poca Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Mieszkam w bloku. Mam 3 kumpli. Wszyscy w promieniu nie więcej niż 1km. Chcieliśmy się jakoś połączyć, najlepiej, a raczej tylko drogą radiową. Chodzi nam głównie o wymiane plików. Ile to kosztuje, taki najtańszy zestaw :] Nie mamy zamiaru być połączeni do neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 1) Szukasz cennika. 2) Sprawdzasz zasięg na stronie producenta (warto miec tą informacje gdyz zasięki sieciówek radiowych są różne) 3) Chyba reszta powinna pujśc gładko (konfgurcja adresów, masek itp) i tryb p2p (równoupranienie w nadawaniu) wtedy niezlenize ktore 2 działają powinny się widzieć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jeden ap ok 350zl + 2 sieciowki po 150zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Łee, to spox. Tu już mnie ludzie straszyli że ok. 1000 zł. Ale jeżeli ja będe miał to coś :) za 350 zł to będe potrzebował jeszcze sieciówki? Ale RaF to nie są ceny hardware to lana (chodzi mi o karty) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Łee, to spox. Tu już mnie ludzie straszyli że ok. 1000 zł. Ale jeżeli ja będe miał to coś :) za 350 zł to będe potrzebował jeszcze sieciówki? Ale RaF to nie są ceny hardware to lana (chodzi mi o karty) ? ap maja zwykle gniazdja sieciowe wiec potrzeba jeszcze zwykal sieciowke a co do ostatniego zdania to o co chodzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 trzeba doliczyc koszt anten - przy 1 km na zintegrowanych zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 człowieku myśle ze możesz zapomnieć bez dodatkowych anten ja mam podobny problem tylko tyle ze ja już siedze w tym po uszy. Mam 2 sieciówki bezprzewodowe planet gwarantówał 300m a kolega mieszka klatke dalej i nie możemy zasiegu złapać jak jest u mnie w domu pokój dalej to wszysko działa elegandzoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Aha, czyli mówicie - syf. Koledzy mieszkają odpowiednio 2 i 5 bloków dalej. Czyli ile będzie to kosztować. Razem z tymi antenami, kartami i ap(wciąż nie wiem co to jest:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nie wiem włąśnie hcyba dopiero kupie te anteny bo zasatanawiam sie czy wogle nie posprzedawać tych sieciówek Ale w moim przypadku to tylko klatka dalej a to w ogóle nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ee nie doczytalem ze mieszkacie w roznych blokach a jest widocznosc optyczna miedzy wami ??? jak nie ma to zapomnij ze przebijesz sie przez 2 bloki no chyba ze jakas parablke walniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Łeee, to za przeproszeniem dup.a :| Nie no, dzięki. Ale chyba nic z tego nie będzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...