Dreggo Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Mam zamiar przejść z ECS'a K7S5A na coś na VIA KT266A, a że wyprztykałem się z kasy na Radeonie 8500 to musi to być w miare przystępna cenowo płyta. I tu zainteresowanie moje pada na Shuttle AK31 v3.1, kosztujacą coś około 350 zł. Mam zamiar wymienić płyte na początku sierpnia. Zwracam się z pytaniem czy jest to stabilna płyta ? No i jak z wydajnością w prównaniu z wzorcową płytą na KT266A czyli Epoxem 8KHA+ czy Soltekiem SL-75DRV4 ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 spoko plytka stabilna wydajnosc nienajgorsza i mozna sobie podkrecis troszki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Płyta stabilna choć ma problemy z niektórymi kartami graficznymi Dobrze sprawuje się z Kingstonami na max. podrasowanymi (2T itd) ale tylko w 1 kości Dość wysoka możliwość regulacji napięcia jak na płytę za tę cenę . No i pamiętaj o tym ,że to jedna z pierwszych płyt pod KT266A i według mnie za tę cenę najlepsza do wszelkich celów 8) 8) 8) Pozdrawiam i kup tę płytę naprawdę warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 plytka jest super.. stabilna,wydajna i nie droga... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 plytka jest super.. stabilna,wydajna i nie droga... :) w pelni sie zgadzam :P Shuttle mialem pod PIII teraz pod Antka i jestem w pełni zadowolony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ja rowniez polecam Ci ta plytke ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Płytka stabilna i wydajna.Co prawda nie dorównuje wydajnością np.epoxowi KHA+, ale nieznacznie mu tylku ustępuje.Do zalet zaliczyłbym że udało mi się puścić na niej procka na max. magistrali cyli 166. Płytka nieznacznie zawyża napięcie na procku ( o 0,02V), co jak dla mnie jest zaletą. Napięcia na ddr do 2,7 (jak dla mnie w zupełni wystarczające). Na procku od -0,1 do +0,275, ale trzeba zaznaczyć że max, to 1,85v Nie wiem jak ma się współpraca z wieloma kościami pamięci bo mam tylko jedną. Ogólnie płytka bardzo dobra(szczególnie za tą cenę) i do podkręcania też się nada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Polecam. Miałem tą płytkę przez 2 miesiące z antkiem XP1500+. Szedł na 1800+ przy FSB 151MHz i VCore 1.83V. Stabilność 100%. No i jeszcze ta cena... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Tomasir /a teraz pewnik :)/ miałem dwie kości elixir 256mb cl2,5 które odzielnie na tej samej płycie szły na 160, ale razem tylko 153 :( nie wime dlaczego / sprawdzałem inne elixiry, hynixy i to samo / więc lepiej qpic 512 w jednym pozdro ps. ale płyta ql /za taką cene otrzymujeny stabilność i kręcalność/ i 6 slotów pci + dużo miejsca wokół procka / na duży cooler/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 tez ja polecam :)) bo takowa mam i nie nazekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 no posiadam to cacko przez dłuższy czas i są małe usterki wady: - obsługa kilku kości ddr powoduje ciągłe zawieszanie systemu mała korekta w biosie z 1t na 2t załatwia sprawe - na os 2000 niewiedzieć czemu restartuje system czasami - karta grafiki np stare ati rage już nie czaji (uwaga inne) - kilka niedocignięć w biosie (szczeguł) zalety: wyrzej wymnienili warto kupić!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Płyta jest super! :P mozna troche podkrecic cena jest ok(330zl) stabilna wszystko dziala miodziooo... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Tylko biosik trzeba sobie zmienic na nowszy ver.3.1 posiadania z zeszlego roku ale to maly problemik :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Hmm a czy daloby sie troche podkrecic na tej plytce takiego Athlonka XP 1600 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Potwierdzam opinie ,plytka zajebista , baardzo stalibna. Zreszta patrz na konfig :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Ja odnosze inne wrażenie !!! Każdego kompa którego składam na tym Shuttle'u AK31 3.1 ma jakieś problemy: 1. Voodoo 2 wiesza kompa podczas ładowanai Windy - zmiana płyty wszystko chodzi :wink: 2. Raz komp wstaje raz nie - antidotum - zwrot do serwisu :? 3. Nie możnośc podkręcenia proca - na innych płytach się da :wink: A z ECS'ami mam brak problemów ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 [...] A z ECS'ami mam brak problemów ! 8) Hmm dziwne 95% ludzi twierdzi ze ECS to syf 8) Sam juz nie wiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Moze trafiles na jakis zwalony egzemplarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Odpukac moja Shuttle mieli kozi :lol: oby tak dalej zmienilem bios na nowy z kwietnia 2002 bo byl z polowy 2001r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Wofek a jak mieli ci cd-ek ? wszystko oki bo moze cosik takiego bym, kupil 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Ja na Shuttle AK 31 v 3.1 10 zestawów postawiłem i spox . ale może Wofek miałeś pecha ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 czasami tak jest ze trafi sie 1na1000 zwalony :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 kumpel kupil ecs i padla wymienili w serwisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Ale ECS do o/c sie raczej nie nadaje, niestety... A szkoda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...