FREE_USER Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Mam problem poszukuje dobrego i solidnego zasilacza działającego bezproblemowo pod platformą AMD (Całą tz. KT133 , KT133A , KT266 , KT266A itd ...) :roll: :roll: :roll: :!: :?: :!: :?: :!: :?: Zasilacz musi być 300 W Czekam na propozycje :idea: :idea: :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 to nie lepiej juz kupic cala obudowe ModeCom, maja tam zasilacze HuntKey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Mam zasilacz tej firmy od fila V ale on odcina zasilanie na mojej płycie czasami :!: dziwne prawda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 http://www.mediatech.akw.com.pl/zasilacze.htm pierwszy na liście - 400W macron nówka - działa ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Obawiam się że może być to co z FILEMV :cry: :cry: :cry: Ale oferta całkiem niezła 8) Dzięki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Obawiam się że może być to co z FILEMV :cry: :cry: :cry: Ale oferta całkiem niezła 8) Dzięki :lol: mam Hunt Key właśnie z obudową feel V i działa super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Miałem niedawno ten sam problem i pytałem o rade na foru przeleciałem z 50 sklepów w katowicach sosnowcu i okolicy i kupiłem w końcu zasilacz codegena może cos z nazwą pokrzaniłem ale jestem zadowolony wszystko super na nim działa i przedewszystkim prawie wcale go nie słychać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Miałem niedawno ten sam problem i pytałem o rade na foru przeleciałem z 50 sklepów w katowicach sosnowcu i okolicy i kupiłem w końcu zasilacz codegena może cos z nazwą pokrzaniłem ale jestem zadowolony wszystko super na nim działa i przedewszystkim prawie wcale go nie słychać. i nikt ci na forum nie powiedzial zawczasu ze huntkey, enlight sa b. dobre a codegen to loteria ??? ... a to swinie ;))) swoja droga gratuluje ... mam nadzieje ze na tej loteri wygrales codegena co ci napiecia jakos przyzwoicie bedzie trzymał ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1488 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ja posiadam Codegen-a 300 W model: 250 XA 1 i jestem z niego bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 pogieło cie człowieku - codegen - miałem to samo kiedyś <span style="color:red;">[ciach!]</span>nia jak <span style="color:red;">[ciach!]</span> - sorry za wyrażenia - miałem zamiat 3,3 to 3v bez obciążenia, bez OC 5 to dla nich jakieś 4,5 pogieło was? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Ja pamiętam swego czasu jak kupowałem obudowę Codegen to od razu gościu w sklepie ostrzegł mnie że mają kiepskie zasilacze( to było jakieś 1,5 roku temu). I zaproponował mi wymianę na inny. Dopłaciłem 10 zł. i facet wkręcił mi inny zasilacz. Firmy nie pamiętam, a nie chce mi się rozkręcać kompa. W każdym razię napięcie trzyma całkiem nieźle: 3.3V - 3.30V 5V - 4.90V 12V - 12,27V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Mam 2 zasilacze Codegen. Jeden chu....., drugi O.K. Mam dwa dyski, CD-RW, CD-ROM, procek i grafike podkręconą. Napięcia: 5V - 4,95-5,03 12V - 12,20 - 12,70 Chyba mi się model dobry trafił. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Mam 2 zasilacze Codegen. Jeden chu....., drugi O.K. Mam dwa dyski, CD-RW, CD-ROM, procek i grafike podkręconą. Napięcia: 5V - 4,95-5,03 12V - 12,20 - 12,70 Chyba mi się model dobry trafił. :D To i ja sie dopisze:) to co w konfigu i Caviar 6.4GB , Zrobione podczas wypalania sie płytki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Kupilem nowa obudowe Codegen chodzila 1h i spalil sie zasilacz.Hujnia jak niewiem kumplowi to samo.Wymienili na nowy jakis polski i biega ROX.Aha gdzie sprawdzic ta wydajnosc pradowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Mój Codegen narzie chodzi spoko może miałem szczęście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommygun Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Za 200 pln mozna miec zasialacz Elight`a 300W (takze pod P4)- porzadna rzecz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Powiedzcie czy to normalne że na zasilaczu 250W noname i Athlonie TB1,2 mam takie napięcia: Vcor-1,81 Vago-3,44 3,3v-3,41 5V- 4.8V 12V- 12,60 Napięcia na procu nie zmieniałem a powinno być 1,75 to defaultowo widzi go na 1,81. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 To że podaje 1,81 moze byc przez plyte moze jej sie cos pokrecilo. Sprawdz w BIOSie jak tam jest dobrze to rzeczywiscie ciekawy przypadek. A wracając do tego co powyżej to miałem FEEL II, zasilacz padł po tygodniu, chyba wewnetrzny bezpiecznik bo nie smierział. Teraz mam Modecom Imperial, zasilacz HUNTKEY 300W i jest ok tylko strasznie glosny. Miałem w obudowie dwa wentyle 120mm (jeden na 5V drugi na7) i tak go nie zagłuszyły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Właśnie w tym problem że mam tak w biosie i w każdym programie to pomiaru temp i napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Jak dla mnie Codegen sucks! Komp zwieszł mi się cały czas w 3D, po ok 20s Miałem Codegena 300W i +5V dawał +4.67v testowałem jeszcze trzy inne 300W Codegena i podobna sytuacja (około +4.70-4.73v). Wywaliłem to badziwie i zakupiłem w komputroniku Hount Key 300W za 147zł (razem z przesyłką kurierską servisco) i chodzi jak burza. Daje przy starcie +5.02V a w czasie normalnej pracy +4.98V Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Mój codegen w trakcie pracy daje 5,05V i to w trakcie pracy a przy starcie to nie wiem bo nie mierzyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 A jak sie mój codegen skopci to kupie se któryś z tych dwóch Zasilacz do obudowy Hunt Key ATX 300W wysokiej klasy zasilacz o mocy 300W Hunt Key, regulowane obroty w zależności od temperatury; do obudów w standardzie ATX; spełnia wszytskie standardy; nominalnie posiada 300W!!!!!! Pod Athlona, Celerona; PIII oraz PIV Cena 127 zł Zasilacz do obudowy Hunt Key ATX 350W wysokiej klasy zasilacz o mocy 350W Hunt Key, regulowane obroty w zależności od temperatury; do obudów w standardzie ATX; spełnia wszytskie standardy; nominalnie posiada 350W!!!!!! Pod Athlona, Celerona; PIII oraz PIV Cena 205 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...