściągania plików z netu

- do oglądania filmów

- do FTP

- do pożądków w XP

no narazie tyle jak coś sobie przypomnę to dam znać

a i jeszcze jedno jeżeli na płycie dołączonej do jakiejś gazety np. CHIP ,ENTER itp. jest program w pełnej wersji to można z niego legalnie korzystać ???

Za wszystko wielkie dzięki

POZDRAWIAM 

ŁUKASZ

Prosze, powinienes cos sobie wybrac : http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=19215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli posiadasz płyte i dany numer gazety to można legalnie korzystać

Z malym zastrzezeniem, w 99% wypadkow mozna, ale tylko do uzytku domowego, nie mozna na tym zarabiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=417...hlight=freeware

do mojej wypowiedzi moge dodac

AbiWord.. prosty edytor tekstu

Sygate personal firewall

Quintessential player --> audio

miranda --> komunikator

Spybot - Search & Destroy

Firebird --> www

Thunderbird --> grupy dyskusyjne, poczta

X-czat --> irc

Zipgenius, Iceows --> kompresja

cdindex

copy handler

WindowsUptime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i prosbe zarazem, czy ktos moglby sie poswiecic i zebrac wszystkie dostepne (przesadzilem, wiem ;) ) linki do programow freeware'owych ?

Przykleiloby sie taki temat, bylby bardzo pomocny wielu userom.

Z gory dziekuje za zainteresowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stefe - jak uzywasz tego thunderbirda to juz jest jakas w miare stabilna wersja? Bo ja mialam do niedawna ale zarobaczona byla strasznie i czesto jakies bledy mi wyskakiwaly, poczta ginela itp.

uzywam wersji 0.2 z polskim interfejsem i instalatorem... nigdy nie wywalalo mi zadnych bledow... ale uzywam go glownie do grup dyskusyjnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gotowe... mam nadzieje, ze o cos takiego chodzilo. ;-)http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=568556#568556

Dziekuje Ci stefe w imieniu swoim i innych userow.

Mam nadzieje a wrecz pewnosc ze wielu z nas ten temat bedzie bardzo przydatny :)

Wykonales kawal dobrej roboty 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i prosbe zarazem, czy ktos moglby sie poswiecic i zebrac wszystkie dostepne (przesadzilem, wiem ;) ) linki do programow freeware'owych ?

jestem za przyklejeniem tego :D :D :D 8) 8) topiku będą tu odpowiedniki freewarowe programów shareware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za przyklejeniem tego :D :D :D 8) 8) topiku będą tu odpowiedniki freewarowe programów shareware

Rocky, nie zauwazyles ze juz jest przyklejony ?

Ten topic powstawal wlasnie w takim celu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rocky, nie zauwazyles ze juz jest przyklejony ?

Ten topic powstawal wlasnie w takim celu :)

ups :oops: :oops: :oops: sory

PS. myślałem o swoim topiku :wink: :wink: :wink: :wink: 8) 8) :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, ciekawostka. Kiedyś, aby dostać piracką aplikację, trzeba było dobrze się na giełdzie pirata naszukać, dać mu 40 złotych i miało się na przykład Worda 5.0. Teraz, kiedy "piracenie" jest znacznie łatwiejsze, coraz więcej osób przesiada się na legalne oprogramowanie. Cieszy mnie to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi