Skocz do zawartości
_serine

Celeron 2,4GHz + Abit IS7 lub IT7 MAX-II

Rekomendowane odpowiedzi

chce za niecaly 1000zl kupic procek i plyte glowna, i mam na oku te dwie plytki + celorona bo pentiumy kosztuja min 700 zl za niecale 2 GHz.

czy taki zestaw jest rozsadny? nie chce podrecac procka bo nie lubie i sie nie znam na tym:) chce zeby to chodzilo stabilnie :) a moze znacie jakas dobra plyte do tego procka a tansza? ale wole wydac 100-200 zl wiecej a dostac naprawde plyte ktora bedzie trzymac powiedzmy 2 lata... ktos ma cos podobnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zestaw nie jest rozsądny :lol: Nie warto się pakować w Celka tym bardziej że na takiej mobo IS7 będzie się marnował. Chyba że masz zamiar w przyszłości <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> P4 z HT.

IMHO lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Bartona 2500+ + mobo na NForce2 np. Abit NF7 :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już chcesz brać tego celerona, to kup płytę na i845PE(taniej), interesuję się tym tematem sam zamierzam brać wkrótce P4 2,4 HT na płycie IS7-e(i865PE) za proca w BOXIE na WGK płacę 850zł za płytę 420-450. za 1300mam piękny zestawik, w Twoim przypadku za 1000zł brałbym zestaw AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. U mnie w pracy jest komp Celeron 2.2 Ghz i jest sporo wolniejszy pod win xp od mojego Athlona 1800 XP + pamięć sdram. Ogólnie nowe celki to kiszka. Albo P4 albo Athlon.

W benchmarkach napewno celek przegrywa, ale czy zwykły pracownik biurowy zauważyłby różnicę? Wątpię... Celeron jest całkiem niezły w przetwarzaniu strumieniowym (np. kompresja audio/video), gdzie wydajnością niewiele ustępuje P4 czy Athlonowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. U mnie w pracy jest komp Celeron 2.2 Ghz i jest sporo wolniejszy pod win xp od mojego Athlona 1800 XP + pamięć sdram. Ogólnie nowe celki to kiszka. Albo P4 albo Athlon.

W benchmarkach napewno celek przegrywa, ale czy zwykły pracownik biurowy zauważyłby różnicę? Wątpię... Celeron jest całkiem niezły w przetwarzaniu strumieniowym (np. kompresja audio/video), gdzie wydajnością niewiele ustępuje P4 czy Athlonowi.
To bez znaczenia bo kupując Celka na takiej płycie to jak wybudować 6 pasmową autostradę żeby popylać maluchem bez najwyższego biegu. :wink: Niech bierze AMD albo używanego P4 na słabszej płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...