Skocz do zawartości
krawcu

Stacjonarny (winxp pro) + laptop (winxp pro) bezprzewodowo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Chcę podłączyć laptopa z kompem w pokoju do którego mam podlączonego neta (stałka). Jak to najlepiej zrobić ? Czy wsadzić do budy drugą sieciówkę (bezprzewodową) czy podłączyć neta przez huba/switcha z opcją kabel/bezprzewodowo (bezprzewodowy na laptop + kabel do budy). Wiem, że pierwsze co napiszecie to żebym szukał ale każdy przypadek jest inny a takiego jeszcze nie znalazłem.

Kompy to:

Laptop AMD 2400+ XP-M 512 DDR Radeon mobility

Buda Amd 2500+ Barton 398 DDR Asus A7V600 i gf2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz sieciowke w laptopie(mam na mysli kablowa) to ja bym na twoim miejscu kupil taniego switcha bo w zupelnosci wystarczy a kiedys dolozyl radiowa sieciowke do stacjonarnego. Laptop z radiowka jest bardzo wygodnym rozwiazaniem. Wszystko jest zwiazane jedynie z chcecia pozbycia sie kasy ;). Czyli jesli jesli masz na zbyciu od razu rob w domu wlan i lan bedziesz mial przyjemne z pozytecznym :) - net wszedzie na laptopie a jak zajdzie potrzebe przezucenia 700MB to 3 minutki kabelkiem ;]. A w zasadzie to zamiast switcha mozesz dolozyc druga sieciowke bo switch jest zupelnie zbedny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte bezprzewodową w laptopie fabrycznie (taki mały wypasik) i chce dzielić internet ze stacjonarnego (mam stałkę). Chyba kupię switch combo (na kabel i bezprzewodowo) i podłączę stacjonarnego kablem a laptopa radiem. Czy to dobry pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi