Qube-pl Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Hello.Słuchajcie powolutku przekonuje sie do karty :lol: Mam dwa pytanka... Uno.Jakie stery polecacie aby było full stable??Catalist 3.7,3.8,3.9 beta oczywiście OMEGA :lol: ???? Due.Chciałbym przerobić Radka na 9800PRO słyszałem że potrzebne są jakieś programiki do zgrywania biosu oraz do jego modowania.Możecie mi podać jakieś linki??Czy ta operacja jest bezpieczna?? 8O Troszkę lamerskie pytanka ale cóż po to jest forum aby naprowadzać zbłakanych.Nigdy nie miałem ATI i chce korzystać w pełni z jego dobrodziejstw.Pozdrówka i czekam na info!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 powiedz po co chcesz przerabiać na 9800 Pro - tylko zeby mieć napis :?: Sama operacja jest bezpieczna - problem może robić karta i nie pracować na innym biosie lub np. można zjarać pamieci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Nio chciałbym np przekroczyć maxiczny punkt 6000 PKT w 3DM03 :lol: Pozatym jakie stery byś mógł mi zaproponować??Wydajność+stable ofkors:).Czekam na info.Pozdroofka.No oczywiście trzba jeszcze pogrzebac przy innym sprzęcie ale to już historia na inną bajkę. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 przy tym procku co masz ciężko będzie przekroczyć 6k w 2003 :arrow: http://service.futuremark.com/compare?2k3=758695 - musiałem karte podkręcić ponad poziom 9800 Pro. Wrzuć stery Omega na cat 3.4 - dają jakieś 200 pkt w 3dmarku 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A instalowałes moze najnowsze OMEGI 3.9 Beta(defacto to podono sa 3.85???Bo ja juz sam nieweim jakie mam wreście zainstalowac bo każdy mówi mi co innego.A ATI mam pierwszy raz w życiu :roll:Podobno catalist 3.8 znowu wypalaja monitory,catalist 3.7 full stable ale znowu cos tam.Poprostu bajzel:(.Z góry dzieki za info.Pozdroofka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Nowe OMEGI + soft do zmiany Bios'u znajdziesz na: http://www.omegacorner.com/index_ati.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 3DMark Score 2437 3DMarks WTF????????????????? stery chyba zmienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 zaiłka jaknajbardziej wporzo .. :) a co do temperatur to pewnie musiales sciagnac cooler n procku zakladajac zasiłke i moze zel go zamontowales tera ..a napiecia tez robia swoje ... na słąbych zasiłkach mocno obciozonych rosnie +12 z któego ciagna wentylki i sie wtedy szybcije kreca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 zaiłka jaknajbardziej wporzo .. :) a co do temperatur to pewnie musiales sciagnac cooler n procku zakladajac zasiłke i moze zel go zamontowales tera ..a napiecia tez robia swoje ... na słąbych zasiłkach mocno obciozonych rosnie +12 z któego ciagna wentylki i sie wtedy szybcije kreca :) Coolera nawet nie dotykałem :lol: mam obudowe loong tak więc nie było potrzeby ściagania.No cóż pozostaje zakup jakiegoś Zallmana 6000 bo podobno jest oki.Teraz w stresie mam około 60 stopni.Troszke za dużo.jak myślicie???:) ps.na CODESHICIE na napieciach+12 miałem.........13!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A instalowałes moze najnowsze OMEGI 3.9 Beta(defacto to podono sa 3.85???Bo ja juz sam nieweim jakie mam wreście zainstalowac bo każdy mówi mi co innego.A ATI mam pierwszy raz w życiu :roll:Podobno catalist 3.8 znowu wypalaja monitory,catalist 3.7 full stable ale znowu cos tam.Poprostu bajzel:(.Z góry dzieki za info.Pozdroofka. pracuje na tych omegach jak na razie wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A instalowałes moze najnowsze OMEGI 3.9 Beta(defacto to podono sa 3.85???Bo ja juz sam nieweim jakie mam wreście zainstalowac bo każdy mówi mi co innego.A ATI mam pierwszy raz w życiu :roll:Podobno catalist 3.8 znowu wypalaja monitory,catalist 3.7 full stable ale znowu cos tam.Poprostu bajzel:(.Z góry dzieki za info.Pozdroofka. pracuje na tych omegach jak na razie wszystko ok Kurcze a mi podczas grania w Max Payne II co jakis czas wyrzuca do widowsa na tych Omegach.Zaznaczam że mam XP Prof+sp1.Na oryginalnych catalist 3.8 pograłem troszkę i było oki,ale sie sfazowałem txt o tym że niby te stery pala monitory i je odpaliłem w kosmos po czym wyczyściłem rejestr.A....kur..a sam juz niewiem.jak miałem Gf4 Ti 4400 + Zallman to jakoś tak nie pieprzyłem sie z takimi rzeczami :twisted: :lol: TO SIĘ NAZYWA FAZA KOMPUTEROWA A MOJA KOBITKA JUZ SZAŁU DOSTAJE :lol: :lol: .Ależ jej współczuje:):).A u mnie ciśnienie wzrasta.Pozdroofka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 3DMark Score 2437 3DMarks WTF????????????????? stery chyba zmienie A mi sie wydawało ze mam słaby wynik :lol: :lol: .Zaj...ać się mozna prawda rodacy :idea: .FAZA FAZA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 czesc na identycznym sprzecie co ty mam na defaultowych ustawieniach 5000 w 3dmark 03 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 czesc na identycznym sprzecie co ty mam na defaultowych ustawieniach 5000 w 3dmark 03 :-) No czyli jest oki:):):):).Jakich sterów używasz do grafiki??Pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 omegi 3.9 i to pewnie dzieki nim ma taki "wypasiony" wynik. nie chce mi sie ich narazie zmieniac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 omegi 3.9 i to pewnie dzieki nim ma taki "wypasiony" wynik. nie chce mi sie ich narazie zmieniac :D A własnie że nie catalist3.8 by Ati :lol: Omegi mi wywala ale myśle że to wina Max payne2 bo mam jazde z tą giewrką.I mam nadzieję że to przez nie.Jutro bede testował z innymi grami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 czesc na identycznym sprzecie co ty mam na defaultowych ustawieniach 5000 w 3dmark 03 :-) No czyli jest oki:):):):).Jakich sterów używasz do grafiki??Pozdroofka 3.8 ale na 3.4 tez spoko wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ja was nie rozumiem co z tymi Omegami 3.8.5. U mnie wszystko chula jak trzeba, a nawet nieco lepiej :D Trzeba było brać 9700 Pro. Przecież testy jasno pokazują , kto ma przewagę. Mikra ona, ale zawsze. A 9700 Pro są do tego tańsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 hercules 9700pro srednio 1700 zl hercules 9800 juz od 1420 to jak taniej hanu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Ja was nie rozumiem co z tymi Omegami 3.8.5. U mnie wszystko chula jak trzeba, a nawet nieco lepiej :D Trzeba było brać 9700 Pro. Przecież testy jasno pokazują , kto ma przewagę. Mikra ona, ale zawsze. A 9700 Pro są do tego tańsze. Na czym opierasz swoja tezę?? 8O Odsyłam na http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Rade...ace_9800SE.html .Masz tam test różnych radeonów.Zobacz który jest wydajniejszy:).Ustawienia default.A co można uzyskać z podkręcenia Radeona 9800??Sam chyba wiesz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Co do wydajności 9700 Pro i 9800 to sorki, ale test z benchmark można między bajki włożyć. Mój podkręcony do wartości 380/680 ( czyli jak 9800 Pro) 9700 Pro ma w takim np. 3dMarku 2001 jakieś 300 pkt. straty do 9800 Pro z racji braku znanych wszystkim nowinek Ati. Uwierz, miałem w swoim kompie 9800 Pro na testach i wiem co mówię. W Unrealu 2003 różnica ta wynosiła jakieś 5 fps, HALO ok. 4 - wszystko default (325/620). Jasno więc widać, że w konfrontacji ze zwykłym 9800 będzie juz z racji znacznej różnicy zegarów pewna rozbieżność. Zresztą by dlaeko nie szukać HALO Aquamark 3 Unreal Tournament 2003 A co do cen to może to: Sirius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Hanu czyli upraszczając 9700Pro = 9800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Witam wszystkich :) A jak wygląda u was sprawa z temperaturą na karcie ?? Bo u mnie parz w paluszki :) ale i tak nie wiem czym to pomierzyć, może znacie jakiś soft do ATI ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzet Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 miałem w swoim kompie 9800 Pro na testach i wiem co mówię. Hanu, Mistrzu! Czy podniesienie napięcia na AGP przynosi jakiekolwiek korzyści (np. stabilność podkręconej karty)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Przynosi tyle co zima słońca. Na pamięci nie wpłynie wcale, jedynie rdzeń karty będzie miał lepsze parametry pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Hanu a czy ty podnosiłeś napięcie na AGP po podkręceniu swojego Radka @400/700 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witajcie.Czy może mi ktoś podać linka do jakieś stronki pl na której będzie krok po kroku opisane jak sflashować biosik w R9800 i przerobić go na R9800pro.Jakie zegary mogę ustawić na mojej kacie bez obaw że coś może paść???Pozdroofka dla wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 jtjjjt-->WTF! co to znaczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 jtjjjt-->WTF! co to znaczy? Yo nic to poprostu dostałem chwilowego napadu szału bo nic mi nie chciało wskoczyć do forum :twisted: :twisted: :twisted: Ale sie udało i zredagowałem wiadomość :lol: Niekiedy są jakieś dziwne błędy z logowaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witaj- na stronie in4.pl masz taki artykuł. Klikasz recenzje, potem jedziesz do zakładki modyfikcje i tam masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...