Skocz do zawartości
snaj*

Chipset MOBO - SL75-DRV5

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest taka otoz na tym felernym chipsecie siedzi maly radiator i maly wentylator ktory jednak robi halasu jak jakis traktor. Dlatego tez zakupilem Zalmana NB32J i mam go zamontowac ale zeby to zrobic musialbym wymontowac cala plyte a tego nie chce mi sie na razie robic :(

Moje pytanie brzmi czy naprawde potrzebny jest tam ten wentylator, czy ten chipset naprawde tak mozno sie grzeje ??!! Probowal ktos po prostu wylaczyc ten wentylator ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki a mam jeszcze pytanie do ardasa bo wyciszam kompa specjalnie by pracowal 24h (szczegolnie w nocy ;) ) i jak go rano zostawielm to wieczorem radiator byl dosc goracy !!!! Czy zostawiales go bez tego wentyla na dluzej niz dobe ???? Pol biedy jak sie wiesznie ;) ale niechcialbym by mi sie zjarala MOBO :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działał bez wentyla ze 3 czy 4 miesiące, ale oczywiście nie non-stop :)

Przez wakacje to po 20 godzin siedzę przy kompie i robię cuda niewidy ;) i działa dalej.

Na początku września przy reorganizacji chłodzenia w kompie kupiłem sobie radiator Zalmana (niebieski) i wymieniłem i teraz jest ledwo ciepły :)

Najwięcej śmiechu było jak odcinałem kołki podtrzymujące stary radiator, kiedy nóż (sic!) przejechał się po ścieżkach MOBO.

Myślałem że się posram ;) ale na szczęście działa tak samo idealnie jak wcześniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie heh :( czyli jednak trza bedzie odkrecac cala ta MOBO i zamontowac Zalmana (ktory lezy i czeka na swoja kolej ;) ) ze tez tyle pie... sie z byle malym radiatorem :( Mam tylko nadzieje ze ten 32j zmiesci mi sie pod 6000ALCU :) bo wtedy bedzie problem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi