soultaker Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mi, a dokładniej mojej siorce nie chcą działać driverki do Lexmarka Z35 :? wiek ktoś coś o tym ? ... instalują sie normalnie... ale drukara nie chce drukować... need help ! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 U mnie na przykład nie dizałają pod W2003 ani sterowniki do R9700 (dokładnie nie uuchami się panel ATI bo twierdzi, ze nie ma tu zainstalowanych żadnych sterowników ATI - sama karta działa). Nie działają też sterowniki do nForce2 - na abicie nf7s nie działa dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 u mnie nforce 2 na solteku działa łokej, catalysty chyba już 4 wersje wrzucałem i OK dla radzia 9600... Jak masz dźwięk? Ja używam AC'97 na płycie i stery od Realteka (te od nforce chrzanią dźwięk :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 U mnie na przykład nie dizałają pod W2003 ani sterowniki do R9700 (dokładnie nie uuchami się panel ATI bo twierdzi, ze nie ma tu zainstalowanych żadnych sterowników ATI - sama karta działa). Nie działają też sterowniki do nForce2 - na abicie nf7s nie działa dźwięk. włącz akcelerację w ustawieniach zaawansowanych ekranu http://www.winxp.com.pl/art/windows2003_wo...orkstation.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Juz wiem. Pomocny przy udomawianiu windowsa 2003 artykuł znajduje się na <winxp.com.pl>. Rozwiązanie problemu z dźwiękiem ogranicza się do uruchomienia usługi Windows Audio - domyslnie wyłączonej. Pojawił się nowy problem - nie chce zainstalowac się dx 9b. Przy instalacji jak byk pisze, ze jest to wersja także dla rodziny Win Server 2003, wyskakuje jednak błąd, ze to oprogramowanie nie przeszło testów zgodności 8O Macie rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Ja instalowałem dx9b z pomocą online instalatora i nie było takiego komunikatu... Ale komunikat jest do obejścia - więc instaluj i sprawdzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Nie ma możliwości wybrania "mimot to instaluj" lub czegoś w tym stylu. Po prostu wyświetla sie okienko, które informuje, że instalacja nie będzie kontynuowana. spróbuję w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dx 9b pobierz to i instaluj powinno być ok - tak było u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 A co z tymi driverkami do Lexmarka Z35 ? Bo drukara jest max potrtzebna, zainstalowała sie prawidłowo, system ją rozpoznaje, nie ma żadnych konflików - a jednak nie chce drukować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Yo Na suprnovej jest plik Microsoft_Language_Pack_4 do win2003 Sciagal juz go ktos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Yo Na suprnovej jest plik Microsoft_Language_Pack_4 do win2003 Sciagal juz go ktos?? a po co :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 A co z tymi driverkami do Lexmarka Z35 ? Bo drukara jest max potrtzebna, zainstalowała sie prawidłowo, system ją rozpoznaje, nie ma żadnych konflików - a jednak nie chce drukować...Ja ma lexmarka 3200 i zainstalowała się z domyślnych driverów - drukuje lux.. Przeinstaluj sterowniki, poszukaj innych i sprawdz czy drukarka jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Chyba sie zaraz pochlastam z tym windowsem. Zainstalowalem go rano i mialem jush chyba 10 blue screenoof - a wszystko przy probie instalacji karty TV. Wie ktos cos o tym bo mnie zaraz szlag trafi :/ Bez TV niechce windowsa <placze> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Chyba sie zaraz pochlastam z tym windowsem. Zainstalowalem go rano i mialem jush chyba 10 blue screenoof - a wszystko przy probie instalacji karty TV. Wie ktos cos o tym bo mnie zaraz szlag trafi :/ Bez TV niechce windowsa <placze> Ja nawet nie instaluje sterów do tunera bo są mi nie potrzebne. Do oglądania TV uzywam MoreTV, a ten nie wymaga zainstalowanych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Posciagalem jush sporo roznych programikoof i dalej mam llipe z ogladaniem TV :/ A przed chwila mialem kolejnego Blue Screena - po odpaleniu programiku BorgTv :/ Normalnie sie pochlastam zaraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Włączyłeś przyspieszenie sprzętowe i aktywowałes wszystkie opcje w Direct X? Bo bez tego tv za bardzo działać nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ALe mi caly czas wyskakuja blue screeny :/ Jush chyba wszystkimi programami probowalem i rozne drivery i lipa dalej taka sama :/ - jestem zalamany :/ Bede musial wraca na Xp w tych niespokojnych czasach 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 odgrzebuje stary topic a mianowicie kiedys byla taka fajna stronka http://www.winxp.com.pl/ wiem ze zmieniali adres a ja gupi sobie nowego nie dodalem i teraz nie wiem jak do nich trafic. Ktos pomoze ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Prosze bardzo - http://xp.freshsite.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 www.xp.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 jak ma sie sprawa z wydajnoscia w stosunku do xp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 jak ma sie sprawa z wydajnoscia w stosunku do xp??Z Twoją konfiguracją sprzętu nie martwiłbym sie o wydajność :P A tak na serio to Server (po przerobieniu na workstation) zabija wydajnością wszystko co do tej pory widziałem :twisted: Na moim sprzęcie nawet nieznaczy przyrost wydajności widać dość wyraźnie, a z XP nie byłem tak zadowolony :wink: PS. Instalatory kilku gierek mają niestety z Win2k3Server problemy: narazie nie zainstalował się Manhunt i TrueCrime [same gry działają bez problemu, niestety trzeba je skopiować od kogoś bo sam nie zainstalujesz] Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 a niewiecie czasem czy na 2003 raid będzie działał poprawnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Zobacz na mooj podpis 8) może to rozwieje Twoje wątpliwości. U mnie raid śmiga baaardzo dobrze. Nawet przy instalacji nie ma problemoow tak jak to było przy XP i XP+SP1 ( musiałem bootować z sześciu dyskietek, bo installer stwierdzał że nie mam dyskoow fizycznych :P ) Myslałem że z 2003 będzie tak samo - jednak się miło rozczarowałem :P do razu zajarzył raida :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 czyli na 2003 raid będzie działac ok!!?? i pujdzie właczyc dma...i dysk i NIE będą wykrywane jaki SCSI :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 czyli na 2003 raid będzie działac ok!!?? TAK 8) i pujdzie właczyc dma...TAK 8) i dysk i NIE będą wykrywane jaki SCSI :?:NIE 8) Ja mam raid HighPoint'a HPT372 i wszyściutko jest jaknajbardziej OK a to antyk, technologia sprzed 4 lat więc podejrzewam że z Twoim będzie jeszcze bardziej OK :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 a wydajnosc jesli chodzi o gry?? i 3dmarki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Jeśli chodzi o gry to odczoołem bardzo duży przyrost wydajności. W XP Mafia w 1024x768 była masakrą, w 2k3Serv w takiej rozdziałce przeszedłem gre (ogoolnie gra chodziła płynnie, a na XP nie dało sie grać w tych samych ustawieniach) 8) 3DMarkami kompa nie męcze - to żadna radość dowiedzieć się że zamiast 3500 mam 3550 punktoow w 3DMarku 2k1. Zapuszczałem 3DM2k1 po zmianie systemu żeby sprawdzić czy taktowania gpu/mem grafy są OK, ale wyniku nie pamiętam (tym bardziej nie pamiętam ile miałem na XP). ale słyszałem roożne opinie - jednym wyniki się pogarszają innym polepszają (jestem pewien że wszystko zależy od konfiguracji, w tej Wingrozie można powyłanczać mase zbednych rzeczy - dostosować go maxymalnie do swoich potrzeb) W chwili obecnej mam tak skonfigurowanego 2k3 Server że sam Windows sprawuje się lepiej niż nie jeden XP na Bartku 2500+ (podstawa to skromność :wink: - ale popre to przykładem: ostatnio coś rypło w switchu do ktoorego jestem podpięty, przyszedł koleś z firmy sprawdzić czy z ustawieniami mojego kompa jest wszystko ok (bo w mojej sieci zdarzają się patenty co potrafią odinstalować tcp/ip a potem dzwonią, że nie mają netu i że to napewno coś z hubem, gościu męczy 3 godziny kabelki a potem sie okazuje, że wystaczyło ruszyć myszką u zgłaszającego awarie) to koleś jak usłyszał konfiguracje sprzętu to był w ciężkim szoku). Więc ja jaknajbardziej ten system POLECAM :mrgreen: W razie czego postaram się pomooc :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 spadek wydajnosci w stosunku do 2k3 o 400 :( :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...