querke Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Wiem ze wszyscy pisze ze tego jeszcze nie bylo ale tego chyba jeszcze nie bylo........... Pytanie jest proste... dlaczego moj komputer sie zawiesza gdy go dotykam ... jest on umijscowiony w szawsce.. i gdy norlamnie pracuje ... a ja na 1 sekunde ''wejde do szwki by cos zminic przy kompie albo zobaczyc... komp sie zawiesza... jak juz go dotykam to nie moge ruszac myszka nic nie raauguje wyglada jak by na kerkanie byla jkis obrazek :P Co sie dzieje?????????????? Help Pozdrawiam..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Może go molestowałeś gdy był mały i teraz się boi .... :D A poważnie - to sprawdź czy wszystko masz dokręcone i odkurzone i czy nie jesteśnałądowany elektrostatycznie - rozładuj się o np. kaloryfer i zobacz czy dalej tak działasz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 znajomy nie mógł ruszać celerona 333 bo się wieszał ale dotknąć mógł, lekki wstrząs i zwis ... po prostu procek miał lekki luz w slocie, wystarczyło odpowiednio ustabilizować i przy mnie go kopnął i było OK (miał szczęście że mu dysk nie zdechł). może masz luz na grafie lub innej karcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Dotyk czy drgniecie. Moja stra zasilka (codegen :P) tak byla wspaniala: drgniecie = skok napiecie =n/c ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Coś ma luz, albo jakieś ładunki elektrostatyczne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 A masz uziemienie obudowy ?? czasami to może pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 hmm no to raczje nie wtylko wstrzasy bo jak wujem kabel audio od glosnikow i go wloze to juz wystarczy eheh... a tak przy okazji jak uziemic obudowe???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 a ja nie polecam nic o centralne uziemiać bo u mnie ktomuś coś nie wyszło i kopie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Ja miałem kiedyś coś podobnego tzn. wystarczyło, że np. lekko przesunąłem kompa i zwiecha. Podociskaj wszystkie karty i taśmy - mi pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 może jakiś kabel odizolowany zwisa i jak ruszasz obudowe to łączy z obudową i zwarcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 do centralego lepiej nic nie uziemiac, w czasi burzy centralne staje sie piekna antenka, kumel w sieci tak mial uziemionego kompa i zawsze podczas burzy wywalalo hub'a jak zrezygnowal z tego.. to bylo okey polecam uziemienie kompa jak radza wyzej koledzy wystarczy ze bedziesz mial gniazdko z uziemieniem i tam podlaczysz kompa powinno starczyc ale musi byc uziemienie a nie tylko wystajacy bolec z gniazdka:) ewentualeni moze byc gdzies cos na styku, cos niekontaktuje ledwo wisi czy cos - otowrz obudowe i sprawdz wszystko, nigdy nic nie wiadomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Dziki juz jest wszystko ok ... podociskalem all. poskrecalem.. i gniazdko mam z uziemienialem... dzieki za pomoc wielkie dzieki .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...