wampir Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Czy ktos moze przesiadal sie z jednego na drugi ??? Dreczy mnie to ze osiagam 12x166 dopiero przy 1,75 V a 1,8 nie wystarcza na 12.5x166 ( nie wiem ile jest potrzebne bo drut modem tylko taki napiecie uzyskalem) Czy radzicie zmienic zasilke na tego chifteca ??? A moze na modecoma 300W ( ponoc to Fortrony ) Czy tez sobie odpuscic bo w sumie podczas krecenia napieci +3,3 +5 i + 12 sa bardzo ladne , wedlug speedfana i MBM zadna z nich nie spada ponizej odpowiednich im wartosci tj +3,3 +5 i + 12 itp A moze to wina cinkiego XP jest to seria JIUHB 0303 Wiem ze troche topic o bzdurach ale potrzebuje jakims ( optymalnym) sposobem dostarczyc wiecej mocy mojej nowej grafie bo 12x166 to ciut slabo w porownaniu z osiagnieciami na grupie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Modecoma sobie daruj, dobre ale nie do kręcenia. Miałem i przy obciązeniu skakało napięcie. Przesiadłem się na to co w podpisie jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jeśli napięcia masz w normie to raczej nie zasilacz. ja mam fortona 250 GTA i jak włączę 3DMarka2001SE to napięcia 12V i 5V spadają o 0.05V , zobaczę jak będzie na GF3Ti200 który do mnie jedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jeśli napięcia masz w normie to raczej nie zasilacz. ja mam fortona 250 GTA i jak włączę 3DMarka2001SE to napięcia 12V i 5V spadają o 0.05V , zobaczę jak będzie na GF3Ti200 który do mnie jedzie. Wybacz ale przy 1700MHz nie ma co spadać ..... (8,5x200) Problemy są przy 2,5GHz @ 2V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jeśli napięcia masz w normie to raczej nie zasilacz. ja mam fortona 250 GTA i jak włączę 3DMarka2001SE to napięcia 12V i 5V spadają o 0.05V , zobaczę jak będzie na GF3Ti200 który do mnie jedzie. Wybacz ale przy 1700MHz nie ma co spadać ..... (8,5x200) Problemy są przy 2,5GHz @ 2V :D Oj święta prawda :!: :wink: dlatego trzeba mieć dobry i firmowy zasilacz żeby się w porządne O/C bawić - ja tez juz kombinuje jak tu kaske zdobyć na coś fajnego ok/. 400W Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 wiem że moja zasiłka nie jest mocno obciążona ale napisałem że jeżeli napięcia ma w normie to raczej nie zasilacz jest winny. ale do Ti4200 i 2GHz antka przydałoby się coświęcej niż 250W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 wampir - moze twoj procek nie podkreca sie az tak dobrze... ale takze sprawdz czy ustawione vcore 1,75 faktycznie tyle wynosi, przyobciazonym sprzecie vcore moze byc zanizone nawet o 0,1v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Moje 250 W nie ma co porownywac z codegenami czy innymi krzakami , poprzednia 300 tka byla poprostu smieszna . A moje drugie pytanie jakim cudem doszedles do 2Ghz na 200 W codegen slim ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 wampir - moze twoj procek nie podkreca sie az tak dobrze... ale takze sprawdz czy ustawione vcore 1,75 faktycznie tyle wynosi, przyobciazonym sprzecie vcore moze byc zanizone nawet o 0,1v albo i wiecej . ja na swojej poprzedniej zasiłce jakiś szmelc 300w jak dałem vcore 1,90 to miałem 1,80 a jak 1,925 to 1,88 wiec spadek duuuuuuuzy. przy okazji spadła płyta do grobu mój biedy epoxik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A moje drugie pytanie jakim cudem doszedles do 2Ghz na 200 W codegen slim ??? Poza plyta, procesorem i pamiecia mam tylko karte graficzna GF4 MX i dysk seagate 40gb.- jak widac niewiele, do tego napiecie procka to tylko 1,425v. 200w w tej konfiguracji wystarcza. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Odnosnie Vcore to sprawa wyglada tak ze sa wachania na poziomie 0,01 , zauwazylem podczas logowania w MBM Sam juz nie wiem czego to moze byc wina bo temp jest w normie ( stress 44C) zalezy czy mam okno zamkniete w pokoju :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A moze rozsadniej byloby wymienic go na FSP 300BT lub FEEL 300W ? w sumie nie duza doplata :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wszystko kwestia tego ile masz pieniazkow. Jesli chodzi o FEEL 300W to niestety niedawno pojawily sie podrobki- sa bardzo lekkie, puste wnetrze i lakierowana obudowe. Oryginalny jest dosc ciezki, posiada bardzo szeroki radiator i gruba blache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 hmm ja mam tego fortrona 250gta. Mialem radenoa 9000pro z vmodowanym rdzeniem. Athlon 1700@2100mhz przy 1,7V co jeszce , nagrywarka , barraaqda 60 gb itd (fsb 180mhz, napiecie na pamieci 2,9v i agp 1,6) ....i napiecia mialem idealne. w idle 5v to bylo cos ok 5.05 a w obciazeniu spadalod od 5.02 przy primie i procu 2250 mhz 4,99v. Podobnie z 12V ktore byly torhce ponad 12,20 ale pratkycznie nie spadalo wcale. Wiec ja uwazam ze ten zasilacz jest swietny. Naturalnie tak jak ktos napisal nie wytrzyma 2,5ghz i 2v no ale to w koncu 250w i w dodatku po naprawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Widze ze masz dobra serie procka ale przygotuj sie na spadek napiec jak wlozysz tego GF4 , Ja mialem identyczna przesiadke i np 3,3 polecialo o cale ............ 0,04 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...