Point Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 :?: Szukam jakiegos dobrego ramu w Wawie(256 sdram), tak aby wyciagnal powyzej 140 fsb(najlepiej cas2).szukalem w wielu cennikach, na gieldzie, kiedys mieli w komputroniku(kingston pc-150+). a teraz jak potrzeba to nie ma. Moze ktos wie gdzie takie cudo mozna dostac??? Please help!! Pozdrawiam Wszystkich. :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Infineony CL3 krecilem na 140 w CL2 i 160 w CL3... Mysle, ze kazdy firmowy powinien chodzic powyzej 150MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Kiedys byl test na jakims servisie DIMM-ow noname-ow, i wygral M-Tec. A propo twojego kompato mam kilaka malych pytan, poniewaz nalezymy do szczesliwych posiadaczy plyty TUSL2-C(najlepszej pod PIII,Cel) a chce wymienic mojego PIII733 wlasnie na ktorys z Celeronow Tulipanow(1.0,1.1,1.2,1.3,1.4, wyboe duzy tylko nie wiem ktory). Oto pytania: 1. Jakie osiagasz wyniki i na jakim systemie w PCMarku(CPU i Memory) na 1.2 i jakie na 1.7GHz, jesli nie w PCMarku to chociaz w Sandrze2002? 2. Jak masz ustawione w biosie parametry do CPU i pamieci? 3. Czy przy tych ustawieniach i tej pamieci komp chodzi ci stabilnie i czy uzywasz orginalnego chlodzenia Intela? 4.Jakiego uzywasz obecnie BIOS-u, 1012 complite? 5. I co ogolnie myslisz o tym procku, pamieci i plycie? I to wszysko co chcialbym wiedziec:). Moze i to troche sczegolowe pytania ale wlasnie chce kupic ta pamiec i ten procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a nie taniej byloby sprzedac to wszystko i przejsc na P4 lub C4? Przeciez ta plyta Asusa za pol roku bedzie kosztowala z 200 zl na drugim rynku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 :?: Szukam jakiegos dobrego ramu w Wawie(256 sdram), tak aby wyciagnal powyzej 140 fsb(najlepiej cas2).szukalem w wielu cennikach, na gieldzie, kiedys mieli w komputroniku(kingston pc-150+). a teraz jak potrzeba to nie ma. Moze ktos wie gdzie takie cudo mozna dostac??? Please help!! Pozdrawiam Wszystkich. :lol: :lol: Nie wiem za bardzo czy o to Ci chodzi, ale linka podam :) http://www.4max.com.pl/sklep/akcesoria.htm#ocz3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Poszukaj ramow Specteka made in USA ,osobiscie krecilem na 151Mhz przy Cas2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam za to infineony pc180 MHz CAS3, kości pamięci na nich mają dziwny kształt bo są kwadratowe, zamieniłem się z kumplem który nie wiedział co to jest na jakieś noname pc133, sam tego chciał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 :?: Szukam jakiegos dobrego ramu w Wawie(256 sdram), tak aby wyciagnal powyzej 140 fsb(najlepiej cas2).szukalem w wielu cennikach, na gieldzie, kiedys mieli w komputroniku(kingston pc-150+). a teraz jak potrzeba to nie ma. Moze ktos wie gdzie takie cudo mozna dostac??? Please help!! Pozdrawiam Wszystkich. :lol: :lol: Nie wiem za bardzo czy o to Ci chodzi, ale linka podam :) http://www.4max.com.pl/sklep/akcesoria.htm#ocz3000 on kcial sdramy, wiec chyba nie o to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 :?: Szukam jakiegos dobrego ramu w Wawie(256 sdram), tak aby wyciagnal powyzej 140 fsb(najlepiej cas2).szukalem w wielu cennikach, na gieldzie, kiedys mieli w komputroniku(kingston pc-150+). a teraz jak potrzeba to nie ma. Moze ktos wie gdzie takie cudo mozna dostac??? Please help!! Pozdrawiam Wszystkich. :lol: :lol: yy.. czym go chlodzisz, na jakim napieciu i jaka ma temp? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 W drugim kompie mam 2x128MB PC133 M-tec i chodzą @150MHz przy CL2-2-2, płyta Asus CUSL2-C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Point - opowiedz cos wiecej o Twoim sprzecie (o podkreceniu go). Jakie napiecie dales, jaka masz temp. ? Masz chyba jako nieliczni w Polsce 1700Mgz z tego tulipana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Moje Seitec 6,5 ns chodzą na 150 Mhz przy ustawieniach na maxa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Point Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Point - opowiedz cos wiecej o Twoim sprzecie (o podkreceniu go). Jakie napiecie dales, jaka masz temp. ? Masz chyba jako nieliczni w Polsce 1700Mgz z tego tulipana :) Sprzet taki jak w configu.Oprocz tego WC, peltier 72w na drugim zasilaczu, coldplate, nagrzewnica od golfa, pompka Powerhead 400, baniak 10 litrowy za kompem z roztworem glikolu i wody, na nagrzewnicy dwa wentyle(ciche 8x8 cm-takie od zasilaczy). Napiecie podniesione z 1,5 na 1,65, temperatura(dzisiaj-upaly) idle:29 ;stress:ok34-36 stopni. Celek to 1.2 Boxik, seria jakies SL...Pamiec ustawiona w biosie na 3-2-3,bios 1011 no i narazie tyle. :P :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Point Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 :?: Szukam jakiegos dobrego ramu w Wawie(256 sdram), tak aby wyciagnal powyzej 140 fsb(najlepiej cas2).szukalem w wielu cennikach, na gieldzie, kiedys mieli w komputroniku(kingston pc-150+). a teraz jak potrzeba to nie ma. Moze ktos wie gdzie takie cudo mozna dostac??? Please help!! Pozdrawiam Wszystkich. :lol: :lol: yy.. czym go chlodzisz, na jakim napieciu i jaka ma temp? 8O Napiecie 1,65v, WC, peltier 72w, nagrzewnica od golfa, 10 litrow glikolu z woda-obieg zamkniety.Temperatura 28idle, 30-38stress zalezy od pogody-moj pokoj niestety jest od strony najbardziej naslonecznionej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Point Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Kiedys byl test na jakims servisie DIMM-ow noname-ow, i wygral M-Tec. A propo twojego kompato mam kilaka malych pytan, poniewaz nalezymy do szczesliwych posiadaczy plyty TUSL2-C(najlepszej pod PIII,Cel) a chce wymienic mojego PIII733 wlasnie na ktorys z Celeronow Tulipanow(1.0,1.1,1.2,1.3,1.4, wyboe duzy tylko nie wiem ktory). Oto pytania: 1. Jakie osiagasz wyniki i na jakim systemie w PCMarku(CPU i Memory) na 1.2 i jakie na 1.7GHz, jesli nie w PCMarku to chociaz w Sandrze2002? 2. Jak masz ustawione w biosie parametry do CPU i pamieci? 3. Czy przy tych ustawieniach i tej pamieci komp chodzi ci stabilnie i czy uzywasz orginalnego chlodzenia Intela? 4.Jakiego uzywasz obecnie BIOS-u, 1012 complite? 5. I co ogolnie myslisz o tym procku, pamieci i plycie? I to wszysko co chcialbym wiedziec:). Moze i to troche sczegolowe pytania ale wlasnie chce kupic ta pamiec i ten procek. Odp: 1.Pc marka narazie nie mam, Sandre zainstaluje wieczorem i pokaze wyniki. 2.133,133,33 i manual 143,143,?????(teraz nie pamietam,musze zajrzec,ale wg kolejnosci podnoszenia) 3.Przy tej predkosci 1718 chodzi stabilnie, chlodzenie Watercoolerem+peltier 71w. 4.1011. 5.Dla mnie jest super.Mialem wczesniej celka coppera 1000 i na niej poszedl mi na 1390(stabilnie) i tydzien temu wymienilem go na gieldzie z doplata na tego tulipana 1.2.Jestem bardzo z niego zadowolony.Teraz jeszcze trzeba powalczyc z ta pamiecia, potem jeszcze moze gruntowna przerobka chlodzenia na karcie.Zobaczymy. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Czesc w sprawie twojego zapytania o dobre pamięci do podkręcania jesli jesteś zainteresowany to mam do sprzedania wlasnie cos takiego Kingston 256MB - fabrycznie PC133 CL3 u mnie chodziła na plycie Abit'a z Celeronem 800@1160 FSB 145, CL 2-2-2 poszla by pewnie wiecej ale procek juz nie wyrabial sprzedaje bo zmieniam caly sprzet przesiadam sie na Athlona + DDR mam tez do sprzedania procka (Celeron 1000) z przejsciowka i bardzo dobrym cooler'em (Golden Orb) nazwa firmy (Kingston) to juz gwarant jakosci i szybkosci wyniki nie sa wziete z katalogu tylko sprawdzone w praktyce wiec to chyba dobra okazja na dodatek wieczysta gwarancja ... nic dodac jezdze troche po kraju w zwiazku z praca wiec moglbym Ci dostarczyc przesylke bez kosztow transportu jesli jestes zainteresowany to cene jakos dogadamy HigBee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...