Skocz do zawartości
poca

Połączenie pare PC drogą radiową - praktyka

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkam w bloku. Mam 3 kumpli. Wszyscy w promieniu nie więcej niż 1km. Chcieliśmy się jakoś połączyć, najlepiej, a raczej tylko drogą radiową. Chodzi nam głównie o wymiane plików. Ile to kosztuje, taki najtańszy zestaw :] Nie mamy zamiaru być połączeni do neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Szukasz cennika.

2) Sprawdzasz zasięg na stronie producenta (warto miec tą informacje gdyz zasięki sieciówek radiowych są różne)

3) Chyba reszta powinna pujśc gładko (konfgurcja adresów, masek itp) i tryb p2p (równoupranienie w nadawaniu) wtedy niezlenize ktore 2 działają powinny się widzieć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łee, to spox. Tu już mnie ludzie straszyli że ok. 1000 zł. Ale jeżeli ja będe miał to coś :) za 350 zł to będe potrzebował jeszcze sieciówki? Ale RaF to nie są ceny hardware to lana (chodzi mi o karty) ?

ap maja zwykle gniazdja sieciowe wiec potrzeba jeszcze zwykal sieciowke

a co do ostatniego zdania to o co chodzi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku myśle ze możesz zapomnieć bez dodatkowych anten ja mam podobny problem tylko tyle ze ja już siedze w tym po uszy. Mam 2 sieciówki bezprzewodowe planet gwarantówał 300m a kolega mieszka klatke dalej i nie możemy zasiegu złapać jak jest u mnie w domu pokój dalej to wszysko działa elegandzoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi