Skocz do zawartości
FREE_USER

Jaki zasilacz ATX (300W)za max 200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem poszukuje dobrego i solidnego zasilacza działającego bezproblemowo pod platformą AMD (Całą tz. KT133 , KT133A , KT266 , KT266A itd ...) :roll: :roll: :roll:

:!: :?: :!: :?: :!: :?:

Zasilacz musi być 300 W

Czekam na propozycje :idea: :idea: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem niedawno ten sam problem i pytałem o rade na foru przeleciałem z 50 sklepów w katowicach sosnowcu i okolicy i kupiłem w końcu zasilacz codegena może cos z nazwą pokrzaniłem ale jestem zadowolony wszystko super na nim działa i przedewszystkim prawie wcale go nie słychać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem niedawno ten sam problem i pytałem o rade na foru przeleciałem z 50 sklepów w katowicach sosnowcu i okolicy i kupiłem w końcu zasilacz codegena może cos z nazwą pokrzaniłem ale jestem zadowolony wszystko super na nim działa i przedewszystkim prawie wcale go nie słychać.

i nikt ci na forum nie powiedzial zawczasu ze huntkey, enlight sa b. dobre a codegen to loteria ??? ... a to swinie ;)))

swoja droga gratuluje ... mam nadzieje ze na tej loteri wygrales codegena co ci napiecia jakos przyzwoicie bedzie trzymał ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogieło cie człowieku - codegen - miałem to samo kiedyś <span style="color:red;">[ciach!]</span>nia jak <span style="color:red;">[ciach!]</span> - sorry za wyrażenia - miałem zamiat 3,3 to 3v bez obciążenia, bez OC 5 to dla nich jakieś 4,5 pogieło was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pamiętam swego czasu jak kupowałem obudowę Codegen to od razu gościu w sklepie ostrzegł mnie że mają kiepskie zasilacze( to było jakieś 1,5 roku temu). I zaproponował mi wymianę na inny. Dopłaciłem 10 zł. i facet wkręcił mi inny zasilacz. Firmy nie pamiętam, a nie chce mi się rozkręcać kompa. W każdym razię napięcie trzyma całkiem nieźle:

3.3V - 3.30V

5V - 4.90V

12V - 12,27V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 zasilacze Codegen. Jeden chu....., drugi O.K.

Mam dwa dyski, CD-RW, CD-ROM, procek i grafike podkręconą.

Napięcia:

5V - 4,95-5,03

12V - 12,20 - 12,70

Chyba mi się model dobry trafił. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 zasilacze Codegen. Jeden chu....., drugi O.K.

Mam dwa dyski, CD-RW, CD-ROM, procek i grafike podkręconą.

Napięcia:

5V -        4,95-5,03

12V -      12,20 - 12,70

Chyba mi się model dobry trafił. :D

To i ja sie dopisze:)

to co w konfigu i Caviar 6.4GB ,

Dołączona grafika

Zrobione podczas wypalania sie płytki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie czy to normalne że na zasilaczu 250W noname i Athlonie TB1,2

mam takie napięcia:

Vcor-1,81

Vago-3,44

3,3v-3,41

5V- 4.8V

12V- 12,60

Napięcia na procu nie zmieniałem a powinno być 1,75 to defaultowo widzi go na 1,81.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że podaje 1,81 moze byc przez plyte moze jej sie cos pokrecilo. Sprawdz w BIOSie jak tam jest dobrze to rzeczywiscie ciekawy przypadek.

A wracając do tego co powyżej to miałem FEEL II, zasilacz padł po tygodniu, chyba wewnetrzny bezpiecznik bo nie smierział. Teraz mam Modecom Imperial, zasilacz HUNTKEY 300W i jest ok tylko strasznie glosny. Miałem w obudowie dwa wentyle 120mm (jeden na 5V drugi na7) i tak go nie zagłuszyły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Codegen sucks!

Komp zwieszł mi się cały czas w 3D, po ok 20s

Miałem Codegena 300W i +5V dawał +4.67v testowałem jeszcze trzy inne 300W Codegena i podobna sytuacja (około +4.70-4.73v).

Wywaliłem to badziwie i zakupiłem w komputroniku Hount Key 300W za 147zł (razem z przesyłką kurierską servisco) i chodzi jak burza. Daje przy starcie +5.02V a w czasie normalnej pracy +4.98V

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie mój codegen skopci to kupie se któryś z tych dwóch

Zasilacz do obudowy Hunt Key ATX 300W

wysokiej klasy zasilacz o mocy 300W Hunt Key, regulowane obroty w zależności od temperatury; do obudów w standardzie ATX; spełnia wszytskie standardy; nominalnie posiada 300W!!!!!! Pod Athlona, Celerona; PIII oraz PIV

Cena 127 zł

Zasilacz do obudowy Hunt Key ATX 350W

wysokiej klasy zasilacz o mocy 350W Hunt Key, regulowane obroty w zależności od temperatury; do obudów w standardzie ATX; spełnia wszytskie standardy; nominalnie posiada 350W!!!!!! Pod Athlona, Celerona; PIII oraz PIV

Cena 205 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...