Skocz do zawartości
MikeMan

Cooler cichy i wydajny: NIEMOŻLIWOŚĆ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, chce nabyć niedługo cooler do procesora Athlon XP(1700+).Nie orientuje się niestety jakie s dobre coolery: i tu prośba do was:

Napiszcie jakie sa jakieś wydajne, a najlepiej jeśli w miarę ciche(chociaż tak bardzo nie musz znowu być)coolery do Athlona XP.A i jeszcze w miare rozasdnej cenie(może do 100?) .

Prosze piszcie, bo chce dokonać dobrego wyboru i przez jakiś czas nie zmieniać tego wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy ja go zaklepalem czekam na kontakt handlowca bo wlasnie takie watpliwosci mam co do tego chlodzenia... opis nie mowi nic o zadnym samo-alu

Mamy je w sklepie faktycznie są całe aluminiowe, maja elementy montażowe tylko pod AMD ATHLON/XP/DURON, i są naprawde lekkie cena 88 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy ja go zaklepalem czekam na kontakt handlowca bo wlasnie takie watpliwosci mam co do tego chlodzenia... opis nie mowi nic o zadnym samo-alu

Mamy je w sklepie faktycznie są całe aluminiowe, maja elementy montażowe tylko pod AMD ATHLON/XP/DURON, i są naprawde lekkie cena 88 zl.

A gdzie jeszcze mozna go nabyc bo w komputroniku go juz nie ma , czy on również wymaga dodatkowych otworków w mobo, czy wystarczy sama zapinka na socket :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na to:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9539

na Athlona XP+ 2000@2600 ??

Wiem, ze temat stary, ale mam nadzieje, ze ktos odpisze... moze ktos go ma. Na komputroniku bardzo ladnie o nim pisza... cichy i wydajny, ale interesuje mnie Wasze zdanie i zdanie tych, ktorzy maja ten wentyl....

Prosze o rade... jak nie inny to jaki na ten, podkrecony proc... do 90 zlotych :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na to:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9539

na Athlona XP+ 2000@2600 ??

Wiem, ze temat stary, ale mam nadzieje, ze ktos odpisze... moze ktos go ma. Na komputroniku bardzo ladnie o nim pisza... cichy i wydajny, ale interesuje mnie Wasze zdanie i zdanie tych, ktorzy maja ten wentyl....

Prosze o rade... jak nie inny to jaki na ten, podkrecony proc... do 90 zlotych  :?

E tam ja bym bral falcon rocka , albo wisper rocka , na kreconego axp 2600+ napewno wystarczy i ta cena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem inaczej

ZAciężko poszukać , było setki razy.

Bana mu dajcie

sam sie deb**** jeden zabanuj :twisted: gosc szuka porady a ty mu z jednym i tym samym tekstem :evil: :twisted: a moze wogole nowych tematów nie zakładac coo??? tylko w kołko i w koło stare czytac było by prosciej..... na rynek wychodza coraz to nowsze coolery i temat z przed miesiaca moze byc nieaktualny :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem inaczej

ZAciężko poszukać , było setki razy.

Bana mu dajcie

sam sie deb**** jeden zabanuj :twisted: gosc szuka porady a ty mu z jednym i tym samym tekstem :evil: :twisted: a moze wogole nowych tematów nie zakładac coo??? tylko w kołko i w koło stare czytac było by prosciej..... na rynek wychodza coraz to nowsze coolery i temat z przed miesiaca moze byc nieaktualny :x

Tak, ten banan - Nicky mnie też wkur***. On tak w każdym topicu. Może ma jakies przykre doświadczenia i teraz się wyżywa! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanio i cicho.. to Artctic Cooling (najnowszy model) - bez termistora, zeby juz nie było z nim problemów... Pewnie trzeba będzie go wypolerować od spodu... ale myśle że to nie jest wielka uciążliwość... Bedzie jeszcze taniej niż najtańczy Zalman...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam akurat dwa coolery - Falcon Rock II i Thermalright SLK-900A. Pierwszy jest tani i cichy, drugi jest cichy i wydajny. Niestety, cicho tanio i wydajnie wydaje się nie do pogodzenia. Niemniej Thermalright jest naprawdę bardzo dobry, więc wart swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi