rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 arnie--> moze wpadniesz i mi zrobisz to <span style="color:red;">[ciach!]</span>e poszycie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a ja sie postaram coś takiego zrobić chodzi mi o góre ine powinno byś z http://hovercraftmodels.com/mivaroot/Merch..._on_Water_2.jpg tylko powiedziecie dlaczeog on sie unosito proste widzisz dziure po srodku?? wiatrak tam jest a dalej to czytaj topic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 finalcellowi chodzilo o to , dlaczego poduszkowiec sie unosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no to finalcell sluchaj poduszkoweic do takie zmyslne uzadzenie kture lata na poduszce powietrznej tzn jest sboe plyka z dzura do dziury jest przczepiony bardzo mocny wiatrak (dmucha przez dziure) generujac sile nosna i wsasadzie mamy prosty poduszkowiec <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> uniesie sie na pare cm dodatkowo mozna dodac fartuchy i uniesie sie wyzej niebedzie opadal na byle dziuze tylko przeleci nad nia tak btw zaraz zaloze naped do mojego i wyciagam aparature RC z samochdu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hehe , jak to wsio zrobisz to zarzuc fotkami tylko mniejszymi niz ostatnie ['masa' i wielkosc ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ale co dadza fartuchy przecież są szczelne chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hm... mysle ze guma bylaby najlepsza.. ale skad wziac takie cos? opone? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Fotki beda za jakis czas bo mi sie net buntuje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Fotki beda za jakis czas bo mi sie net buntuje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 widzie widze wide :P a teraz do zeczy musze gruntownie przeprojektowac fartuchy jutro wybiore sie do sklepu z materialami i poorietuje sie w cenach czegos ala sztuczny jedwab bo te z worka jak sa dluzsze zaczynaja sie odksztalcac (wywijaja sie nazewnatrz i poduszkowiec opada) a gdy prubuje ruszyc to zaczynaja szachcaczac o dywan i niechce jechac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hehe... z ortalionem moze byc fajna sprawa, tyle ze on nie jest nieprzemakalny. przydaloby sie cos z polimerow nieprzemakalnego albo poprostu guma. tylko skad wziac idealny ksztalt gumy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 A może taki czarny "materiał" do podbijania dachów... Zobacze ile to kosztuje, ale wiem, że jak raz Ojcu zostały odpady to zrobiłem sobie latawiec :D Problem tylko mały, że ma to malutkie dziurki tak więc by musiał być niezły wiatraczek aby się unosiło cały czas :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 to jest papa. papa jest dosyc sztywna niestety , a poza tym ona ma na powierzchni kamyki [nie wiem czy kazda ale niektore maja] tak wiec najlepsza bylaby guma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 AMozeFoliaPrzeciwWilgociowaAlboParaprzepuszczalna.ToChybaWBudowlanym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 jak ojciec wruci to podjade do castoramy i popatrze moze cos znajde narazie z workiem bede kombinowal :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 arnie-> mam pytanko czy dales od spodu drugie dno? to wyglada tak (-_-_-) [widziane z przodu] przy czym nawiasy to poszycie , - to kadlub i wiatrak a _ to drugie dno. dales cos takiego? bo widzialem w niektorych hovercraftach wlasnie taki patent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 nie mam jedno dno tylko dodatkowe nozki zeby mu poamgac startowac nie trzeba bylo to dno wlasciwie jest nie potrzebne jesli masz pewnosc ze gdzies nad woda silnik ci nie zgasnie update: to moze byc poto zeby sile nosna rozprowadic na boki (tzn do okola zaraz przy fartuchach jutro to przetestuje update2: teraz ja was zapytam wacham sie miedzy wentylami TT SMART fanII a SUNON 120x120 mm 38mm PMS1-6A pomozcie wybrac :) a jak sie przelicza CFM na m^3h?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a czy ten poduszkowiec sie nie kreci albo nie przechyla. mysle ze takie dodatkowe dno zapobiega obrotowemu ruchowi powietrza. a moze sluzy takze do zwiekszenia nosnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 jutro bede testowal i ksiazek poszukam jak ok 14 bede w domku ze szkoly to ok 15 zdam relacje co to daje (bo rev2.0 sie przechyla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 tt ma chyba lepszy wspolczynnik masy do cfm, ja bym chyba na twoim miejscu go bral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 wlasnie testuje rozwiazanie z drugim dnem zwiekszylo to mase poduszkowca ale lata i naraze 12V sie niz przewracal zaraz wyciagne zasilacz z kompa i przetestuje @24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Fotki Arniego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hm.. wie ktos gdzie mozna dostac mocny wiatrak i przy tym nieduzy [120x120 max] i plyte styropianowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie wiem czy ten jest mocny, ale mozesz sprobowac :wink: Sunon KD1212 PMS3 -> http://www.mcs.pc.pl/sklep.html#wen A co do styropianu to poszukaj po marketach budowlanych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ok wypadalo by obiasnic fotki :) fotki 1,2,4 to jest rev1.0 (z pudelka po cd) a 3 i 5 to jest rev2.0 nie zwracajcie uwagi na syf w pokoju :) teraz wracajac do podwojnego dna zrobilem tescik poduszkowec jest ciezszy i nie startuje na 12V ale na 24V dziala estra zrobil sie jakby stabilniejszy (pomimo problemow z faruchem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Jutro postaram sie balsy troche kupic, w najblizszych dniach takze zamowie silniki i smigla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Arnie, masz juz projekt, czy narazie budujesz to co wpadnie Ci na mysl ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a wlasnie.. jak uzyskales 24v Arnie? ofcoz z psu.a wlasnie.. jak uzyskales 24v Arnie? ofcoz z psu.a wlasnie.. jak uzyskales 24v Arnie? ofcoz z psu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...