ssound Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Tak se podkreciłem na ECS K7S5A zmienilem bios i dałem na 143/143 może nie jest to pełen 1900+ (1569MHz) ale tak wyskakuje to jest! 8) . Temperatura skoczyła o góra dwa stopnie (max 52°C), system stabilny. Mam pytanie bo mam jakies no name pamieci - 128 DDR Ram, czy jezeli jest stabilnie i nie goracą to wszystko OK bedzie?? Czy to skraca zywotnosc pamieci ?, wkoncu nie zaszalem z tym kreceniem wiec jak bedzie :? A moze dać na 147/147 , wtedy jest 2000+ :P mialem tak chwile i chyba spoko ale nie testowałem za bardzo na takiej magistrali no i nie wiem, wogule to b.mało wiem na ten temat :twisted: Napiszcie pare zdań :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Jeżeli nie podnosisz napięcia pamięci lub procesora to nie skracasz żywotności. Na pamięciach nie radze przekraczać 2,8V, a na procesorze 1,85V. Bezpieczna wartość magistrali to taka przy której taktowanie PCI nie przekracza 38MHz - masz dzielnik 1/4 więc 4x38=152MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 No ok obadam jak to bedzie chodzić, moze sie nic nie zjara :lol: Walnołem se podpis nareszcie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...