gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 dogralem z servicepacka IIS'a i za cholere nie potrafie znalesc gdzie sie go uruchamia :( Przy PWS'ie tworzy sie rozwijane menu a w IIS nic nie ma - stworzyl mi tylko katalog "Inetpub" i koniec ... HELP ME !! :( :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Panel Sterowania>Narzedzia Administracyjne>Internetowe usługi informacyjne. Konfiguracja zajmuje poniżej minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Panel Sterowania>Narzedzia Administracyjne>Internetowe usługi informacyjne. Konfiguracja zajmuje poniżej minuty.mozesz cos wiecej o tej konfiguracji napisac ? jak instalowalem php to wykryl mi IIS'a i teraz nie wiem co dalej z tym zrobic PWS'a odpalalo sie normalnie z ikony i chodzil w tle - nie wiem czy z IIS'em jest tak samo ... :? jezeli to tylko minutka to napisz dokladnie co zrobic bo nie widze tam zadnej opcji w tym panelu gdzie mozna by cos konfigurowac - domyslam sie ze prawy myszki i wlasciwosci ale nie wiem co w srodku mieszac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 [...] PWS'a odpalalo sie normalnie z ikony i chodzil w tle - nie wiem czy z IIS'em jest tak samo ... :? [...] iis dziala jako usluga, panel sterowania->narzedzia adm->uslugi. tam go uruchom i powinien dzialac, domyslnie jest juz skonfigurowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 [...] PWS'a odpalalo sie normalnie z ikony i chodzil w tle - nie wiem czy z IIS'em jest tak samo ... :? [...] iis dziala jako usluga, panel sterowania->narzedzia adm->uslugi. tam go uruchom i powinien dzialac, domyslnie jest juz skonfigurowany. jest uruchomiony ... :( jednak teraz widze ze problem nie polega na konfiguracji ... chodzi mi o to aby dzialaly pliki php w inetpubwwwroot dzialaja niezalezne pliki ale problem jest gdy lacze je z html'em np. formularz w html i odsyla wyniki do php - ten drugi plik wysypuje sie nie rozpoznajac zmiennych :? (gyd lacze sie przez localhosta) lub tez wypluwa zawartosc pliku tak jakby nie rozpoznawal kodu <? php ?> (gdy poda sie sciezke przez inetpubwwwrootplik.php) skladnia (kod zrodlowy) plikow jest na BANK dobra bo dziala to na uczelnianym serwerze - dlaczego tutaj nie chce to nie mam pojecia ... :( moze jednak cos trzeba jeszcze pozmieniac ? ustawic ? IIS juz dziala bo zwykle php (typu jakis napis czy tez phpinfo() ) dziala ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 jednak teraz widze ze problem nie polega na konfiguracji ... chodzi mi o to aby dzialaly pliki php w inetpubwwwroot dzialaja niezalezne pliki ale problem jest gdy lacze je z html'em np. formularz w html i odsyla wyniki do php - ten drugi plik wysypuje sie nie rozpoznajac zmiennych :? (gyd lacze sie przez localhosta) lub tez wypluwa zawartosc pliku tak jakby nie rozpoznawal kodu <? php ?> (gdy poda sie sciezke przez inetpubwwwrootplik.php) skladnia (kod zrodlowy) plikow jest na BANK dobra bo dziala to na uczelnianym serwerze - dlaczego tutaj nie chce to nie mam pojecia ... :( moze jednak cos trzeba jeszcze pozmieniac ? ustawic ? IIS juz dziala bo zwykle php (typu jakis napis czy tez phpinfo() ) dziala ... Z wysyłaniem zawartosci formularzy w html do php mam ten sam problem (nie rozpoznaje zmiennych). Nie wiem w czym problem ale po wysłaniu strony na linuxowy serwer z apachem mam to samo więc nie jest to wina IIS. Jak podasz scieżke inetpubwwwrootplik.php to nie ma prawa działać bo wtedy otwierasz plik z dysku a nie przez serwer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Z wysyłaniem zawartosci formularzy w html do php mam ten sam problem (nie rozpoznaje zmiennych). Nie wiem w czym problem ale po wysłaniu strony na linuxowy serwer z apachem mam to samo więc nie jest to wina IIS. Jak podasz scieżke inetpubwwwrootplik.php to nie ma prawa działać bo wtedy otwierasz plik z dysku a nie przez serwer. to to ja wiem :wink: tylko podalem objawy na wszelki wypadek :) wiadomo ze lacze sie przez localhosta ... ale zmartwiles mnie tym ze nie dziala takze u ciebie html+php ... (nawet na apachu) czyli jakie zostaja mozliwosci aby to polaczyc ??? ma ktos takie polaczenie i jak tego dokonal ?? :? przeciez skoro dziala na uczelni to jest to wykonanlne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Od ISS to ja sie kijem odganiam... Nawet nie wiedzialem ze na nim php moze dzialac :D Ja bym apache'a zainstalowal ale jesli tego z jakiegos powodu nie mozesz zrobic to wklej wszystkie wazne kawalki kodu tu to moze sie dojdzie co jest nie tak. Np.: moze zmienne sa przekazywane a potem blednie odczytywane? Wszystko zalezy od konf. serwera... p.s. Glupie pytanie - ISS mozna w ogole konfigurowac? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Od ISS to ja sie kijem odganiam... Nawet nie wiedzialem ze na nim php moze dzialac :D Ja bym apache'a zainstalowal ale jesli tego z jakiegos powodu nie mozesz zrobic to wklej wszystkie wazne kawalki kodu tu to moze sie dojdzie co jest nie tak. Np.: moze zmienne sa przekazywane a potem blednie odczytywane? Wszystko zalezy od konf. serwera... p.s. Glupie pytanie - ISS mozna w ogole konfigurowac? :D Po 1 - IIS a nie ISS :P - wyjasnie nie masz w temcie :) po 2 - problem znika po instalacji php triad 2.1.1 - html laczy sie z php bez zadnych problemow (jest to pakiet php mySQL i apacha) nie wiem jak jest z php triad 2.2 bo nie sprawdzalem ale wiem ze dla tych po potrzbuja takiego polaczenia (html+php) 2.1.1 dziala idealnie :D jak ktos sciagnie i zainstaluje wersje php tria 2.2 to niech zda relacje ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Po 1 - IIS a nie ISS :D - wyjasnie nie masz w temcieiiii tam.... glupia literowka..... :D btw "triad"? nie trial albo cos w tym stylu? A jesli nie to co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Taki pakiet dla tych, ktorzy nie chca/nie umieja zainstalowac php/apache/mysql osobno recznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Taki pakiet dla tych, ktorzy nie chca/nie umieja zainstalowac php/apache/mysql osobno recznie. po co sie meczyc ? php triad cie wyreczy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Ja tam wole sie jednak meczyc... :P Przynajmniej wiem co i jak dziala. Tak sie sklada ze obcuje na 1 forum nt. php i widze jak czesto ludzie maja problemy z php Triad'em i innymi tego typu AllInOne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 FiDO masz racje, lepiej sie pomęczyć. Sam sie troche pomęczyłem i już mi działa, a przy okazji poszukiwań na googlach mozna sie czegoś nowego nauczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...