forest kila zbila Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Witam potrzebuje waszych rad na temat wyboru chlodzenia wszedzie do okola falcon rock 2... ale tak mi sie mysli czy nie ma czegos skuteczniejszego, falkon powyzej ~2200-2300MHz wymieka a nowe thortonki szybciej chca latac, a wiec w tym zakresie rad potrzebuje :-) na chlodzonko chce wydac tak MAX 100zł a najchetniej mniej... do wyboru -> oslawiony spire falcon rock 2 http://www.spire-coolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=86 -> coolermaster cp58JDIF http://coolermaster.e2100.net/index.php?LT...L&other_title=0 oba moge miec ponizej 50zl... na miejscu w lublinie, wieksze zaufanie mam jakos do tego coolermastera jest ciezszy i ma grubsza podstawe - to chyba bedzie zaleta przy powaznym obciazeniu, z drugiej strony opinie o falkonie to same pozytywy i z szybszym wiatrakiem kto wie... niedawno ktos na forum pisal ze dostal 7000al-cu za <100 oemowego? to by chyba bylo najlepiej, nie moge jednak sie doszukac... dla niego tez moze wymysle jakas modyfikacje ;-) rozwazam ew. modyfikacje kazdego z tych radiatorkow poprzez np zmiane wiatraka na cos szybszeg, z zachowaniem akceptowalnego chalasu, ew przestawienie wiatrakow na 17v :-) tu tez pytanie jk z zywotnoscia i czy ktos juz to robil na 80mm, jakie efekty?? ...a wszystko dla tego ze (z powodu jak w podpisie) dawno nie krecilem i krecic mi sie chce! :-D :twisted: :-D :twisted: :-D Pomozcie koledzy! i nie odsylajcie do szukaczki zagubionego pielgrzyma ;-) ;-) Pozdrawiam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfos Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach) Mam model Copper Silent TC jest bezgłośny, ma automatyczną regulację obrotów, a mój AthlonXP 1700+@2200+ ma z nim 52c przy max obciążeniu Cena na allegro 53zł Jego nowsza (udoskonalona) wersja 70zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach) Mam model Copper Silent TC jest bezgłośny, ma automatyczną regulację obrotów, a mój AthlonXP 1700+@2200+ ma z nim 52c przy max obciążeniu Cena na allegro 53zł Jego nowsza (udoskonalona) wersja 70zł A w życiu ! :twisted: . 52*c na 2200xp to nie jest wcale mało :/ .... i wogule ten termistor jest lipny. Wolalbym FR2. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Jeżeli chcesz chłodzieć podkręcony procesor powietrzem to nie idź na półśrodki tylko wsadź Zalmana 7000 CuA. Masz ciszę i wydajne chłodzenie do końca tej architektury oraz na Athlona 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 ...niedawno ktos na forum pisal ze dostal 7000al-cu za <100 oemowego? ... pewnie mial na mysli CNPS 7000Al (bez Cu) bo takie chodza w OEM'ach http://www.mycom.se/produkter/434733/ nawet sa w Kom... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 falkon nie da radyna 2ghz 200x10 napięca nie pamiętam było u mnie 55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 falkon nie da radyna 2ghz 200x10 napięca nie pamiętam było u mnie 55 Taaaaaa :P a u mnie dawal (w czerwcu) przy ponad 2100MHz (16x133) bodajze na 1.7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach) Mam model Copper Silent TC jest bezgłośny, ma automatyczną regulację obrotów, a mój AthlonXP 1700+@2200+ ma z nim 52c przy max obciążeniu Cena na allegro 53zł Jego nowsza (udoskonalona) wersja 70zł Tyle to ja na boxowym coolerze mam przy 1700+@2,3 Ghz. Takze nie bralbym tego coolera. Moze dozbieraj troche i zainwestuj w tego zalmana 7000a. Sam teraz na takiego odkladam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 mam 7000a al-cu z komputronika wersje oem a1700@2600+ 1.8v stres 45c buda zamknięta temp otoczenia 24c , az 92zł na ma lepszego i cichszego chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfos Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 52 przy 100% wykorzystaniu procesora, 24h to wcale nie jest źle na boxowym dochodził do 65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dobra jest wiec zalman za 100 :-) i biore go kwestia detali -> czego brakuje w zestawie oemowym??? mam nadzieje ze wszelkie elementy do mocowania na athlona sa w zest i z tym nie ma problemu?;-) dziury dokola soketa sa :-) 4;-) epox kha+ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Uzywam tego CM. Chwale sobie za cisze. Wydajnosc na IMO niezlym poziomie. axp2000+thorton@2600+ przy 1.6V w stresie 49 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 w zestawie jest wszystko do montażu najwyżej czeka cie obcięcie zapinki (jednego z otworu do przektęcania bo jest ich 4 ,ja poradziłem sobie zwykłą pilką do metalu) wszystko na stronie zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 W OEMie brakuje zapinki pod P4 Gdzie mozna go wyrwac w necie ? W Kom.. chwilowo brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Juz mialem zamowionego tego zalmana z komputrona, anulowalem jednak transakcje -> dostalem w lublinie boxa za 130zł :-) i chodzi swietnie na thortonku 155x14 -> 2170MHz puszczonym na 1,8v mam 45st pod obciazeniem, na ~2400MHz po godzinie bylo 48,5*C nie moge jednak tak poszalec bo mi napiecia zdychaja...elektrownia do wymiany Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach) Mam model Copper Silent TC jest bezgłośny, ma automatyczną regulację obrotów, a mój AthlonXP 1700+@2200+ ma z nim 52c przy max obciążeniu Cena na allegro 53zł Jego nowsza (udoskonalona) wersja 70zł A w życiu ! :twisted: . 52*c na 2200xp to nie jest wcale mało :/ .... i wogule ten termistor jest lipny. Wolalbym FR2. :twisted: To se wywal termistor i zobaczysz jaki fajny coolerek. U mnie chodzi prawie rok, a palominka na takim Vcore wydziela spooro ciepła (dałem 55zł za niego). Mam jakieś 94 waty ciepła do odprowadzenia i się udaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no panowie niemila sprawa thortonek padl przy odblokowywaniu kejszu... zabil rowniez epoxa za to moge powiedziec ze na moim palomino mam 33idle i 36-37load, na al-cu zalmanie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...