Witchhunter Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no przyznaje, zwracanie uwagi na ciekawe bledy w twoich wypowiedziach rodem z "kto to ja nie jestem, wiec nie zaszczyce cie nawet 2ma zdaniami" jest pewnego rodzaju przyjemnoscia, bardzo niskich lotow co prawda, ale zawsze jakas :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 :arrow: Witchhunter, dzięki za pomoc - wszytko jasne :) :arrow: A jak z tymi bloczkami kogo mam prosići o wyrób lepiej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 (delete this please) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kurka wodna, dwa posty mi sie zorbiły :(, skasujcie ten :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 (delete this please) Czemu ?? :) P.S. widziałem co było napisane wcześniej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Ten zasilacz to fajna sprawa. Trafo conajmniej 300VA. Bateria kondziolkow, nie bedzie to tanie. Mostek bedzie sie grzal jak cholera. Lepiej byloby kupic zasilacz impulsowy do PC-ta i lekko przerobic aby na +12V dawal wymagana ilosc pradu. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 :arrow: Transformator będzie kosztowal 150 zł i z mostka jak juz pisałem 36W ciepła będzie trzeba odprowadzić, wystrczy solidny radiator a taki mam na stanie więc no problem. :arrow: A co do zasilacza komputerowego to drogo i bezsensu przecierz mój chieftec to 420W ma to wydoi 30A a 5V a 18A na 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Potzrebuje 2 coldplate-y bo jakbym założył Uriela to by nie przykrył całego pelta. :( To w takim razie jaka alternatywa dla Uriela :?: A zaizoluje pianką neoprenową bo czym innym :?:hmmm z pianka to uwazaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Potzrebuje 2 coldplate-y bo jakbym założył Uriela to by nie przykrył całego pelta. :( To w takim razie jaka alternatywa dla Uriela :?: A zaizoluje pianką neoprenową bo czym innym :?:hmmm z pianka to uwazaj :D No bo jeszcze za mocno zaizoluje i wtedy mi nie odejdzie ciepło z ciepłej strony pelta :lol: A tak BTW to miałeś tu coś konkretnego na myśli :?: :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 nie zapackaj tym ani mobo ani proca bo sie tego nie pozbedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 nie zapackaj tym ani mobo ani proca bo sie tego nie pozbedziesz Hmm... ale ja nie bede brał takiej w sprayu tylko gotową :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawitar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Zastosuj zasilacz 12 V od oświetlenia. W prawdzie daje niższe napięcie, ale za to są o wiele tańsze. W sklepie obok mnie 200 VA za 30 zyli chodziły. Sam mam na takim zrobiony zas. lab. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Zastosuj zasilacz 12 V od oświetlenia. W prawdzie daje niższe napięcie, ale za to są o wiele tańsze. W sklepie obok mnie 200 VA za 30 zyli chodziły. Sam mam na takim zrobiony zas. lab. Za poźno :) już zamówiny. Pozatym napewno nie po 30 zeta, niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawitar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Właśnie znalazłem paragon. Masz rację Nie kosztował 30 złotych, tylko 35 złotych. Kupiony był w czerwcu zeszego roku. :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Właśnie znalazłem paragon. Masz rację Nie kosztował 30 złotych, tylko 35 złotych. Kupiony był w czerwcu zeszego roku. :-) Pozdrawiam Jak to 8O niemożliwe :!: Gdze to kupiłeś dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawitar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Bielsko-Biała. sklep elektryczny w Wapienicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Zobacz na allegro, właśnie odebrałem z poczty 300W totoidalny. Kosztował mnie razem z wysyłką 68 zł. Gościu ma jeszcze 350W i chyba 400W. Napięcie wtórne to 11,5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Szukałem na allegro ale ja potrzebuje 450W, ale nieważne i tak już mam zamówiony :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 widziałem nawet 600 watowe, ale jak już masz zamówionego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawitar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Trafa można ze sobą łączyć, a ich moc sie sumuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Trafa można ze sobą łączyć, a ich moc sie sumuje.No można ale troche nie ekonomicznie wychodzi chyba :), pozatym jak już mówiłem nie ma co sie rozwodzić na taemt transformatora bo już jest zamówiony a nie będe robił ich w jajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Transformatorow w prosty sposob NIE mozna laczyc. Przynajmniej rownolegle. Laczenie uzojen wtornych szeregowo jest mozliwe ale tez nie jest obojetne jak to sie zrobi. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawitar Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Niestety to co piszesz Dexter jest całkowitą nieprawdą. Uzwojenia transformatorów można łączyć!!! Jeśli połączysz je szeregowo to napięcia się dodadzą, ale moc takiego układu będzie równa mocy słabszego z transofrmatorów. Jęśli połączysz trafa równolegle to ich moc się zsumuje.Jest jednak kilka warunków. Stosunek ich mocy niepowinien przekroczyć 1:4, oraz należy uwzględnić nap. zwarcia pomiarowego ( jeśli chcesz to prześlę ci odpowiednią teorię ). Najlepiej więc łączyć ze sobą dwa identyczne trafa i znikają dwa w.w. problemy. Pozostaje tylko odpowiednie ich połączenie ( początki uzwojeń ). Pozdrawiam. p.s. bede na necie dopiero wieczorem, wiec ewentualna odpowiedz też wieczorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Dobra to terz powiedzcie mi jak to chodzi oraz jakie ogniwo kupic sobie na procka oddajacego jakis 130 - 140 W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ktos tu miał ładny spiralny srebrny blok... Kap00ch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 genghishkhan & szczur: pianka poliuretanowa (żółta, lepka, w spreju i do okien :) ) to nie to samo co neoprenowa (czarna, gąbczasta, w arkuszach i do nurkowania :D) wspólną cechą są jedynie właściwości termoizolacyjne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 CPC rula! ;) Chryste Panie co za debile!!! "Naturalnie" - owszem, ale naturalnie by się rozlutowało to g.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 a moze kolega zapoda zdjecia jak juz to wszystko zlozyl do kupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ehh nie ma to jak odgrzać stary topic :? szczur nie odzywa się od ponad 2 mies więc chyba już tutaj raczej się nie udzieli wcieło go poprostu może myszy go zjadły albo co :lol:. Ale też mie ciekawi czy udało mu się to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...