Skocz do zawartości
Sherlock

ThermalTake SilentBoost i CoolerMaster Jet 7

Wydajniejszy bedzie:  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wydajniejszy bedzie:

• Tt Silent Boost
      69
    • CM Jet 7
      31

Rekomendowane odpowiedzi

Mam SilentBoosta i pytanie w związku z temp. Idle = 42*C Prime95 po ok. 15 min. = 48*C czy to trochę nie za dużo? Tyle samo miałem na jakimś lipnym aluminiowym Titanie za 50 PLN :(

Jeszcze garść szczegółów: buda zamknięta, 1 dodatkowy wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący powietrze z budy, BIOS oryginalny 22 ze strony Abita, opcja CPU disconnect w BIOS ustawiona na OFF, pasta srebrna od starego Titana ;) Odczyty ze Speedfana. Czy te temperatury są normalne? IMO coś jest nie tak, tylko co :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ja założyłem silent boost'a na procka athlon 2500XP+, jest cichy to fakt, jesli chodzi o temperature, to sensory mojej plyty głownej (Gigabyte GA-7N400 Pro2) pokazywały 46 C w biosie czyli idle, jak dowaliłem matę wygluszajaca akasa na boki obudowa to temperaturka skoczyła to 49C

nie wiem jak dokładnie jest z ta temperaturą, ale jesli chodzi o prace sprzetu od TT to jest zajebiscie cichy i jak sie na niego patrzy widać takie fajne zawirowania powietrza, trzeba dodac, ze latwo go tez zdjac z socketa nie rozwalajac przy okazji okolicy procka

wadą zestawu jest pasta termoprzewodzaca dostarczona przez TT w jakiejs smiesznej folijce, straszny szajs, srebro to to na pewno nie jest :angry: , a za taką kasiorke mogli dać coś lepszego,

generalnie, wiatrak super cichy, radiator - elegancko pocięta miedź, wrażenia wizualne i słuchowe bardzo pozytywne

polecam tego wentyla,ale pasta od TT tfuj, ochyda... :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar kupić Jet 7, ale nei wiem jak to jest z wydajnością i głośnością. Jestem maniakiem ciszy i Spire Whisperrock IV na 2700 rpm jest dla mnie strasznie głośny, dopiero przy 1900 jest znośny :/. Poza tym jego wydajnosc (na 1900 rpm) nie zadowala mnie. Moze ktoś powiedzieć co nieco o jet 7 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam SilentBoosta i pytanie w związku z temp. Idle = 42*C Prime95 po ok. 15 min. = 48*C czy to trochę nie za dużo? Tyle samo miałem na jakimś lipnym aluminiowym Titanie za 50 PLN :(

Jeszcze garść szczegółów: buda zamknięta, 1 dodatkowy wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący powietrze z budy, BIOS oryginalny 22 ze strony Abita, opcja CPU disconnect w BIOS ustawiona na OFF, pasta srebrna od starego Titana ;) Odczyty ze Speedfana. Czy te temperatury są normalne? IMO coś jest nie tak, tylko co  :?:

715091[/snapback]

Przecież te temp są jak najbardziej wporządku! Ja mam w idle 50*C tyle że boxowy dmucha na 7V. Ważniejsza czisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi