Skocz do zawartości
tmouse

Tasma teflonowa na pompke - super! Dzieki :)

Rekomendowane odpowiedzi

ja tylko chcialem podziekowac za to ze dowiedzialem sie o numerze z tasma teflonowa tutaj :)

Nawinieta tasma na mocowanie wiatraka w pompce rzeczywiscie redukuje halas kilkukrotnie, nie wiem dlaczego od razu nie jest on zamocowany na stale :)

i wogole to dziekuje forumowiczom za pomoc w kompletacji WC - juz mam zestaw, oczywiscie nie z taka pompka jak tu uzgodnilismy i z innym blokiem (Spider Beta ;) )

jak tylko zmontuje to na komputerze to cos wiecej powiem, na razie chodzi testowo na stole i bulgocze od czasu do czasu

aha, dziekuje tez mojej Mamie, rezyserowi i panu.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozesz powiedziec jaka masz pompke ?

Bo w mojej (PFN 1500) jak sie owinie wirnik tak ze turbinka na nim sie nie obraca to pompka nie pracuje poprawnie - ledwo co pompuje i wyglada ze sie meczy. Widac smiegielko musi miec luz, zeby chodzilo w wyznaczonym zakresie. Okleilem tylko troche wirnik, tak ze ciasniej nieco chodzi i nie wali tak na krancach... Jest ciszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz szczerze mowiac zapomnialem gdzie dokladnie wyczytalem, ale u mnie pomysl sie sprawdza, jest duzo ciszej, jak (w koncu) wyladuje to pod stolem to bedzie jeszcze ciszej

(ylko kurcze obudowy nie moge dla odmiany znalesc - Big-tower nie miesci sie pod biurko a oprocz CodeGen'ow 9011 nie ma czegos wiekszego od "normalnego" midi towera jaki aktualnie posiadam (w normalniej cenie)

a w nim nie upchne WC :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi