Skocz do zawartości
Payti

9800 PRO ... jaki?

Ktorego 9800PRO bys wybral(a)?  

1. 1. Ktorego 9800PRO bys wybral(a)?

• GIGACUBE ATI 9800PRO 128MB AGPx8 TV/DVI
      18
    • MINT ATI 9800PRO 128MB TV/DVI AGPx8
      9
    • POWERCOLOR ATI 9800PRO 128MB AGPx8 TV/DVI
      13

Rekomendowane odpowiedzi

To co napisalem jest zgodne z tym co, po dluzszym okresie porownan zostalo stwierdzone na rage3d...

Nie bede rozbieral swojego radka, ale zachowuje sie wlasnie tak, jak te z samsungami 2.86.

Zreszta nie wazne co jest pod maska, wazne jest to, iz mam te 760mhz na ramach. Szkoda tylko 410mhz na cpu... liczylem na 450 bez babrania sie w vmody ;)

Cobym nie mowil i tak jestem zadowolony :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie da się więcej niż 410?? Normalne Radki idą na 430 gdzieś tak. Ale to 760MHz na pamiętkach mni przekonały do Herculsa. Lecę w najbliższym czasie do sklepu. A może wystarczy innej firmy non-pro, tyle że z pamiątkami Samsunga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę zakładać już nowego wątku, więc piszę tutaj. Czy Hercules Radeon 9800 za 1549zł to dobra cena czy szukać taniej? WQsklepie tym jest jeszcze Sapphire z 1519, ale jak kupię raditory na pamięć, to na to samo wyjdzie. A Hercules co firma, to firma:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena super, tylko że chciłbym uniknąć kupna w sklepie internetowym, gdyż jak wiesz będę chciał podkręcić kartę. A jak padnie to tak na odległość tłumczyć się dlaczego karta padła jest trudno i mogą mi gwary nie uznać. Ale dzięki za cynk. Jeśli moga mieć w sklepie inetowym tak cenę, to znaczy że w łodzkich sklepch też powinienem znaleźć taniej niż za 1549zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę zakładać już nowego wątku, więc piszę tutaj. Czy Hercules Radeon 9800 za 1549zł to dobra cena czy szukać taniej? WQsklepie tym jest jeszcze Sapphire z 1519, ale jak kupię raditory na pamięć, to na to samo wyjdzie. A Hercules co firma, to firma:)

Zobacz tutaj: www.proline.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje herc 9800 np przewaznie biegaja na 400 - 415, pro wyzej.

Inne marki - godne uwagi sa sapphire 9800 np z pamiatkami samsunga wlasnie - najlepiej 2.8, bo 3.3 sa 2 rodzaje i jedne ladnie sie kreca (po updacie biosu do pro) drugie, niestety odrobine gorzej. Musialbym dokladnie oznaczenia poszukac ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, rdzeń mnie nie interesuje, bo kupuję Arctic VGA Silencer-a ppo tym rdzeń idzie przeważnie na 470:) Interesują mnie te  pamiątki-760MHz chętnie bym osiągnął, więc proszę o ten numer

Forum Rage 3D

Prawdopodobnie w tym watku to widzialem :)

Niezbyt krotki.... ale na 100% tam to bylo opisane

Maly update:

k4d263238e-gc33 is certified to 300/600ddr

k4d263238e-gc-25 is certified at 400/800ddr but at a higher voltage! (2.8 vs. 2.5)

K4D26323RA -GC2A is able to handle up to 350Mhz

In summary, the generalizations I am making based on what I've seen in these forums is:

2.8ns mem > 3.3ns mem w/o the Pro mod

3.3ns mem > 2.8ns mem w/ the Pro mod

W skrocie to jest wazne 8)

Update: zmienilem linka, niezly babol 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...