Janusz_K Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Siemka. Czy ma ktos zainstalowanego Windowsa 2003 ?? Napiszcie tutaj jakie "+" i "-" tego systemu. Czy jest sens instaloac go czy lepiej co innego. Wszystkich maniakow linuxa prosze o nie mowienie ze listux jest ..... Wiadomo o co chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Wyobraź sobie win XP w wersji serwerowej i powstanie win 2003. Plusy to większa stabilność i bezpieczeństwo i jest szybszy od XP. Minusów zadnych nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 ... Czy jest sens instaloac go czy lepiej co innego... same minusy :P a na powznie - niby wsystkie zbedne opcje (uslugi) powylaczane na dzien dobry - a RPC i tak dziurawe i na odleglosc mozna shutdownowac "serwera" - wiec dyskwalifikacja na wstepie tego systemu jako "serwerowego" - powylaczane uslugi "multimedialne" - jaja z instalacja na macierzy RAID (sprzetowej) - przynajmniej byly i trzeba (bylo) kombinowac - wynikalo to z braku sterow dla wielu kontrolerow reszte niech pisza Ci ktorzy siedza na tym na codzien zasadniczo musisz napisac do czego Ci ten system ma sluzyc - bedzie innym latwej odpowiadac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 same plusy :) no ja mam i jestem zadowolony, mam przerobionego na workstation najstabilniejszy win jaki mialem :) to co pisze Benek o rpc to prawda trzeba patchowac od razu ale ogolnie mam bardzo wrazenie o tym systemie uzywam glownie do gier nie mialem zadnych problemow z powlaczaniem wszystkiego calkiem fajnie jest miec kontrole nad wszytkim :) aha bledow z kontrolerami nie zauwazylem sam mam Promisa i bez klopotu chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 ... aha bledow z kontrolerami nie zauwazylem sam mam Promisa i bez klopotu chodzi ech :P powiniem uscislic chodzilo o sprzetowe macieze RAID SCSI (a nie "sprzetowe" ATA) - brak bylo sterow (o ile pamietam to byl jakis Mylex) i trzeba bylo sie np posilkowac NortonGhost'em do "instalacji" systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dodal bym do minusow , ze wersja pl nie ma dobrego craka i trzeba konbinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dodal bym do minusow , ze wersja pl nie ma dobrego craka i trzeba konbinowacdobrze gada :) dlatego mam english corporate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 O ile mnie pamiec nie myli to na tym forum sie nie gada o crackach i calej tej wesolej kompani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dodal bym do minusow , ze wersja pl nie ma dobrego craka i trzeba konbinowac Hmm ja mam dobrego cracka wersje PL i nie miałem żadnych problemów. Wracam jednak do tematu + i - Win2003. Uważam, że potestować zawsze można, ale z góry zaznaczam nie spodziewaj się jakiegoś wielkiego postępu w stosunku do poprzednich wersji. To jest poprostu XP w wersji Serwer i tyle. Wielu ludzi twierdzi, że ten system po udomowieniu jest stabilniejszy i szybszy od XP. Ja tego nie zauważyłem, bo przynajmniej u mnie XP był stabilny, a co do szybkości to raczej bardziej subiektywne wrażenie niż konkretny przyrost zauważalny gołym okiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 wiem ze o crackach sie nie dyskutuje ale w celach szkolenoiwych chyba mozna troche uchylic rabka tajemnicy :) wesolku nie ciesz sie zapewniam cie ze zegar klika dalej nawet o tym nie wiesz :) jedyne co mozna robic w polskiej wersji to co 30 dni to odliczanie od nowa wlaczac jest to dosyc denerwujace a moj windows po tej operacji zaczal chodzic jak zolw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 wiem ze o crackach sie nie dyskutuje ale w celach szkolenoiwych chyba mozna troche uchylic rabka tajemnicy :) wesolku nie ciesz sie zapewniam cie ze zegar klika dalej nawet o tym nie wiesz :) jedyne co mozna robic w polskiej wersji to co 30 dni to odliczanie od nowa wlaczac jest to dosyc denerwujace a moj windows po tej operacji zaczal chodzic jak zolw :) Na zapas też się chyba nie mam co martwić :) . Póki co wszystko działa dobrze, a jak przestanie hmm Bye Bye Win2k3, bez żalu i płaczu :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 dodal bym do minusow , ze wersja pl nie ma dobrego craka i trzeba konbinowacdobrze gada :) dlatego mam english corporate Od tego jest polski Corporate :D Jak narazie nie mialem bardziej stabilnego systemu.... (mowie tu tylko o windowsach). Chodzi umnie 24/7. Gierki, multimedia wsio simga jak trzeba........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a no fajnie dzieki :) windows raczej do swojego kompa a nie serwera :) ale jak nic nie pisze o czyms powaznym to oki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a jak ma sie sprawa z objetoscia ? mniej/wiecej zajmuje na dysku niz xp pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Mi w tej chwili zajmuje systemik 1,2GB, a instalowalem go .... z 2 tygodnie temu... taka wartosc sie utrzymuje na stale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 warto warto warto - naprawdę stabliny gnojek jest - jedyne problemy to ze sterownikami - wykrzaczyłmi się jak mu bezczelnie wrzuciłem najnowsze catalysty na gołą instalkę - trzeba bylo najpierw jakieś starsze zarzucić :] - nieźle operuje pamięcią, udomowienie wersji corporate zajmuje ~30 minut (jak się wie co robić :twisted: ) - największy problem miałem z odświeżaniem w grach, ale ReForce 1.1 załatwił sprawę raz a dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 o Myszaqu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 warto warto warto - naprawdę stabliny gnojek jest - jedyne problemy to ze sterownikami - wykrzaczyłmi się jak mu bezczelnie wrzuciłem najnowsze catalysty na gołą instalkę - trzeba bylo najpierw jakieś starsze zarzucić :] - nieźle operuje pamięcią, udomowienie wersji corporate zajmuje ~30 minut (jak się wie co robić :twisted: ) - największy problem miałem z odświeżaniem w grach, ale ReForce 1.1 załatwił sprawę raz a dobrze :) 30 minut 8O 5-10 minut to maksimum czasu ile potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 warto warto warto - naprawdę stabliny gnojek jest - jedyne problemy to ze sterownikami - wykrzaczyłmi się jak mu bezczelnie wrzuciłem najnowsze catalysty na gołą instalkę - trzeba bylo najpierw jakieś starsze zarzucić :] - nieźle operuje pamięcią, udomowienie wersji corporate zajmuje ~30 minut (jak się wie co robić :twisted: ) - największy problem miałem z odświeżaniem w grach, ale ReForce 1.1 załatwił sprawę raz a dobrze :) 30 minut 8O 5-10 minut to maksimum czasu ile potrzeba. skoro 5 to maksimum, to ty pewnie robisz to w 1 minute. kolejny superczlowiek na forum, hip hip ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Jak szybko rusza mysza to nie bedzie mial zadnego problemu... Jaki problem zmienic 2 ustawienia na krzyz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 ja wiem czy dwa ja tam zmieniam okolo 20 parametrow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 witam mam prosbe do was co maja ta winde mozecie dokladnie napisac co pozmieniac "kompa mam w sieci osiedlowej przez sieciowke net" i nie chcial bym zeby do kompa mi typki z lana wlazili najlepiej zeby komp nei byl widoczny w otoczeniu sieciowym itd i takie pytanie czy wszystkie stery np do plyty nforce te co mam czyli pod xp beda pasowaly to samo z programami np winroute to wazne bo dziele sobie tym progsem lacze na 2 komp u mnie w domu :) co do samego windowsa to jeszcze nie wiem niestety jaka bede mial wersje bo typka narazie na dc nie ma ale chyba angielska pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 witam mam prosbe do was co maja ta winde mozecie dokladnie napisac co pozmieniac "kompa mam w sieci osiedlowej przez sieciowke net" i nie chcial bym zeby do kompa mi typki z lana wlazili najlepiej zeby komp nei byl widoczny w otoczeniu sieciowym itd i takie pytanie czy wszystkie stery np do plyty nforce te co mam czyli pod xp beda pasowaly to samo z programami np winroute to wazne bo dziele sobie tym progsem lacze na 2 komp u mnie w domu :) co do samego windowsa to jeszcze nie wiem niestety jaka bede mial wersje bo typka narazie na dc nie ma ale chyba angielska pozdr Na stronie www.winxp.com.pl jest artykuł o zamianie w wersje workstation. Co do wchodzenia z lana to jak nie udostępnisz zadnego folderu to nikt nie wejdzie a i tak powinien pytać o hasło. Mozesz odinstalować udostępnianie plików i drukarek w sieci microsoft windows network. Mozna też kompa ukryć w lanie, bedzie mozna sie z nim połaczyć jeśli ktoś zna jego nazwe. Wykorzystyje się do tego polecenie net ale nie pamiętam w tej chwili dokładnego polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Ja jade na W2k3Sever Enterprise ENG i jest super Full stable ,, nigdy nie mialem Blue Screena zero zwisów i wogole ;) Filmy smigaja , gierki tez , wszystko działa az miło naprawde jest to najlepszy windows jaki microsoft wypuscil w karierze a objetosc moze ciut za duza (zasmiecona) 1.6GB ale nie odczulem wyraznego spowolniena przez to systemu ( norton antywirus Corporate ROXUJE :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 hehe - co do udomowienia - nie widziałem jeszcze żeby ktoś zainstalował DXa, stery do grafiki, codeki, parę playerów, własne dźwięki, ustawil swoje kursory i dopieścił opcje uruchamiania usług w 10 minut :twisted: :twisted: :twisted: - to jest dla mnie "udomowienie" systemu serwerowego na użytek domowy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Myszaqu po tym odpaleniu windows update w "specjalnym trybie " :) ile trzeba czekac zeby mozna wylaczyc kompa bo ja juz jednego 2003 corporate mam na swoim sumieniu :) a pozamyklame IE ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 ja czekałem aż mi zejdzie z paska "narzędzie" do update'u :P - a tak wogóle to zawczasu mozna zrobić ten obraz Norton ghostem i mieć zabezpieczenie.... Nie mówiac już o tym że na razie nic specjalnie na update nie ma - ot jakieś łatki do explorera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 no ja wiem ale mialem klopota wlasnie z ie :) no nic nastepnym razem bede madry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a ja mam jeden problem, z którym za ciny ludowe nie mogę sobie poradzić. niby banalne ale max wqrzające: wszystko śmiga spoko ale jak najadę myszką na jakiekolwiek menu z rozszerzeniem komp zastyga na sekundę lub dwie. dzieje się tak nawet ze zwykłym kopiowaniem np. url do schowka :evil: jakie ustawienie mam zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 8O - masz jakiegoś antyvira? u mnie te 2 sekundy to odczytuje ikonki z dysku (o ile są w takim menu) zaraz por starcie systemu - spróbuj pobawić się programikiem TweakNow PowerPack 2003 Professional - sporo rzeczy można zmienić bez samodzielnego grzebania w rejestrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...