Skocz do zawartości
Nessay

Spalilem A2000xp+ (0,13) :(

Rekomendowane odpowiedzi

ehh dzis wieczorem.... 2.3vcore i juz nie wstał

RIP ;(

teraz 3ba kupic bartona ale było to 2.500mhz! :D

Napięcie to pikuś, pisz jaką miałeś temperaturę, a przynajmniej czym tę grzałkę chłodziłeś?

To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet Berkut jeżdząc na minusie nie zapodawał takich vcore :D z tego co pamietam to max było 2,1 :D

Ja osobiście dawałem 2,2V ( więcej Epox nie pozwolił:D ) jak bujałem na maksa 1700JIUCB poszedł wtedy na 2250:D ale to byo przez jakąś godzinke i tyle .

Niektórzy lubią hardore :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie temp. tylko napiecie - uklady sie przepalikly i tyle - nawet jakby proc mial temp. -70C to i tak bylaby duza szansa, ze by padl

Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma).

Właśnie dlatego pytałem o temperaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby się "przepalić" z definicji muszą być gorące. Masz pewnie na myśli elektryczne przebicie, które oczywiście jest możliwe, ale raczej nie przy takim napięciu (zajrzyj na VR-Zone -- napięcia powyżej 2.2V to norma).

to znaczy ze mam liczyć na to ze mój proc za chwilke padnie :evil: 8O nie mozliwe ... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli napiecie jest niewazne tylko temp. to chłódz cpu azotem zeby mial ~-180C i daj mu VCORE 5V i ci padnie odrazu, napiecie jest ważniejsze w tym wypadku, grubośc scieżek, bramkit ranzystora to z czego jest wykonany i płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc zyje i ma sie dobrze plyta padla :/

i niepotrzebnie dzis kupilem bartona...

no ale w takim razie sprzedaje A2000+ i montuje bartona jak dostane swoja plyte.

Uh, to sie nazywa bad luck :(, swoja droga trzeba bylo sprawdzic wszystko :), pewni mosfesty sie przegrzaly :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli napiecie jest niewazne tylko temp. to chłódz cpu azotem zeby mial ~-180C i daj mu VCORE 5V i ci padnie odrazu, napiecie jest ważniejsze w tym wypadku, grubośc scieżek, bramkit ranzystora to z czego jest wykonany i płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage

Proponuję najpierw czytać później pisać -- wyraźnie zaznaczyłem, że może dojść do przebicia. Moim jednak zdaniem nie przy tym napięciu.

Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc:

"[...] płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage"?

Przecież "voltage" to napięcie i na dodatek nie może płynąć jako takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję najpierw czytać później pisać -- wyraźnie zaznaczyłem, że może dojść do przebicia. Moim jednak zdaniem nie przy tym napięciu.

Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc:

"[...] płynace przez nie napiecie i prad okresla max voltage"?

Przecież "voltage" to napięcie i na dodatek nie może płynąć jako takie.

Troche źle to napisałem bo chodziło mi oto że szerokość scieżek, bramki tranzystora i proces technologiczny wyznaczaja max voltage (napięcie :D ) i prąd jaki moze popłynac przez taki cpu i nawet przy niskich temperaturach a wysokim napięciu taki cpu wkońcu padnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...