Skocz do zawartości
Kamilis

Mam problem ze stara plyta na kt133, help!

Rekomendowane odpowiedzi

Ta plyta to niejaka podroba Ecs'a kt133 K7VZA no moze nie podroba ale jeszcze gorzej wyglada, wydaje mi sie ze to PC Chips, ale to nie ma takie wiekszego znaczenia chyba. Problem jest taki ze jak wrzuce do PCI modem i SBLIVE to nie chca razem dzialac, dokladnie wtedy nie dziala SBLIVE, a jak wyciagne modem to dziala. Tak samo tez sie dzieje jak jest modem i sieciowka, wtedy zeby zadzialala to musze modem wyciagnac. Ustawialem i bawilem sie tymi przerywaniami w biosie i nic, dalej to samo. W biosie pisze ze IRQ przydzielone do SBLIVE jest niedostepne. Mam 5PCI i w kazdym to samo. Mam wylaczona Sound on Board bo myslalem ze ta na plycie glowej blokuje tamta, ale dalej kicha. Moze ktos ma lub mial ten problem? Moze cos trzeba poustawiac a ja nie wiem? czekam na odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój problem jest taki.Po wlozeniu sb live (sb0220 btw) do kompa wszystko dzialalo ok az dopóki nie zaczalem odtwarzac duzych plików avi - w pewnych momentach komp mi sie sam resetowal lub zwisal i po jednym takim reboocie dysk zaczal wariowac - do tego stopnia ze przy probie dostania sie do fdd slyszalem caly czas dzwieki z hdd takie jak przy wchodzeniu i wychodzeniu ze stanu oszczedzania energii.Wiec dalem do innego slotu ale wtedy zaczal dzielic irq z grafika i wtedy przy zwisie pojawial sie taki fajny kolorowy efekt .wiec wyjalem live'a i z powrotem ac97 wlaczylem.I teraz nie mam przez to w dos boxie muzyczki MIDI tak mi spieprzyla ta live wszystko.

Soltek SL 75 KV2-X (najnowszy bios i 4in1)

Duron 1300 MHz

384 PC133

Planet ENW-9504 (na com1)

RIVA TNT2 M64 32MB AGP

joypad USB HID (na usb0)

drukarka (na LPT1)

Win 98SE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...