Agooshia Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Z gory przepraszam jesli byl juz taki temat, nie znalazlam takowego... Mam problem dosc powazny - mam nadzieje ze mniej niz mi sie wydaje. Mianowicie chcialam zainstalowac system na dysku na ktorym byly dane i w tym celu zrobilam partycje systemowa w partition magicu. Niestety podczas robienia tejze partycji po reboocie komputer sie zawiesil i odmawial posluszenstwa.. po resecie nie pokazuje mi wogole tego dysku w windzie a partition magic zaznaczyl go calego na zolto... obok ilosci danych sa literki PqRP. Teraz prosze powiedzcie mi czy da sie cos z tym zrobic. Nie chce usuwac partycji i zakladac zupelnie nowej bo mam (albo mialam) na tym dysku okolo 30gb danych z ktorymi bardzo nie chce sie rozstawac... da sie cos z tym zrobic? Bardzo prosze o szybka odpowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Możesz uzyć programu do odzyskiwania danych (getdataback, easy recovery pro , było wiele tematów o tym), skopiowac dane na inny dysk i ponownie założyć partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agooshia Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 czyli z tego juz nic nie bedzie? nie da sie jakos odwrocic tego procesu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 O ile dobrze pamietam da sie to odzyskac, bo PM jest na to rpzygotowany i wlasnie w sposob, ktory podalas oznacza takie "przerwane" partycje. Nie pamietam jednak jak to odzyskac, ale bylo to juz na tweaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 możesz dużo odzyskać, ale nic nie wgrywaj na dysk! uzyj tak jak wyzej sgj napisał np. get data back, u mnie on sobie calkiem dobrze poradził. moge podesłać z lekarstwem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 O ile dobrze pamietam da sie to odzyskac, bo PM jest na to rpzygotowany i wlasnie w sposob, ktory podalas oznacza takie "przerwane" partycje. Nie pamietam jednak jak to odzyskac, ale bylo to juz na tweaku.Ano. PQRP=Powerquest RECOVERABLE Partition. Zgodnie z tym, co podaje PowerQuest, powinna pomóc zmiana oznaczenia partycji (podanie właściwego typu). Wykonuje się to za pomocą dołączanego do PQMagica programiku Partition Table Editor: ptedit.exe (DOS) lub ptedit32.exe (Win), poleceniem Set Type. Opis: http://www.powerquest.com/support/primus/id3851.cfm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 O ile dobrze pamietam da sie to odzyskac, bo PM jest na to rpzygotowany i wlasnie w sposob, ktory podalas oznacza takie "przerwane" partycje. Nie pamietam jednak jak to odzyskac, ale bylo to juz na tweaku.Ano. PQRP=Powerquest RECOVERABLE Partition. Zgodnie z tym, co podaje PowerQuest, powinna pomóc zmiana oznaczenia partycji (podanie właściwego typu). Wykonuje się to za pomocą dołączanego do PQMagica programiku Partition Table Editor: ptedit.exe (DOS) lub ptedit32.exe (Win), poleceniem Set Type. Opis: http://www.powerquest.com/support/primus/id3851.cfm to samo mi sie zrobilo, ale niestety zmiana oznaczenia nie pomogla, albo ja cos zrobilem zle... i niestety wszystko sie poszlo pasc... od tego czasu do odzysku nie zawiodl mnie easy recovery pro...:-) Pozdrawiam Chris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 dokladnie easy recovery pro to magiczny pogram ja odzyskalem dane po formacie i zmianie partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 :!: troche OT polecam inne programy do robienia partycji - zwlaszcza Ranish'a sam uzywam od dawna wersja 2.40 uproszczona a 2.37 potrafi zapisac MBR do pliku - sam kiedys na starym dysku zrobilem pewnien manewr - zapisalem MBR do pliku, usunalem partycje, nic nie formatowalem, po restarcie dysk zglaszal sie jako pusty wiec wgralem MBR i po restarcie wszystko bylo po staremu (nie trzeba zadnym edytorem dykowym buszowac po HDD w poszukiwaniu "usunietych" partycji) :) program fajny mozna sobie wydzielac miejsce - choc osobiscie nigdy nie probowalem na partycji z danymi tylko czyscilem dana partycjie i taka dzielilem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...