krawcu Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Mam pytanie. Chcę podłączyć laptopa z kompem w pokoju do którego mam podlączonego neta (stałka). Jak to najlepiej zrobić ? Czy wsadzić do budy drugą sieciówkę (bezprzewodową) czy podłączyć neta przez huba/switcha z opcją kabel/bezprzewodowo (bezprzewodowy na laptop + kabel do budy). Wiem, że pierwsze co napiszecie to żebym szukał ale każdy przypadek jest inny a takiego jeszcze nie znalazłem. Kompy to: Laptop AMD 2400+ XP-M 512 DDR Radeon mobility Buda Amd 2500+ Barton 398 DDR Asus A7V600 i gf2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Jesli masz sieciowke w laptopie(mam na mysli kablowa) to ja bym na twoim miejscu kupil taniego switcha bo w zupelnosci wystarczy a kiedys dolozyl radiowa sieciowke do stacjonarnego. Laptop z radiowka jest bardzo wygodnym rozwiazaniem. Wszystko jest zwiazane jedynie z chcecia pozbycia sie kasy ;). Czyli jesli jesli masz na zbyciu od razu rob w domu wlan i lan bedziesz mial przyjemne z pozytecznym :) - net wszedzie na laptopie a jak zajdzie potrzebe przezucenia 700MB to 3 minutki kabelkiem ;]. A w zasadzie to zamiast switcha mozesz dolozyc druga sieciowke bo switch jest zupelnie zbedny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Mam karte bezprzewodową w laptopie fabrycznie (taki mały wypasik) i chce dzielić internet ze stacjonarnego (mam stałkę). Chyba kupię switch combo (na kabel i bezprzewodowo) i podłączę stacjonarnego kablem a laptopa radiem. Czy to dobry pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...