Skocz do zawartości
panel

Chłodnica

Rekomendowane odpowiedzi

heh raf widziałem oprócz czołgu ale tramwaju tira też heh z tych wiekszy w domu mam 2 tir stra co za róznica i tramwaj czy coś co po szynach jeździ a żuki są o tyle fajne że małe

Czlowieku! Uzywaj znakow interpunkcyjnych. To jest jakich chinski, bo wogle nie mozna tego zrozumiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze nie gielda, ja nie sprzedaje, ja tylko podaja jaka nagrzewnica jest jeszcze dobra, ta od autosana chcarkteryzuje sie bardzo malym oporem przeplywu, a cene podalem gdyz na tym samym szrocie wolali za nagrzewnice od lady w zlym stanie 50zl... a autosan z racji ze autobus, malo popularne i malo kosztuje... wiec popytajce a moze beda mieli takowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze nie gielda, ja nie sprzedaje, ja tylko podaja jaka nagrzewnica jest jeszcze dobra, ta od autosana chcarkteryzuje sie bardzo malym oporem przeplywu, a cene podalem gdyz na tym samym szrocie wolali za nagrzewnice od lady w zlym stanie 50zl... a autosan z racji ze autobus, malo popularne i malo kosztuje... wiec popytajce a moze beda mieli takowa

Jak sprawdzales? Jakie wyniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 zeta za nagrzewke od łady? Ktoś tu przegiął.

Tyle to ja dałem za chłodnicę (stan lux) od Tavrii :)

co do tej co pokazujesz zdjęcie - przy takiej konstrukcji ciężko o słaby przepływ - 2 dość duże zbiorniczki po każdej stronie i wloty po przekątnej - tu nie ma miejsca na opór. Jedyne co może przeszkodzić, to pewne problemy z montażem w obudowie i to, że rurki są po przekątnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://republika.pl/siec_sw/nag.jpg

a moze cos takiego...

nagrzewnica od autosana, calkowicie miedziana, wymiary 23x20x4,5cm srednica wew rurek 17mm... cena 25zl za taki stan jak widac... w srodku zero kamienia

Kamien, tego typu oferty proszę umieszczać na forum "sprzedam".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dijkstra, wiem ze duzo osob zle zrozumialo moj post, opisalem o co mi chodzi 2 posty nizej, to nie mialo byc ogloszenie ale zwrocenie uwage na to ze malo popularne nagrzewnice moga byc rowniez dobre... cene podalem orientacyjnie i wymiary tak dla informacji tylko, za wprowadzenie zamieszania przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy jaki bedzie sklad mosiadzu... Sa stopy zawierajace nawet 80% miedzi. 

Ale praktycznie to kazda mosiezna moze sie nadac

NO to już są brązy.

Swoją drogą to wg. mnie są dwie opcje

1. albo kupujesz chłodnice dopasowaną do obudowy tak żeby wsadzić ją do środka

2. albo kupujesz dużą chłodnice ewentualnie parownik od klimatyzacji, który ihmo ma często mniejsze opory mimo większych rozmiarów dzięki prostym rurkom bez zbiorników, i przykręcasz za oknem lub z boku budy.

Innej opcji nie widze.

Dijkstra

Nie dorosłeś do roli moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dijkstra 

1. Nie tobie to oceniać

2. Możesz wogóle powiedzieć o co ci chodzi? Koleś założył w sumie 8 tematów, z czego 7 miało własnie taką treść - link do chłodnicy na allegro. Poza tym ogólnie to 5 użytkowników go zgłosiło.

3. O regulaminie i kwestii reklamy kolega słyszał? W tygodniu 3 takich spamerów wylatuje, a tobie akurat ten jeden przeszkadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w zeszłym roku nagrzewnice od peugeota.

Wymiary podaje z pamięci

(12cm) x (18cm + 6cm króce i zbiorniki) x (6cm) rzadko użebrowana. A dałem za nią 30zł. Do Cheiefteca z tyłu, jeśli wymontujesz zasilacz, jest ciut za mała o jakieś 3-4 cm i za wąska o jakieś 4cm. (DUŻO TO ZMNIENIA??? W treści postu?).

Myśle że bardzo cięzko ci będzie na szrocie znaleść taką chłodnice która ci sie zmieści nad zasilaczem w Chieftecu.

Tak sie składa że mam taką buda konkretnie DA-01BD i wymyśliłem, a raczej podpatrzyłem taką opcje, umieścić zasilacz tuż pod flopem.

Wentylatorem do panelu. Wymagało by to troche powiększenia otowru którym wychodzą kable do przycisków w panelu.

Koszyki na dyski moim zdaniem są niepraktyczne, nie mówie o mocowaniu które jest ekstra, a jedynie o rezonansie w jakie wpada obudowa po zamontowaniu dysku, w moim przypadku była to baracuda 5.

Wtedy możesz spokojnie sporą chłodnice zamontować w budzie z tyłu bez niszczenia obudowy.

Dysk montujesz zsobie w piance w miejscu na napędy 5.25". Nie zapomnij o chłodzeniu. Ale skoro masz wodne to blok na dysk to żaden problem. I masz cisze i wydajność zero kompromisów.

Jak znajde linka do tego moda to zamieszcze tutaj.

Dla przypomnienia jak ktoś pamieta w układzie była pompa CO Grunfosa.

Dijkstra 

1. Nie tobie to oceniać

Jeśli nie czytelnikom forum to komu... TOBIE?

A może ksiądź na ambonie, emerytki albo Rydzyk

2. Możesz wogóle powiedzieć o co ci chodzi? Koleś założył w sumie 8 tematów, z czego 7 miało własnie taką treść - link do chłodnicy na allegro. 

Widze że jego post, ten ze zdjęciem nie był sformulowany prawidłowo dlatego został źle odebrany. Poza tym oprócz tego feralnego postu jest mało bezwartościowych postów.

Następny post to jego sprostowanie, kolejny jest chyba najbardziej rzeczowy w tym topiku a traktuje o oporach przeplywu i jego spostrzerzeniach.

A w następnym po kolejnych atakach sprostował i przeprosił

Dijkstra, wiem ze duzo osob zle zrozumialo moj post, opisalem o co mi chodzi 2 posty nizej, to nie mialo byc ogloszenie ale zwrocenie uwage na to ze malo popularne nagrzewnice moga byc rowniez dobre... cene podalem orientacyjnie i wymiary tak dla informacji tylko, za wprowadzenie zamieszania przepraszam

Po czym twoje przebaczenie

Wiem, toteż była to tylko drobna uwaga.Sam rozumiesz, że granica co jest, a co nie jest reklamą jest bardzo płynna.

Przebaczenie a co potem???

BAN ---- DLA MNIE LOL

Poza tym ogólnie to 5 użytkowników go zgłosiło.

Wazeliniarstwa i frajerstwa nie popieram. Nie zrobił tego umyślnie.

WAZELINIARSTWU MÓWIMY STANOWCZE NIEEEEEEEEE!!!!!!!!!

3. O regulaminie i kwestii reklamy kolega słyszał? W tygodniu 3 takich spamerów wylatuje, a tobie akurat ten jeden przeszkadza?

Niestety nie siedze cały czas na forum, mam też inne sprawy także innych nie widziałem.

Poza tym koleś wyjaśnił swoje intencje więc w czym problem.

Jak bym napisał takiego posta jak on, że kupiłem nagrzewnice od Peugeota, podał wymiary i cene to też byś mnie zbanował????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.

Zanim zaczniesz wdawać się w dyskusje, popatrz na daty w tym temacie i poczytaj uważnie, bo dopóki tego nie zrobisz, to jak mówiłem nie tobie oceniać jakim jestem moderatorem.

Podpowiedź:

To nie było do kamienia, tylko do pilarek131

Naprawdę, bardzo nieuważnie trzeba czytać, albo bardzo być uprzedzonym, żeby pomyśleć, że do do kamienia.

Pozdrawiam.

BTW: arthx, zarobione, powycinany/edytowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. 

Zanim zaczniesz wdawać się w dyskusje, popatrz na daty w tym temacie i poczytaj uważnie, bo dopóki tego nie zrobisz, to jak mówiłem nie tobie oceniać jakim jestem moderatorem.

Podpowiedź:

To nie było do kamienia, tylko do pilarek131

Naprawdę, bardzo nieuważnie trzeba czytać, albo bardzo być uprzedzonym, żeby pomyśleć, że do do kamienia.

Pozdrawiam.

BTW: arthx, zarobione, powycinany/edytowany.

SORY ZA OFFTOPIC ale dopisze do końca.

Rzeczywiście nie zorientowałem sie że chodzi o pilarek131 a to dlatego że znalazłem jeden jego post w tym topicu w dodatku wycięty.

A cała dyskusja do połowy 2 strony opierała sie o post Kamienia.

Zresztą może dlatego tak moderatorów ostatnio krytykuje. Widząc niesprawiedliwość na forum. A chodzi o żywą i bezczelną reklame OVERCOOLED pod red. POPIX i społka.

Nie mam osobiście nic do nich ale jak dla mnie albo wszycy równe prawa albo nie ma praw.

Poza tym nie wiem kto wymyślił bzdurny moim zdaniem regulamin, według którego nie można zamieszczać linków do swoich stron i reklam w SIGU.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Do reklam to jeszcze bym zrozumiał, żeby ktoś w trakcie topicu nie pytał o sprzęt na sprzedaż, ale wystarczył by tylko dopisek typu

>> TYLKO NA PRIV <<, ale do WWW????????????????????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przepraszaj za ot tylko go nie rob. chcesz sobie z dijkstra podyskutowac to rob to gdzie indziej - pm lub osla. a jak jakies zastrzezenia masz do forum to wpadnij na odpowiedni dzial. tu jest chlodzenie/temat o chlodnicach w zalozeniu. jeeezu ile mozna ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: chłopcy sorki ale trzeba mi chłodzonko na dysk twardy SEAGATE 120GB SATA bo sie mocno grzeje ale takie dobre wydajne i ciche czekam na odpowiedz :lol: amam chłodzen9ie wodne procesora i zasilacza cpc 12db i nie wiem co mam dokupić np. do cpc żeby wydajnie to robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi