panel Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 CHce kupić blok na procka CP Uriel rev2.0 http://www.linuxpl.com/~popixs/shop/produc...3bb9600656b04f9 i Pompke Ehiem 1250 Tylo nie mam pojecia jaką chłdonice do tego odobrać (bede chłodził całego kompa) i jakiej wielkosśći zbiornik z wodą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 na www masz chlodniczke miediana lady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a ja mam pyt tez zwiazane z wc. jaka pompke najlepiej [cicha,tania,wydajna]? do co? i prosilbym o konkretne przyklady np na allegro.. eheimy niestety nie wchodza w gre[cash:/] ps. i need it do blokow na cpu i gpu. pzdr btw jak dobrze rozmiescic chlodnice? pompka->chlodnica->cpu->chlodnica->gpu->pompka? ofcoz w gre raczej wchodza 2 chlodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 aquarium system maxi jest 1000 - 1000l/h fote masz u mate na www on ja sprzedaje www.heh.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panel Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Czy ktoś testował tą pompke łądy?? Wiem , ze na rysunku ładnie wygląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardas Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Chyba nagrzewnicę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 nagrzewnica od lady to jedna z bardziej zachwalanych konstrukcji, ale nie moge odnalezc linkow..grrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 to cie chyba przekona :))) przeloty powietrza ladne no i te blaszki :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 qrde , ciezko bedzie bo chyba bede bral 2 nagrzewnice od lady. a to 200,- na same nagrzewnice:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 po co ci 2 chlodnice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panel Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Przekonało mnie :) Tylko teraz pytanie. Jaka jest różnica miedzy nagrzewnica a chłodnica :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Przekonało mnie :) Tylko teraz pytanie. Jaka jest różnica miedzy nagrzewnica a chłodnica :?: to tylko rozbierznosc w nazewnictwie chlodnice to chyba to z przodu wielkie w samochodach Nagrzewnice to wlasnie to co uzywamy w WC - ale i tak kazdy nazywa jak chce :) wiec mozna to zakonczyc odpowiedzia : zanda roznica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Odwiedź szroty... Ja za swoją od łady dałem bagatela 12 pln jeszcze z 15 utargowałem. A ok. 10 pln poszło mi potem na czyszczenie - kwasek cytrynowy + płyn do czyszczenia rur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 chce 2 poniewaz chcialbym zrobic cus takiego: pompka->chlodnica->cpu->druga chlodnica->gpu->pompka czy jest moze lepsze rozwiazanie? takie wydaje mi sie najlepsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 chce 2 poniewaz chcialbym zrobic cus takiego: pompka->chlodnica->cpu->druga chlodnica->gpu->pompka czy jest moze lepsze rozwiazanie? takie wydaje mi sie najlepsze . dla mnie - tak po mojemu :) wymagalo by to mocniejszej pompki (bo 2 nagrzewnica to kolejne metry rurki) dla niewielkiego przyrostu wydajnosci i tym samym wiekszej mocy pompki = wieksze cieplo. No i jeszcze dodatkowe wentyle :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 no ba... wentyle i shroud to podstawa. ale jaka pompka wtedy? wiem ze do co sa mocne ale mi zalezy tez na niskim halasie. tak jak juz pisalem eheimy nie wchodza w gre:( chociaz eheim 1060 to b.smaczny kasek :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 mam pytanie: 100 zl to cena za nowa nagrzewnice od łady? jakie ona ma wymiary i czy mozna ja przycinac sobie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 to sa regenerowane nagrzewnice - nowe sa za drogie... Kazda jest starannie odkamieniana, czyszczona i testowana cisnieniowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 no wiec jaka pompke tak do 200-250,- byscie polecali? ma ona udzwignac 2 chlodnice i 2 bloki. i oczywiscie ma byc cicha ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 [...] jakie ona ma wymiary i czy mozna ja przycinac sobie ? :arrow: prosze, o to wymiary: wymiary całości bez rurek: - 185mm x 250mm x 70mm Rurki wystają na ok 40mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 100zł to strasznie drogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a co do chłodnic to owiele większe od nagrzewnic i wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 w sumie nie ma różnicy między chłodnicą a nagrzewnicą w budowie ,inne nazwy ponieważ nagrzewnica służy do nagrzewania wnętrzna samochodu / dlatego nagrzewnica od nagrzewania/ a chłodnica chłodzi wodę w układzie chłodzącym samochodu/dlatego chłodnica/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 i nagrzewnice samochodowe sa wykorzystywane jako chlodnice w ukladach W-C :) stad ten miszung w nazwenictwie :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 a co do chłodnic to owiele większe od nagrzewnic i wydajniejsze z tym się nie zgodzę ponieważ chłodnica może być miejszych rozmiarów od nagrzewnicy i miej wydajna ,wszystko zależy z jakiego pojazdu bedziemy porównywać nagrzewnicę a z jakiego chłodnicę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 no widisz a ja sie z tobą nie zgodze np. łada vs. poldek łada vs. merc albo łada vs nagrze merc(merc alu ale wygrał o 2 stopnie u mnie) a znajdz mi chłodnice mniejszą od nagrzeniwcy bo ja takiej nie widzałem chyb że resoraki -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 no widisz a ja sie z tobą nie zgodze np. łada vs. poldek łada vs. merc albo łada vs nagrze merc(merc alu ale wygrał o 2 stopnie u mnie) a znajdz mi chłodnice mniejszą od nagrzeniwcy bo ja takiej nie widzałem chyb że resoraki -_- A widziales nagrzewnice od : Zuka , Jelcza , czolgu ?? Nie mow hop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Ale macie problema :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 wystarczy porównać chłodnicę z motoru do nagrzewnicy z jakiegoś dużego cięzarowego samochodu ale ogólnie chłodnice są większych rozmiarów niż nagrzewnice w samochodach tej samej "wielkości":D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 heh raf widziałem oprócz czołgu ale tramwaju tira też heh z tych wiekszy w domu mam 2 tir stra co za róznica i tramwaj czy coś co po szynach jeździ a żuki są o tyle fajne że małe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...