Skocz do zawartości
Gość

poduszkowiec RC

Rekomendowane odpowiedzi

no to finalcell sluchaj poduszkoweic do takie zmyslne uzadzenie kture lata na poduszce powietrznej tzn jest sboe plyka z dzura do dziury jest przczepiony bardzo mocny wiatrak (dmucha przez dziure) generujac sile nosna i wsasadzie mamy prosty poduszkowiec <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> uniesie sie na pare cm dodatkowo mozna dodac fartuchy i uniesie sie wyzej niebedzie opadal na byle dziuze tylko przeleci nad nia

tak btw zaraz zaloze naped do mojego i wyciagam aparature RC z samochdu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzie widze wide :P a teraz do zeczy musze gruntownie przeprojektowac fartuchy jutro wybiore sie do sklepu z materialami i poorietuje sie w cenach czegos ala sztuczny jedwab bo te z worka jak sa dluzsze zaczynaja sie odksztalcac (wywijaja sie nazewnatrz i poduszkowiec opada) a gdy prubuje ruszyc to zaczynaja szachcaczac o dywan i niechce jechac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki czarny "materiał" do podbijania dachów... Zobacze ile to kosztuje, ale wiem, że jak raz Ojcu zostały odpady to zrobiłem sobie latawiec :D Problem tylko mały, że ma to malutkie dziurki tak więc by musiał być niezły wiatraczek aby się unosiło cały czas :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam jedno dno tylko dodatkowe nozki zeby mu poamgac startowac nie trzeba bylo to dno wlasciwie jest nie potrzebne jesli masz pewnosc ze gdzies nad woda silnik ci nie zgasnie

update: to moze byc poto zeby sile nosna rozprowadic na boki (tzn do okola zaraz przy fartuchach jutro to przetestuje

update2: teraz ja was zapytam wacham sie miedzy wentylami TT SMART fanII a SUNON 120x120 mm 38mm PMS1-6A pomozcie wybrac :) a jak sie przelicza CFM na m^3h??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wypadalo by obiasnic fotki :) fotki 1,2,4 to jest rev1.0 (z pudelka po cd) a 3 i 5 to jest rev2.0 nie zwracajcie uwagi na syf w pokoju :) teraz wracajac do podwojnego dna zrobilem tescik poduszkowec jest ciezszy i nie startuje na 12V ale na 24V dziala estra zrobil sie jakby stabilniejszy (pomimo problemow z faruchem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi