Nessay Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ehh dzis wieczorem.... 2.3vcore i juz nie wstał RIP ;( teraz 3ba kupic bartona ale było to 2.500mhz! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 szkoda a jakamał mniejwięcej wtedy temp. :?: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ehh dzis wieczorem.... 2.3vcore i juz nie wstał RIP ;( teraz 3ba kupic bartona ale było to 2.500mhz! :D 2.3V ? Nie powiem nic bo to brzydkie slowo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 heheh jakie temp? na nukleonie 44* w porywach 46*. moze sie uda na gwarancji go wymienic jak nie to lipa 3ba kupic nowego. w kazdym razie powyzej 2.0v nie podchodzcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ehh dzis wieczorem.... 2.3vcore i juz nie wstał RIP ;( teraz 3ba kupic bartona ale było to 2.500mhz! :D Napięcie to pikuś, pisz jaką miałeś temperaturę, a przynajmniej czym tę grzałkę chłodziłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Nessay - widze że miałem więcej szczęścia - mój xp1700 biegał przez 2h na 2552MHz@1.95V na AC i nic mu nie było - padł po 3 miesiącach pracy na 2466MHz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 ehh dzis wieczorem.... 2.3vcore i juz nie wstał RIP ;( teraz 3ba kupic bartona ale było to 2.500mhz! :D Napięcie to pikuś, pisz jaką miałeś temperaturę, a przynajmniej czym tę grzałkę chłodziłeś? To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 to normalnie FIJOŁ :) powyzej 1.85v nie bede juz wychodzil. teraz mam okazje, zeby zakonserwowac WC bo niektore zeczy pordzewialy. tak to bywa raz na wozie raz pod wozem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Nawet Berkut jeżdząc na minusie nie zapodawał takich vcore :D z tego co pamietam to max było 2,1 :D Ja osobiście dawałem 2,2V ( więcej Epox nie pozwolił:D ) jak bujałem na maksa 1700JIUCB poszedł wtedy na 2250:D ale to byo przez jakąś godzinke i tyle . Niektórzy lubią hardore :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma). Właśnie dlatego pytałem o temperaturę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma). Właśnie dlatego pytałem o temperaturę. to znaczy ze mam liczyć na to ze mój proc za chwilke padnie :evil: 8O nie mozliwe ... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 A co w takim razie z ideą wygrzewania scalaków, co? Ponoć wtedy temperatura nie szkodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma). Właśnie dlatego pytałem o temperaturę. Jeżeli napiecie jest niewazne tylko temp. to chłódz cpu azotem zeby mial ~-180C i daj mu VCORE 5V i ci padnie odrazu, napiecie jest ważniejsze w tym wypadku, grubośc scieżek, bramkit ranzystora to z czego jest wykonany i płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 proc zyje i ma sie dobrze plyta padla :/ i niepotrzebnie dzis kupilem bartona... no ale w takim razie sprzedaje A2000+ i montuje bartona jak dostane swoja plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 proc zyje i ma sie dobrze plyta padla :/ i niepotrzebnie dzis kupilem bartona... no ale w takim razie sprzedaje A2000+ i montuje bartona jak dostane swoja plyte. Uh, to sie nazywa bad luck :(, swoja droga trzeba bylo sprawdzic wszystko :), pewni mosfesty sie przegrzaly :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 hehe, lepiej było dać do serwisu na sprawdzenie :D pech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 nie kozystam z serwisow 8) wole wydac te 4 banki na procka niz na jakiegos tumana z serwisu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 kurde no to niezle - ja osobiscie chcialbym zeby moje MSI pozwalalo na napiecie >1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 a jakie masz MSI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 kt3ultra2 - moze ma ktos pomysla jak vmoda zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 wystarczy DRUT MOD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 wystarczy DRUT MODmam drut moda na 1.85V default - ale w biosie mimo to wiecej nie moge dac :P i co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no to juz czas na zmianę płyty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 nastepna bedzie jakis ABIT na kt880 :) i ddr2 do tego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma). Właśnie dlatego pytałem o temperaturę. Jeżeli napiecie jest niewazne tylko temp. to chłódz cpu azotem zeby mial ~-180C i daj mu VCORE 5V i ci padnie odrazu, napiecie jest ważniejsze w tym wypadku, grubośc scieżek, bramkit ranzystora to z czego jest wykonany i płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage Proponuję najpierw czytać później pisać -- wyraźnie zaznaczyłem, że może dojść do przebicia. Moim jednak zdaniem nie przy tym napięciu. Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc: "[...] płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage"? Przecież "voltage" to napięcie i na dodatek nie może płynąć jako takie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 prad płynie napięcie jest przy okazji wielkie conratulejszyn dla nessaya za vcore 2.3V bez radyjek na mosfetach itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Proponuję najpierw czytać później pisać -- wyraźnie zaznaczyłem, że może dojść do przebicia. Moim jednak zdaniem nie przy tym napięciu. Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc: "[...] płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage"? Przecież "voltage" to napięcie i na dodatek nie może płynąć jako takie. Troche źle to napisałem bo chodziło mi oto że szerokość scieżek, bramki tranzystora i proces technologiczny wyznaczaja max voltage (napięcie :D ) i prąd jaki moze popłynac przez taki cpu i nawet przy niskich temperaturach a wysokim napięciu taki cpu wkońcu padnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 2.3V ci go zabilo ?? Moj wytrzymal 2.4 wachajace sie do 2.45 i nie plakal.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...