Skocz do zawartości
forest kila zbila

Tanio, skutecznie, cicho, powietrzem :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

potrzebuje waszych rad na temat wyboru chlodzenia

wszedzie do okola falcon rock 2... ale tak mi sie mysli czy nie ma czegos skuteczniejszego, falkon powyzej ~2200-2300MHz wymieka a nowe thortonki szybciej chca latac, a wiec w tym zakresie rad potrzebuje :-)

na chlodzonko chce wydac tak MAX 100zł a najchetniej mniej...

do wyboru

-> oslawiony spire falcon rock 2 http://www.spire-coolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=86

-> coolermaster cp58JDIF http://coolermaster.e2100.net/index.php?LT...L&other_title=0

oba moge miec ponizej 50zl... na miejscu w lublinie,

wieksze zaufanie mam jakos do tego coolermastera jest ciezszy i ma grubsza podstawe - to chyba bedzie zaleta przy powaznym obciazeniu, z drugiej strony opinie o falkonie to same pozytywy i z szybszym wiatrakiem kto wie...

niedawno ktos na forum pisal ze dostal 7000al-cu za <100 oemowego? to by chyba bylo najlepiej, nie moge jednak sie doszukac... dla niego tez moze wymysle jakas modyfikacje ;-)

rozwazam ew. modyfikacje kazdego z tych radiatorkow poprzez np zmiane wiatraka na cos szybszeg, z zachowaniem akceptowalnego chalasu, ew przestawienie wiatrakow na 17v :-) tu tez pytanie jk z zywotnoscia i czy ktos juz to robil na 80mm, jakie efekty??

...a wszystko dla tego ze (z powodu jak w podpisie) dawno nie krecilem i krecic mi sie chce! :-D :twisted: :-D :twisted: :-D

Pomozcie koledzy! i nie odsylajcie do szukaczki zagubionego pielgrzyma ;-) ;-)

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach)

Mam model Copper Silent TC jest bezgłośny,

ma automatyczną regulację obrotów,

a mój AthlonXP 1700+@2200+ ma z nim 52c przy max obciążeniu

Cena na allegro

53zł

Jego nowsza (udoskonalona) wersja

70zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wybierz coś z oferty Arctic Cooling (do kupienia na Allegro iniektórych sklepach)

Cena na allegro

53zł

70zł

A w życiu ! :twisted: . 52*c na 2200xp to nie jest wcale mało :/ .... i wogule ten termistor jest lipny. Wolalbym FR2. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena na allegro

53zł

70zł

Tyle to ja na boxowym coolerze mam przy 1700+@2,3 Ghz. Takze nie bralbym tego coolera.

Moze dozbieraj troche i zainwestuj w tego zalmana 7000a. Sam teraz na takiego odkladam.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra jest wiec zalman za 100 :-) i biore go kwestia detali -> czego brakuje w zestawie oemowym??? mam nadzieje ze wszelkie elementy do mocowania na athlona sa w zest i z tym nie ma problemu?;-) dziury dokola soketa sa :-) 4;-) epox kha+

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz mialem zamowionego tego zalmana z komputrona, anulowalem jednak transakcje -> dostalem w lublinie boxa za 130zł :-)

i chodzi swietnie

na thortonku 155x14 -> 2170MHz puszczonym na 1,8v mam 45st pod obciazeniem, na ~2400MHz po godzinie bylo 48,5*C

nie moge jednak tak poszalec bo mi napiecia zdychaja...elektrownia do wymiany

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena na allegro

53zł

70zł

A w życiu ! :twisted: . 52*c na 2200xp to nie jest wcale mało :/ .... i wogule ten termistor jest lipny. Wolalbym FR2. :twisted:

To se wywal termistor i zobaczysz jaki fajny coolerek. U mnie chodzi prawie rok, a palominka na takim Vcore wydziela spooro ciepła (dałem 55zł za niego). Mam jakieś 94 waty ciepła do odprowadzenia i się udaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi