zaper Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Siema, mam takie pytanko. Jak przejść ostatnią (chyba) misję, tam gdzie non-stop ktoś w ciebie rzuca "koktajlami" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Siema, mam takie pytanko. Jak przejść ostatnią (chyba) misję, tam gdzie non-stop ktoś w ciebie rzuca "koktajlami" :?: masz założony osobny temat na forum - max payne 2 spoilery, tam znajdziesz odpowiedź 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 PoGo mi sie tez wiesza a jak sie niezawiesi to sie dzwiek rąbie ale po patchu tak jakby troche lepiej. Yo jakie masz stery zainstalowane??ZBo ja zainstalowałem nowe stery OMEGI Beta i kurcze podczas grania raz na jakiś zwiecha i witaj windowsie:(.Podobno ten problem dotyczy win98/ME a ja mam XP sp1??Hmmm.jakieś rady. Ps.Na catalist 3.8 tak jakby było oki ale za krótko je miałem bo zainstalowałem te bety OMEGI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Makar ciesze sie że ci pomogło. Qube-pl mam najnowsze Catalyst 3.8 i windowsa Xp SP 1a ale po patchu juz gra sie nie wiesza tak tylko pozostał problem z dzwiekiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Gdyby ktoś jeszcze nie grał, a chciał zacząć od razu od trudniejszego poziomu to TU jest przydatny programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Makar ciesze sie że ci pomogło. Qube-pl mam najnowsze Catalyst 3.8 i windowsa Xp SP 1a ale po patchu juz gra sie nie wiesza tak tylko pozostał problem z dzwiekiem. Tez mam problem z dzwiekiem. Nie slychac strzalow, krokow i dialogow. A muzyka i dialogi w przerywnikach sa :x Jutro sie pobawie, moze wina ustawien. Przynajmniej muzyki moge posluchac, a ta oddaje klimat jedynki. A co do grafy to w 1024x768 i max detalach jest bardzo plynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Przeszedłem całego Maxa zeczywiście gra jest strasznie krutka oglądnołem i wysłuchałem wszytko co mogło tylko byc w tej grze (fajne reklamy w tv :) ) ogulnie gra świetna bardzo dobra fabuła (może by tak film zrobić??) grafika i dzwiek wiadomo (fajna muza na koncu).POLECAM I Czekam Na Cześć 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Vengeance -- a jaki jest w ogóle cel grania nie oglądając snów (chyba komiksów Ci chodziło, w snach to się normalnie gra). Czytając od deski do deski komiksy, wszystkie cut-scenki, gra jest tak czy siak krótka, więc Twoje spostrzeżenie jest tymfa warte. Czlowieku spokojniej :D rzeczywiscie filmiki i komiksy wcale nie sa krotkie - ladnie przedstawiaja fabule i klimat, warto je ogladac a przy okazji wydluzaja (moze niewiele ale wydluzaja) czas gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Wlasnie sciagnelem , zainstalowalem i przeszedlem pare chapterow. Moje wnioski: 1. Gierka na Ath. 1ghz, 512sdram i gf4mx w 800x600 full detale chodzi super :D 2. Grafika super 3. Realizm super 4. Mona super :D Ehhh nie ma co ... SUPER !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Makar ciesze sie że ci pomogło. Qube-pl mam najnowsze Catalyst 3.8 i windowsa Xp SP 1a ale po patchu juz gra sie nie wiesza tak tylko pozostał problem z dzwiekiem. Cze.Kurcze a jak sprawa z niby wypalającymi sie monitorami na tych catalist??Ja problemy z dzwiękiem niemam tylko to cholerne wychodzenie do windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Qube-pl po 1 to z wypalaniem sie monitora na catalyst to bzdura po 2 co ma to do Max Payne ??Mi tez wyszedł pare razy do windy nieraz nawet miałem restarta z niewiadomych przyczyn a wina moze leżeć w bardzo wielu miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 No i fakt- giera wyyyypas :> Full wszystko oprócz Anizo i FSAA( nigdy nie używam i tak) 1024/768 i nie przytnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 A ja potrzebuje pomocy :!: Mój problem wygląda nastepująco :arrow: Świerzy Windowsik XP, instaluje sobie Maxa2 no i gra prosi o zainstalowanie DX9, rozpoczyna się instalka DX9 i gdzieś w połowie wywala mi komunikat Wystąpił bład wewnętrzny Sprawdź plik directX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem... Sprawdzam LOGa i mam tam takie coś 10/26/03 13:49:54: dsetup32: ERROR: File Extraction error = 1310/26/03 13:49:54: dsetup32: DoCopy(): Iterating failed, error = 13.10/26/03 13:49:54: dsetup32: SetupForDirectX: Restoring Backups10/26/03 13:49:54: dsetup32: Installation ended with value -9 = Internal or unsupported errorInstalka zatrzymuje sie na liku D3D9.DLL i dzieje się tak na 3 różnych instalkach DX9 (1. z płytki Maxa 2. ściągniętej z netu 3. z oryginalnej cd z jakąś grą) :? Co robić :?: Help ME :!: :evil: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Gracie na wyższych poziomach? Ja sie tak jarałem jak gralem na pierwszym i sobie myslalem, ze jak przejde to bede grał na wyzszych, ale jakos mi sie nie chce :) Gra mogła by być dłoższa, albo chociaz trudniejsza na pierwszym poziomie to na dluzej by było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Gdzie ise ustawia poziom trudności, bo chyba gdzieś przeoczyłem? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Gdzie ise ustawia poziom trudności, bo chyba gdzieś przeoczyłem? :PWyższe poziomy trudności uaktywniają się po przejści podstawowego. Mozna też uaktywnić je np. programem który podałem troche wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ok... skonczylem Maxa. Teraz czekac tylko na mody :twisted: Jescze raz przejde z jakims modem. Jeszcze polska wersje trzeba bedzie skonczyc (o ile wyjdzie). Cos czuje ze momoi iz krudki to jescze w niego dlugo pogram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 mam pytanie , walcze z vladem , on jest natym podescie i rzuca bomby we mnie to ja ten podest rozjebalem i spadl na ten taki szklany dach i dalej rzuca wemnie bombami , jak go rozwalic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 mam pytanie , walcze z vladem , on jest natym podescie i rzuca bomby we mnie to ja ten podest rozjebalem i spadl na ten taki szklany dach i dalej rzuca wemnie bombami , jak go rozwalic? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=48084 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Cholera, gra mi się wiesza przy ładowaniu w 4 części 1 epizodu :( Chyba sie pokusze o zmianę sterów na beta 3.9 :| Update- dowiedziałem sie, że te "nowe" Catalys to po prostu stare Drivery 3.7 dla grafiki 3D + nowe drivery dla grafiki 2D, czyli nie widzę sensu instalacji :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Wyszedł jakiś dodatkowy chapter: Max Payne 2 Death Man Walking Bonus Chapters Można go ściągnąć z tąd: http://www.gamershell.com/download_3942.shtml 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Wie ktos co nowego doszlo w tym chapterze :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSour Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Wie ktos co nowego doszlo w tym chapterze :?: "After installation, run the game and two new Chapters will be available under "New Game/Dead Man Walking" menu selection" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Doszły dwie nowe mapy do Dead Man Walking Chapters - czyli kto przetrwa najdłużej. Nic ciekawego, ale ściągnąć można... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Mp3ka z menu: http://www.rockstargames.com/maxpayne2/dow...ayne2_Theme.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Hej, nikt mi nie pomoże z tym wieszającym się Max Payne 2? :( Total padaka- to nie jest od podkręcenia, ale czemu akurat w tej planszy?! ( 4 część 1 epizodu :(). Patch-a wgrałem- nie pomogło :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Tak, gierka skończona. I stwierdzam jak poprzednicy, że bardzo krótka - raptem trzy dni grania :? . Mogę teraz wyrazić swoją opinię, a przyznać muszę, że mam mieszane uczucia co do tej gry. Bo są w niej rzeczy które bardzo mi się nie podobały inne drażniły czy denerwowały. Jest też trochę niedopracowań czy wręcz nielogicznych/ nie realnych rzeczy, vide końcówka. Z drugiej strony gra jest mocno zakręcona i dopiero od ok. połowy coś zaczyna się składać w jakąś logiczną całość, to plus. Dobra grafa (płynna nawet na słabszym sprzęcie) to też plus jak również doskonała oprawa dźwiękowa. Fajnie się strzela i te bulletimy są ok :wink: No i oczywiście Mona :) PS. Napisał bym więcej ale nie chcę wnikać w fabułę, aby nie psuć innym zabawy (fajnie zestawiony początek i koniec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xo0oR Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Ja pare dni temu zakończyłem swoją przygodę z MAXem.. Powiem, że gra jest bardzo ładna. Jej grafika jest na bardzo wysokim poziomie a i fabuła całkiem całkiem ... Jednak wadą jest liniowość.(pomijając ten fakt fabuła jest dość ciekawie skonstruowana) :-) 8) Dość ładny jest efekt RELOADA na spowolnieniu ( myślę, że wiecie o czym mówię ) ... Nie wiem czy było to napisane wcześniej ... ale chciałem jeszcze napomnieć, iż wymagania tej gry są bardzo przekonujące. Można grać nawet na GF2MX a tego się niespodziewałem. Duży ukłon dla Tworców MAXa. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 (...) bardzo krótka - raptem trzy dni grania :? . Mogę teraz wyrazić swoją opinię, a przyznać muszę, że mam mieszane uczucia co do tej gry. Bo są w niej rzeczy które bardzo mi się nie podobały inne drażniły czy denerwowały. Jest też trochę niedopracowań (...) Mam podobne zdanie. Mnie zdziwił fakt, że gdy przeciwnicy mnie nie widzą i podrzuce im granat, to nawet nie drgną :? Dopiero kiedy mnie zobaczą to zaczynają krzyczeć i uciekać ... Następnie wytzrymałość Max'a ... nie wiem czy on ma w środku jakiś endoszkielet, ale wytrzymały z niego sqrczybyk ... Tyle przejść i żeby dotrwać do końca ... Zleksza nierealne to, ale gierka w sumie fajna fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Gra jest niezła, ale nie podoba mi sie chód Max-a - w 1 był lepszy a tak poza tym: FSAA x6, Anizox16 i w ogóle wszystko na full i zero lagów - szczere gratulacje dla programistów - żeby się tak wszystkim chciało... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...