krzypaw Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 ta chodzi o direct'a chyba widac ?raczej o ten "dispsplyadapter" co to jest, stery próbowałem juź różne a moja karta działa z tą grą, ludzie na forum pisali że nawet nieźle sobie ta karta radzi (jak to radek :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Proszę o pomoc, mam gierkę Max 2 i po zainstalowaniu wyświetla mi się taki komunikat: "Max Payne 2 requires a Microsoft DirectX 9.0 compatybile dispsplyadapter. Please consult the troubleshooting readme in the installation folder. Mam kartę graficzną Radeon 9100 saphir catalisty 3.9 (poprzednio 3.6) directx 9.0b. Gierka jest na pewno dobra, u kolesia śmiga aż miło. Wie ktoś o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Proszę o pomoc, mam gierkę Max 2 i po zainstalowaniu wyświetla mi się taki komunikat: "Max Payne 2 requires a Microsoft DirectX 9.0 compatybile dispsplyadapter. Please consult the troubleshooting readme in the installation folder. Mam kartę graficzną Radeon 9100 saphir catalisty 3.6 directx 9.0b. Girka jest na pewno dobra, u kolesia śmiga aż miło. Wie ktoś o co chodzi?? Zainstaluj jeszcze raz maxa + dx + stary (ja korzystam z omega 3.7 i dzialalo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 z tego co pisze to wynika ze max payne 2 chodzi tylko na kartach w pelni obslugujących dx9 8O :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 z tego co pisze to wynika ze max payne 2 chodzi tylko na kartach w pelni obslugujących dx9 8O :? mi na moim gf3 ti200 smiga az miło.... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Proszę o pomoc, mam gierkę Max 2 i po zainstalowaniu wyświetla mi się taki komunikat: "Max Payne 2 requires a Microsoft DirectX 9.0 compatybile dispsplyadapter. Please consult the troubleshooting readme in the installation folder. Mam kartę graficzną Radeon 9100 saphir catalisty 3.6 directx 9.0b. Girka jest na pewno dobra, u kolesia śmiga aż miło. Wie ktoś o co chodzi?? Zainstaluj jeszcze raz maxa + dx + stary (ja korzystam z omega 3.7 i dzialalo) instalowałem kilka sterów, directx 9.0b parę razy gierkę, rózne opcje i nic, :evil: :evil: :evil: Chciałem jeszcze zmienić directx ale nie umiem obecnego odinstalować, sćiągnąłem programik do wywalenia DX ale pokazuje że nie jest kompatybilny z moją wersją windy (XP). Jak ktoś ma to moze podrzucic linka do jakiegoś dobrego programiku żeby to gów...no wywalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 mam taka sama karte i max'a przeszedlem juz ale grajac na catach 3.2 wiec moze tu lezy twoj problem :? albo masz zje...ane caty albo Dx9 - sciagnij na nowo te rzeczy i probuj - musi chodzic skoro plytki sa dobre :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 mam taka sama karte i max'a przeszedlem juz ale grajac na catach 3.2 wiec moze tu lezy twoj problem :? albo masz zje...ane caty albo Dx9 - sciagnij na nowo te rzeczy i probuj - musi chodzic skoro plytki sa dobre :| Mam chyba megapecha dziś, walcze z tą grą już dwa dni i wymieniłem wszystko oprócz direct X, robiłem tylko reinstal, bo mam najnowszy i nie mogę zainstalować starszego, zaciągnąłem kilka programów do wywalenia tego badziewia ale zeden nie działa a ten do którego znalazłem instrukcje na forum nie mogę znaleźć w necie. Jak ktoś ma dx9uninstaller to prosze na maila lub inne sugestie jak si ę tego pozbyć :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Ja tą gre przeszedłem na rivie tnt2 m64, win xp z dx9.0b. Ta gra powinna bez zadnego problemu u ciebie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Dokładnie!!! Ja tez mam radka 9100 i te stery, malo tego chodzi to wszystko na duronie 650 (chodzilo... ukruszony ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Nie pamietam dokladnie w ktorej to bylo grze ale mozliwie ze Max Payne 2 tez - jak pyta czy instalowac dx9 to daj "jes" - NAWET JEZELI JUZ GO MASZ !!!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 DX 9 mam zainstalowany, ale ten komunikat wyskakuje jak gra się zainstaluje, pokazuje ze instalacja przebiegła ok. klikam ikonkę i komp "myśli" ok 40 sek i wyskakuje komunikat. A nawet sam zinstalowałem, ręcznie dx dołączony do gry i nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Moze to i brutalna ale nadzwyczaj skuteczna metoda ;) Jesli plytka jest pewnego pochodzenia :D i uruchamia sie na innych kompach po prostu przeinstaluj system... Kto wie jakie smieci tam trzymasz??? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 2. CHECK DIRECTX FUNCTIONALITY - If you get an error message saying "Max Payne requires a DirectX 9 compatible graphics card", you can check your DirectX version and functionality by using "DXDiag" application that comes with your system. Click Start -> Run, then enter "dxdiag". Select the Display tab and click on "Test Direct3D". After all tests are completed, you should get a "Direct3D test results: All tests were successful." message. You can also verify functionality with other DirectX games. Znalazłem coś takiego w pliku "readme", jest tu o moim problemie niestety nie znam anglika i jesli ktoś z was ma chwile to jak mogę prosić to niech przetłumaczy. Testy dxdiag chodzą oki , bo to o nie chodzi ale nie zqmałem reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Po prostu wejdz do menu start-->uruchom i wpisz dxdiag. potem w zakladce obraz (czy jakos tak) wybierz testuj modul 3d directdraw (chyba) Jesli pojawi ci sie komunikat ze wszystkie testy przeszly pomyslnie, to nie mam zielonego pojecia.... :( btw. przeinstalowales winde??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Już chodzi :D Sorki za brak odzewu ale robiłem formata i pomogło. dxdiag to jest pierwsze co robiłem, potem wymieniłem direct x i wiele innych i pomógł tylko format niestety Dzięki all za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Może wam też sie to zdarzyło. Dosyc często mam tak że wciskam którąś ze strzałek i Max albo reaguje za późno albo idzie w którąś stronę chociaż klawisz jest dawno puszczony. Klatki nie przeskakują więc grafa się nie tnie. Nie mam pojecia co to jest. Przeczytałem te kilka topiców o Max Payne 2 ale nie udało mi sie nic znaleźć. Pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Pierwsze slysze 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 No ja tez mam z tym pierwszy raz doczynienia. To nie robi sie przez całą gre tylko od czasu do czasu. Nie wiem co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Też tak miałem ale coś doinstalowałem i było ok, jak mi się przypomni dam ci na gg znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 ja.pamietam.ze.spotykalo.mnie.to.glownie.w.korytarzu.szpitala..na.poczatku.gry.. pozniej.juz.nie odnotowalem.takiego.przypadku..stawialem.na.blad.w.grze.lub.za.wysoko.ustawione. detale.graf(a.byly.maxx) DR.Zepsu.moze.sprobuj.obnizyc.detale.na.minimum.i.wtedy.jesli.nadal.tak.bedziesz .mial.to.kwestia.grafiki.odpada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ja mam taki problem. W momencie kiedy ładuje mi się 6 level part 1 to gra się wyłącza?? O co chodzi ?? Najgorsze jest to że już raz przeszedłem ten level, ale że mi nie poszło dobrze to załadowałem raz jeszcze i pupa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ja mam takie "lagi" w Max Payne 1, ale za to przez caly czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Przed chwilą jak grałem to jak zacząłem przyciskac kursory to mi zaczął pikać głośnik w budzie. Nie wiem co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 sproboj zmienic strzalki na 'wsad' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Tak właśnie mam i dalej coś jest nie tak z tym sterowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 wsad zamien na strzalki. Poza tym zobacz, czy nie masz jakiegos dziwnego procesu, ktory zajmuje duzo zasobow. Sproboj przeinstalowac gre. Pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Wydaje mi sie że znalazłem zmieniłem synchronizacje pionowa na wyłącz. i truform też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Wydaje mi sie że znalazłem zmieniłem synchronizacje pionowa na wyłącz. i truform teżi dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Juz myślałem że działa ale znowu Pupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...