Bubby Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Kupiłem dziś GV-R96P128D. Krata fajna. Na moim sprzęcie (całość w signie) bez kręcenia niczego robi 11000 3DM2k1SE i 3300 3DM2k3. Mam teraz pewnien problem. Zaraz po reinstalacji systemu poinstalowałem nizbędne rzeczy. Pomyślałem że to jest to najlepsza sytuacja do testów. Zainstalowałem najnowszego PowerStrip`a ściągniętego ze strony producenta (uwaga ma wirusa MSBLAST.EXE) i wywaliło prierwszy problem. PowerStrip wykrył kartę poprawnie, ale taktowania były jakieś dziwne. Były po niżej 200MHz (!). Wywaliłem PowerStripa, i zainstalowałem śmiecia V-TUNER'a z CD od Gigabyte. Badziew straszny ale pokazał coś dziwnego. Potwierdziło się to w sterkach Omegi w zakładce do ustawień MHz karty i w informacjach o sprzęcie w 3DM2k3. Otóż niby moja karta ma GPU na 400MHz, a pamięć 300MHz. Wedłuk info na stronie producenta powinno być GPU 400MHz i 600MHz pamięć. Co stało się z pozostałymi 300MHz?? BTW Odczyt MHz zaokrągliłem w górę o jakieś 2-4MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 A może stało sie to że częstotliowśc DDR mnozy sie razy 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 TRH: LOL, wiesz co to zaczy double ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Słabo mi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 oj kolego twoja karta jest taktowana prawidlowo czyli 400/600 lepiej napisz jak sie kreci i jakie masz pamieci jezeli nie kreciles to warto sprobowac ile dales za ta karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 moze kto ma do opylenia oryginalny cooler z kart ati, chodzi mi o ten czarny standardowo montowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Wcześniej miałem GF4200 i tam też były DDR-y. W programach do zmiany częstotliowści pokazywał 250/513 a nie 250/256. Dlatego pomyślałem że coś nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...