B3T0N Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 mam okazje kupic wyswietlacz VFD , lecz ......mam maly problem - mianowicie czym sie dziada obsluguje i jaki sterownik owy wyswietlacz powinien posiadac aby mozna bylo go podalczyc pod kompa - wiem tylko ze jest na kontrolerze Toshiby za pomoc z gory thnx ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DmL Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 heh dolaczam sie do pytania ... kilka stron kiedys znalazlem o tych wyswietlaczach - glownie zainteresowalo mnie po tym jak zobaczylem ten wyswietlacz w tym zmodowanym kompie w pojemniku od pociskow czolgowych( nie pamietam nazwy moda) za ile mozesz taki kupic ? bo ja w usa znalazlem kilka ciekawych za okolo 20$ ale nie wiem na jakim to kontrolerze i to nie jest tej firmy co mial ten koles.... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 jesli toshiba to pewnie kontroler zgodny z HD44780, ale na innych napieciach pewnie chodzi. Soft ten sam co od zwyklych lcd czyli jalcd. BTW gdzie go dorwales? bo ja zjezdzilem wszystkie elektroniki i gielde i wszedzie na mnie dziwnie patrzyli tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 widzialem ostatnio na allegro 2x20 VFD, zielone chiba. co do sterownikow to moze to ci pomoze http://www.lcdstudio.com/e107/article.php?4.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...