AsTeX Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 zgadłeś :lol: jeżeli dasz im dobrą głowice to mogą miec gdzieś max .... 40 GB :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Witam, zainspirowany tym tematem wykonalem swoj pierwszy mod HDD :D pacjentem byl Seagate 43 MB (!) operacja sie udala lecz nie do konca :D ma bady, ale nie wiem czy nie mial wczesniej bo dostalem go za darmo od kumpla. fotki: Foto 1 Foto 2 Foto 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 mozna przeciez za grosze skombinowac starego twardziela i zmodowac go nie obawiajac sie o dane na nim :), podlaczyc zasilaneie zeby taleze jezdzily i wsio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Ja tez mam moda dysku zrobiłem jusz dawno temu. Dysk ma ok. 500MB i zero badóf. sprawdzalem ostatnio nafet. fotka Tylko to jest stare zdjecie źle zrobione. A pozatym wyglada to jusz troche inaczej(dopracowalerm to). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 jak mozna zrobic (i z czego) komore bezpyłową??? mam ibm 15gb takze idealnie by pleksa na niego pasowala zamiast tej pokrywy :P obawiam sie tylko tego wstretnego kurzu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja radze uwazac przy robieniu tej góry z plexy. Ja sobie wyiołem prostokąt zrobiłem dziorki rozkręciłem dysk załozylem plexe skrecilem. I sie okazało ze plexą ścisnołem ten silniczek od talerzy i trzeba było podniesc plexe. potem byl problem ze mi głowica potrzebowala przyczepienia do górnej obudowy. wiec cos tak dolutowałem zeby taki jakis gwint przedłużyc i dopiero jak to zronbiłem dysk zaczoł dizałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 tzn projekt mam i jest dobry (pleksa nigdzie nie powinna przylegac) srobki nad glowica i i silnikiem beda przykrecone do nich przez plekse :) mam juz nawet oswietlenie przygotowane pozostalo tylko to zalozyc... tylko niewiem jak zrobic komore bezpyłową... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Chyab jedyny pomysl na kompre bezpyłowa to wejsc z tym dyskiem(w worku zeby nie zmukł) do łazienki zrobic duzo pary i jak osiadzi para to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> go rozkrecic i złozyc wszystko do kupy. A jak chcesz jeszcze sterylniej to wejdz na goło a wpierw wyszoruj łazienke do czysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 a moze masz jakiegos znajomego w szpitalu...?? pozycz inkubator... :) pozatym fajny pomyślik ale bym dal tam jeszce diode do srodka by bylo to lepiej widac.... !! pozatym jak dasz napiecie to kreca sie taleze a w jaki sposób spowodowac by ramie glowicy chodziło znaczy sie ruszalo sie chocby ruchami wachadłowym do srodka i na zewnatrz ?? wi ktos?? a moze masz jakiegos znajomego w szpitalu...?? pozycz inkubator... :) pozatym fajny pomyślik ale bym dal tam jeszce diode do srodka by bylo to lepiej widac.... !! pozatym jak dasz napiecie to kreca sie taleze a w jaki sposób spowodowac by ramie glowicy chodziło znaczy sie ruszalo sie chocby ruchami wachadłowym do srodka i na zewnatrz ?? wi ktos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 ja użyłem starych płyt winylowych i szpilek z kolekcji "babci" , podłączyłem pod silniczek od starego młynka do kawy, przez gniazdo mic in do dźwiękowej i mam idealny backup danych o pojemnosci 180GB i mam jeszcze cache 2000ms, a na dodatek uzyskałem bardzo dużą wydajność tej konstrukcji, bo aż 7200 obr/s, a zamknięte mam to w hermetycznej szufladzie w biurku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 grrr umarło??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Hej a ja słyszałem z kolei że zrobienie na dysku low level formata eliminuje z niego bady. Przeczytałem to na jakiejś stronce w artykule o instalowaniu okna w hdd - prawda to czy li nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 A ja Ci powiem, że jak otworzysz nieumiejętnie dysk, a raczej nieumiejętnie będziesz się z nim obchodził, to na dysku pozostawisz fizyczne "błędy" których nijak nie usuniesz low formatem. Sam ma pewną rysę na górnym talerzu IBM`a, którego otwierałem "tak z pińć" razy no i jak low format dochodzi do ostatniej parti to z dysku dochodzi taki fajny metaliczny głos :). Jednym słowem nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...