Skocz do zawartości
wampir

FSP 250 GTA VS CHIFTEC 360W

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze przesiadal sie z jednego na drugi ???

Dreczy mnie to ze osiagam 12x166 dopiero przy 1,75 V a 1,8 nie wystarcza na 12.5x166 ( nie wiem ile jest potrzebne bo drut modem tylko taki napiecie uzyskalem)

Czy radzicie zmienic zasilke na tego chifteca ??? A moze na modecoma 300W ( ponoc to Fortrony ) Czy tez sobie odpuscic bo w sumie podczas krecenia napieci +3,3 +5 i + 12 sa bardzo ladne , wedlug speedfana i MBM zadna z nich nie spada ponizej odpowiednich im wartosci tj +3,3 +5 i + 12 itp

A moze to wina cinkiego XP jest to seria JIUHB 0303

Wiem ze troche topic o bzdurach ale potrzebuje jakims ( optymalnym) sposobem dostarczyc wiecej mocy mojej nowej grafie bo 12x166 to ciut slabo w porownaniu z osiagnieciami na grupie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli napięcia masz w normie to raczej nie zasilacz. ja mam fortona 250 GTA i jak włączę 3DMarka2001SE to napięcia 12V i 5V spadają o 0.05V , zobaczę jak będzie na GF3Ti200 który do mnie jedzie.

Wybacz ale przy 1700MHz nie ma co spadać ..... (8,5x200)

Problemy są przy 2,5GHz @ 2V :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli napięcia masz w normie to raczej nie zasilacz. ja mam fortona 250 GTA i jak włączę 3DMarka2001SE to napięcia 12V i 5V spadają o 0.05V , zobaczę jak będzie na GF3Ti200 który do mnie jedzie.

Wybacz ale przy 1700MHz nie ma co spadać ..... (8,5x200)

Problemy są przy 2,5GHz @ 2V :D

Oj święta prawda :!: :wink: dlatego trzeba mieć dobry i firmowy zasilacz żeby się w porządne O/C bawić - ja tez juz kombinuje jak tu kaske zdobyć na coś fajnego ok/. 400W

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wampir - moze twoj procek nie podkreca sie az tak dobrze...

ale takze sprawdz czy ustawione vcore 1,75 faktycznie tyle wynosi, przyobciazonym sprzecie vcore moze byc zanizone nawet o 0,1v

albo i wiecej . ja na swojej poprzedniej zasiłce jakiś szmelc 300w jak dałem vcore 1,90 to miałem 1,80 a jak 1,925 to 1,88 wiec spadek duuuuuuuzy. przy okazji spadła płyta do grobu mój biedy epoxik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moje drugie pytanie jakim cudem doszedles do 2Ghz na 200 W codegen slim ???

Poza plyta, procesorem i pamiecia mam tylko karte graficzna GF4 MX i dysk seagate 40gb.- jak widac niewiele, do tego napiecie procka to tylko 1,425v.

200w w tej konfiguracji wystarcza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja mam tego fortrona 250gta. Mialem radenoa 9000pro z vmodowanym rdzeniem. Athlon 1700@2100mhz przy 1,7V co jeszce , nagrywarka , barraaqda 60 gb itd (fsb 180mhz, napiecie na pamieci 2,9v i agp 1,6) ....i napiecia mialem idealne. w idle 5v to bylo cos ok 5.05 a w obciazeniu spadalod od 5.02 przy primie i procu 2250 mhz 4,99v. Podobnie z 12V ktore byly torhce ponad 12,20 ale pratkycznie nie spadalo wcale. Wiec ja uwazam ze ten zasilacz jest swietny. Naturalnie tak jak ktos napisal nie wytrzyma 2,5ghz i 2v no ale to w koncu 250w i w dodatku po naprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...