Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja ostatnio przechodziłem z Intela na stronę zwonlenników AMDków, jednak gdy zobaczyłem spalonego Athlona XP (na płytce epoxa). Podkręcony był tylko o 400 MHz i spalił się w przeiągu kilku minut. Z kolei gdy u jednego z qmpli zobaczyłem PIV 1.80Ghz(na płytce Gigabyte'a) podkręconego do 2.4 GHz na standardowym miedzianym coolerze, chodzący stabilnie przy minimalnie zwiększonym napięciu, zacząłem zastanawiać się nad dopłaceniem 200zł i kupnie PIV który chodzi bardzo wydajnie (chociaż na standardowych ustawieniach Amdk Xp biją go). Wszytskim chcącym zobaczyć jak palą się AMDki polecam wejść na : http://www.4max.com.pl dział download. Bardzo madre myslenie, gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja nie jestem extreme overclocker i wole intel bo nie musze sie bawic w jakies machlojki z prockiem tylko sobie fsb podnosze i spox mam celka 1 gh@1.3 i na standardowym boxowym coolerze i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja nie jestem extreme overclocker i wole intel bo nie musze sie bawic w jakies machlojki z prockiem tylko sobie fsb podnosze i spox mam celka 1 gh@1.3 i na standardowym boxowym coolerze i jestem zadowolonyTak ale jak podnosisz fsb to ci sie moze wszystko zchajać.A jak zmienisz mnoznik to nic:P(najwyzej procek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Ja nie jestem extreme overclocker i wole intel bo nie musze sie bawic w jakies machlojki z prockiem tylko sobie fsb podnosze i spox mam celka 1 gh@1.3 i na standardowym boxowym coolerze i jestem zadowolonyTak ale jak podnosisz fsb to ci sie moze wszystko zchajać.A jak zmienisz mnoznik to nic:P(najwyzej procek)Kto jak kto ale AMD-owiec nie powinien nawet wspominac o chajcowaniu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Tak ale jak podnosisz fsb to ci sie moze wszystko zchajać.A jak zmienisz mnoznik to nic:P(najwyzej procek)Racja,ale tez gdy podnosisz FSB, mozesz tez przy odpowiednich dzielnikach podwyzszyc czestotliwosc taktowania: AGP (a co za tym idzie wzrost wydajnosci graficznej), pamiec "podrajcowac", a wszytsko bedzie good jesli bedziesz robil to odpowiednio i z odrobina szczescia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Oki czy Prolinmk odpada. Zostaje Leadtek iAsus - niech zgadne? Leadtek? Wiedzialem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...