Skocz do zawartości
panel

Chłodnica

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pyt tez zwiazane z wc.

jaka pompke najlepiej [cicha,tania,wydajna]? do co? i prosilbym o konkretne przyklady np na allegro.. eheimy niestety nie wchodza w gre[cash:/] ps. i need it do blokow na cpu i gpu.

pzdr

btw jak dobrze rozmiescic chlodnice?

pompka->chlodnica->cpu->chlodnica->gpu->pompka?

ofcoz w gre raczej wchodza 2 chlodnice...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonało mnie :)

Tylko teraz pytanie.  

Jaka jest różnica miedzy nagrzewnica a chłodnica :?:

to tylko rozbierznosc w nazewnictwie

chlodnice to chyba to z przodu wielkie w samochodach

Nagrzewnice to wlasnie to co uzywamy w WC - ale i tak kazdy nazywa jak chce :) wiec mozna to zakonczyc odpowiedzia : zanda roznica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce 2 poniewaz chcialbym zrobic cus takiego:

pompka->chlodnica->cpu->druga chlodnica->gpu->pompka

czy jest moze lepsze rozwiazanie? takie wydaje mi sie najlepsze .

dla mnie - tak po mojemu :) wymagalo by to mocniejszej pompki (bo 2 nagrzewnica to kolejne metry rurki) dla niewielkiego przyrostu wydajnosci i tym samym wiekszej mocy pompki = wieksze cieplo.

No i jeszcze dodatkowe wentyle :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie nie ma różnicy między chłodnicą a nagrzewnicą w budowie ,inne nazwy ponieważ nagrzewnica służy do nagrzewania wnętrzna samochodu / dlatego nagrzewnica od nagrzewania/ a chłodnica chłodzi wodę w układzie chłodzącym samochodu/dlatego chłodnica/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do chłodnic to owiele większe od nagrzewnic i wydajniejsze

z tym się nie zgodzę ponieważ chłodnica może być miejszych rozmiarów od nagrzewnicy i miej wydajna ,wszystko zależy z jakiego pojazdu bedziemy porównywać nagrzewnicę a z jakiego chłodnicę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widisz a ja sie z tobą nie zgodze np. łada vs. poldek łada vs. merc albo łada vs nagrze merc(merc alu ale wygrał o 2 stopnie u mnie) a znajdz mi chłodnice mniejszą od nagrzeniwcy bo ja takiej nie widzałem chyb że resoraki -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widisz a ja sie z tobą nie zgodze np. łada vs. poldek łada vs. merc albo łada vs nagrze merc(merc alu ale wygrał o 2 stopnie u mnie) a znajdz mi chłodnice mniejszą od nagrzeniwcy bo ja takiej nie widzałem chyb że resoraki -_-

A widziales nagrzewnice od : Zuka , Jelcza , czolgu ??

Nie mow hop ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi